Ukrainas ĀM: Krimas tatāriem un ukraiņiem draud represijas • IR.lv

Ukrainas ĀM: Krimas tatāriem un ukraiņiem draud represijas

21
"Zaļie cilvēciņi" veic kratīšanu Krimas tatāru tautas sapulces Medžlisa ēkā Simferopolē. Foto: ITAR-TASS/LETA

Krimas prokurore tatāriem draud ar deportācijām, sastādīti saraksti ar likvidējamiem cilvēkiem

Krimas tatāru un ukraiņu dzīvībai draud reālas briesmas, ja viņi ir pret pussalas aneksiju. Ar viņiem izrēķināties draud vietējā okupācijas vara, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

Kā otrdien pavēstīja Ukrainas Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis Jevgēņijs Perebijnis, „Krimas tatārus apdraud reālas izrēķināšanās briesmas. Tās skars arī ukraiņus, kuri neatbalsta Krimas Autonomās Republikas un Sevastopoles okupāciju”.

Perebijnis teica, ka Krimas prokurore Natālija Poklonska tieši draud ar deportācijām visiem, kuri nesamierināsies ar pussalas okupāciju.

ĀM pārstāvis arī teica, ka tiek sastādīti saraksti ar Krimas tatāru tautas sapulces Medžlisa locekļiem, kurus okupācijas vara vēlas likvidēt. Turklāt tiek sastādīti saraksti ar aizliegto literatūru, skolās un dzīvojamos namos notiek kratīšanas, tatāriem aizliegts rīkot mītiņus, arī Medžlisa ēkā notika kratīšana.

„Visi fakti liecina par naidu un šovinistisku politiku, ko Krievija īsteno pret Krimas tatāru tautu jau no pašas okupācijas un Krimas aneksijas sākuma,” teica Perebijnis.

Tagad Medžliss un labdarības fonds „Krim” pēc Simferopoles Centrālās rajona tiesas pieprasījuma ir atstājis savas telpas Simferopolē. Par to „Ukrainskaja pravda” pastāstīja Medžlisa loceklis un fonda „Krim” ģenerāldirektors Riza Ševkijevs.

„Visas telpas Simferopolē mēs atbrīvojām, tāpat kā darbiniekus. Visi mūsu īpašumi un banku konti ir arestēti,” teica Ševkijevs. Viņš arī norādīja, ka tas nav galīgais lēmums, bet tikai prasības nodrošinājums.

Iepriekš tiesa pieprasīja Medžlisa biedriem un fondam „Krim” ēku Simferopolē atbrīvot līdz 17.septembrim. Pirms tam ēkā, kā arī pie diviem aktīvistiem – Eskendera Barijeva un Mustafas Asaba – notika kratīšanas.

Kā izteicies Medžlisa līderis Refats Čubarovs, tās ir skarbas Krimas tatāru represijas, jo Krimas tatāri nav atzinuši Krievijas aneksiju.

 

Komentāri (21)

ligakalnina 23.09.2014. 20.15

Patiešām, represijas sen notiek, nesen kā anektētās teritorijas ģenerālprokurore skaidri un gaiši pateica, ka tos Krimas tatārus un ukraiņus, kas nepiekrīt Krimas aneksijai, jādeportē, tas ir kaut kas neiedomājams, sevišķi, att. uz tautu, kas vienreiz jau pilnībā deportēta, nerunājot par iebiedēšanu un represijām, kas tur notiek no pirmās aneksijas dienas.

Slikti, ka starptautiskā sabiedrība, faktiski, izliekas to neredzam.

+9
-1
Atbildēt

2

    Inese > ligakalnina 23.09.2014. 20.32

    Latviešu suņas gatavi ticēt dajebkuriem meliem:

    Украинские журналисты распространили ложное заявление Натальи Поклонской, купившись на фейк в соцсетях http://www.kp.ru/daily/26285/3163507/

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 24.09.2014. 06.36

    Ločmelis

    Civilizētas tautas iedarbojas uz krieviem, kā ultravioletais starojums uz pelējumu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Malda 23.09.2014. 19.28

Nevis draud, bet sen jau ir. KF ar savu caru Pū ir kā audzējs.

+7
0
Atbildēt

1

Anonīms 24.09.2014. 17.33

Народ, нашла новую фишку по заработку – просто читать смс и получать за это деньги, я зарабатываю 20-30$ в день просто читая смс, времени не занимает вообще и возраст не имеет значения, деньги получала на карточку не однократно.Вот сами попробуйте, вот ссылка= – http://goo.gl/jLYqHo

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu