Otrdien kamerkora "Blagovest" un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora koncerts • IR.lv

Otrdien kamerkora “Blagovest” un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora koncerts

23
Strasbūras Filharmonijas orķestra koris. Publicitātes foto

Rīgas Sv.Pētera baznīcā, sākums plkst.18

Otrdien, 28.jūlijā plkst.18 Rīgas Sv.Pētera baznīcā notiks Rīgas pareizticīgo kamerkora “Blagovest” un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora sadraudzības koncerts, raksta aģentūra LETA. Koncertprogrammā Strasbūras Filharmonijas orķestra kora izpildījumā būs franču un vācu klasiķu – Johannesa Brāmsa, Antona Bruknera, Fēliksa Mendelszona un Morisa Diruflē – kormūzikas meistardarbi, kā arī Fransisa Pulenka apdarinātās franču tautasdziesmas. 

Kora “Blagovest” izpildījumā skanēs Pāvela Česnokova un Dmitrija Bortņanska skaņdarbi. Turpinot sadarbību ar Rīgas pareizticīgo kamerkori “Blagovest”, šovasar no 23.jūlija līdz 30.jūlijam Latvijā viesojas Strasbūras Filharmonijas orķestra koris no Francijas. Strasbūras Filharmonijas orķestra koris apvieno 80 dziedātājus, lielākoties vokālās mākslas studentus un profesionāļus, un ir viens no labākajiem koriem Francijā, kas piesaistīts nacionālajam orķestrim. Kora repertuāra pamatā ir lielo formu skaņdarbi, oratorijas, pasijas un kantātes. 

Šāgada maijā koris kopā ar orķestri un Rīgas pareizticīgo kamerkori “Blagovest” piedalījās Džona Tavenera Strasbūras katedrāles tūkstošgadei veltītā skaņdarba pasaules pirmatskaņojumā diriģenta Marko Letonja vadībā. Kopš dibināšanas kori vada diriģente, Strasbūras konservatorijas diriģēšanas nodaļas profesore Katrīna Bolzingere, kura sadarbojusies ar tādiem starptautiski atzītiem diriģentiem kā Kirils Karabits, Armīns Džordans, Marko Letonja un Džons Nelsons. 

Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest” dibināts 1990.gadā un šogad svin savas darbības 25 gadu jubileju. Kora repertuāra kodolu veido pareizticīgās mūzikas pērles, iekļaujot plašu amplitūdu no senkrievu neumās pierakstītiem dziedājumiem līdz 18.-20.gadsimta krievu komponistu daudzbalsīgiem kora koncertiem un mūsdienu autoru skaņdarbiem. Kora repertuārā ir arī laicīgās mūzikas šedevri, latviešu kormūzikas dižgaru skaņdarbi un tautasdziesmas. Koris ir daudzu starptautisku koru konkursu un festivālu laureāts un ik gadu ar panākumiem koncertē ārpus Latvijas robežām. Kori dibinājis tā mākslinieciskais vadītājs un diriģents Aleksandrs Brandavs, kurš kopš 1993.gada ir arī Rīgas Pārdaugavas Svētās Trijādības baznīcas reģents.

Ieejas maksa 3 eiro

Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu