Sv. Laurens • IR.lv

Sv. Laurens

23
Māris Bišofs

Komentāri (23)

oktaavs 20.11.2012. 12.10

Baznīcai nav nekādas vajadzības slavēt varu un tai pielīst. Vēl jo vairāk tāpēc, ka grēcīgāku, zaglīgāku un melīgāku kompāniju kā politiķi ir grūti atrast, pat ja viņi muld jaukas, populāras lietas.
Baznīcai ir tikai viena Satversme – Dievs un Bībele. Ja kādam garīdzniekam liekas, ka tas vairs nav aktuāli, tad viņam laiks mainīt nodarbošanos un iet cūkas ganīt.

+9
-7
Atbildēt

6

    Signija Aizpuriete > oktaavs 20.11.2012. 12.32

    ————
    Kāda varēja būt ‘pielīšana’ Romas impērijas pagrimuma laikā, kad ‘tautu staigāšanas’ procesā klejotāju ciltis (piem. Atillas huņņi) bradāja pa Eiropu meklējot treknākās vietas? Naivais cilvēk, tev tak’ nav apjēgas par notiekošo….

    http://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg

    TV skatītājus vairāk interesē Latvijas un Krievijas, ne Eiropas ziņas http://www.7guru.lv/zinas/tv-skatitajus-vairak-interese-latvijas-un-krievijas-ne-eiropas-zinas

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > oktaavs 20.11.2012. 12.50

    west. … tad viņam laiks mainīt nodarbošanos un iet cūkas ganīt.
    _________________________
    Kādēļ ganīt cūkas, ja pietiek ar avīm?:)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Elina > oktaavs 20.11.2012. 14.18

    Jā – vecajā derībā. Bet nu jau kā 2000 gadus (kopš Kristus) viss ir mainījies. Bībeli nedrīkst lasīt kā pamācību grāmatu vai likumu grāmatu. Tā ir jālasa pēc būtības – ņemot vērā vēsturisko, politisko, tā laika reliģisko kontekstu. Pretējā gadījumā tiešām ne tikai jānomētā ar akmeņiem geji, bet visiem kristiešiem jānogalina sevi – jo Pāvils saka, ka viņš katru dienu savu miesu sit krustā. Neviens taču pat mūsdienās nerunā un nelasa burtiski neņemot vērā kontekstu. Saule nelec un neriet – bet mēs tā sakām.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > oktaavs 20.11.2012. 13.42

    ———west nulle
    (..)
    Krieviski vēl ir viens labs apzīmējums – “самодуры”, bet tas par līdzīgu kategoriju.
    ==============================================================================
    Krievu valodā ir daudz dažādu apzīmējumu,atziņu un teicienu, kuru dziļāko būtību var pacensties APJĒGT, ja kontekstu, to atziņu rašanās laiku APJĒDZ.

    Šodien Rīgā sākas vēl viena ‘sv. Laurensa’ – kinorežisora Andreja Tarkovska filmu nedēļa, tā kā saistībā ar arhibīskapa Vanaga minēto līdzību vajag noskatīties’Andrejs Rubļovs/Андрей Рублёв’

    http://www.youtube.com/watch?v=CbguowlkZ4g

    p.s. Vairāk info par notiekošo Rīgā
    http://www.diena.lv/kd/kino/sakas-kulta-rezisora-andreja-tarkovska-menesis-riga-13978275

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > oktaavs 20.11.2012. 13.24

    nulle
    Baznīca nav ne ļauna, ne melīga. To samaitā paši cilvēki. Vārgie radījumi, kas nespēj pretoties saviem pamatinstinktiem.
    Krieviski vēl ir viens labs apzīmējums – “самодуры”, bet tas par līdzīgu kategoriju.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Elina > oktaavs 20.11.2012. 13.52

    west,
    saprotu, ka Jūs nodalāt baznīca un ticīgie. Tas nozīmē, ka varbūt vārda baznīcas vietā varētu lietot arī ticība (jo ticība jau neizzustu, ja baznīcas noslaucītu). Piemēram – kristietība. Kristietības principi un mācība pēc būtības saka vienu, bet daļa ticīgo (tādi, kas zem šī vārda slēpjas, nevis ir patiesi ticīgie) to izmanto savu savtīgo mērķu īstenošanai. Spilgts piemērs ir tie paši krustneši vai agresīvie “kristieši”, kas gejiem met ar kakām. Bībeles mācība abas šīs rīcības asi nosodītu, bet jautājums – kādēļ tad šie cilvēki tiek saukti par kristiešiem, ja pēc būtības viņi nav kristieši. Vai tad atlēts ir tas, kas saka, ka viņam patīk sporta apavi?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 20.11.2012. 17.22

sv. Laurentiju sadedzinaaja uz saarta 258 gada 10. augustaa Romaa…

0
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 20.11.2012. 17.38

Kad Jūs puiši nobeigsiet komentēt tad es ar savu galējo slēdzienu/rakstu došu, tas acīmredzot varētu notikt rītausmā… :)

0
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu