Zatlers: Es nebūšu malā stāvētājs • IR.lv

Zatlers: Es nebūšu malā stāvētājs

108
Foto: Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Pašreizējais Valsts prezidents netieši apstiprina, ka iesaistīsies politiskajos procesos

“Es nebūšu malā stāvētājs,” tā pirmdien žurnālistiem atbildot uz jautājumu, vai beidzot ir izlēmis par savu turpmāko darbību un došanos politikā, atbildēja pašreizējas Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Kā norādīja Zatlers, viņš ar savu rīcību ir iniciējis virkni politisko procesu, un līdz ar to viņš šobrīd nevar palikt malā. Prezidents norādīja, ka iespējami dažādi varianti, kā viņš iesaistās, taču sīkāk neko neatklāja. “Šeit ir vairākas iespējas. Es neizslēdzu nevienu no tām iespējām, kas ir jau presē parādījušās. Galīgais lēmums vēl nav pieņemts, bet malā stāvētājs es, viennozīmīgi, nebūšu, “pauda Zatlers.

Pašreizējais prezidents Zatlers pirmdien tikās ar jaunievēlēto prezidentu Andri Bērziņu (ZZS) un pēc tikšanās norādīja, ka vēl savas darbības laikā plāno nākt ar virkni likumdošanas iniciatīvu – prezidents aicinās Saeimu atgriezties pie grozījumiem, kas paredz kriminālatbildību par partiju finansēšanas pārkāpumiem, rosinās ieviest priekšvēlēšanu reklāmu aizliegumu 30 dienas pirms vēlēšanām, kā arī rosinās izmaiņas KNAB likumā, skaidrāk nosakot profesionālos kritērijus biroja vadītāja atlases procesā.

(turpinājums sekos)

Komentāri (108)

mxblack 06.06.2011. 21.26

Tie argumenti par vēl vienas partijas dibināšanu it kā būtu diezgan pamatoti, lai vēlētājiem dotu lielāku izvēles brīvību. Tomēr uz šīm Saeimas vēlēšanām nodibināt vēl vienu atbalstāmu partiju ir diezgan nereāli jo tam elementāri nepietiek laika. Tāpēc vispareizāk būtu ja Zatlers šajās vēlēšanās pieslēgtos Vienotībai un startētu no tās, tā dodot iespēju tai saņemt pēc iespējas vairāk balsu nākošajā Saeimā, bet tad jau būs gan laiks, gan iespējas vai nu saliedēt un pilnveidot to pašu Vienotību, vai dibināt savu partiju. Galvenā Vienotības nelaime jau ir tie iekšējie kašķi un strīdi par amatiem, kā arī dažu viņas politiķu zemais profesionālais līmenis. Tomēr tā nav oligarhu, vai korumpantu partija, ko ir pierādījusi tās līdzšinējā darbība, bet profesionalitāte jau aug tikai ar pieredzi. Tā nav ne ZZS, ne SC, ne PLL, kuru balsojumi parādīja to īsto seju un izpratni par godu.

+9
0
Atbildēt

4

    anrijs > mxblack 30.06.2011. 23.21

    Tad strīpo Rasnaču …. un pārliecini citus, lai strīpo ar ..

    Pagājušajās vēlēšanās bija viegli, kreisajā vēlēšanu biļetena pusē VL (nepāra) bet labajā pusē (pāra) TB/LNNK – tad nu strīpojām labo kolonā esošos :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 07.06.2011. 11.08

    Es tam pilnībā piekrītu, ka viņu reitingi ir ļoti zemi un pateicoties sadarbībai ar ZZS.Tai ZZS diktē savus spēles noteikumus un izmanto V par piesegu savām blēdībām, bet V par to maksā ar savu reitingu. Ja būtu vairāk laika, tad protams V.Z. nevajadzētu izniekot savu iegūto potenciālu pinoties ar V, bet te nu var iznākt pilnīgs nekas. Tagad vēl sāk atskanēt prognozes, ka Āboltiņa gatavojas sapīties ar oligarhus un otru valsts valodu atbalstošo SC, tātad taisa sev absolūtu skuju taku jau uz tuvākajām vēlēšanām. Es jau sāku apsvērt iespēju balsot par VL, tikai man ļoti nepatīk tas TB/LLNK, ar Rasnača parakstu zem viltotā protokla, ar Baķkas izdarībām un visu pārējo viņu savākto bagāžu. Laiks rādīs, ir jāseko notikumiem un jaizdara secinājumi. Šis mums ir ļoti, ļoti izšķirošs laiks un mēs šoreiz nedrīkstam kļūdīties. Iespēju paliks arvien mazāk.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    vegan > mxblack 07.06.2011. 11.15

    Man jau šķiet, ka lielā mērā Vienotībai (un dažiem citiem) nav izdevies, jo Latvijā vispār nav nekādas reālas politikas kultūras, ne tautā, ne “politiķos”.. Ja ir kādas tradīcijas, tad tā ir privātbiznesa shēmošana, tāpēc arī tie jaunie, kas pa dažam tur šad tad ienāk, ātri vien samaitājas, nu nav taču daudz tādu, kas spētu tajā vidē izdzīvot, “nepaceļoties” līdz pieredzējušo partijas biedru līmenim.

    Tiem, kas tiešām grib darīt kaut ko savādāk, savā ziņā nākas “izgudrot velosipēdu”, nu un saprotams, ka necik graciozi uz tāda neprofesionāla un nedroša samokata nepadreifēsi, it īpaši ja vēl tiem, kas vienotāk par pašu vienotību naski bāž tai zarus spieķos, šis process ir meistariski atstrādāts un noslīpēts.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mxblack 06.06.2011. 22.29

    opis _..vispareizāk būtu ja Zatlers šajās vēlēšanās pieslēgtos Vienotībai un startētu no tās, tā dodot iespēju tai saņemt pēc iespējas vairāk.._
    ~~~
    man tev ari javaica ka tu to konkreti doma – “..Zatlers..pieslegtos V..”.
    Zatlers ir pagurushai tautai devis specigu impulsu, vinsh ir topa, vinsh pashlaik ir politiska figura NR.1. un tomer Zatleram ar savu resursu vajag rikoties pec iespejas racionali, tatad apdomigi.
    Vienotiba ir paradijusi ka jebkura izmera kreditus prot viegli noplekeret.
    nekas te nav vienkarshi.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

anrijs 06.06.2011. 20.07

Domāju, ticamākais scenārijs VZ darbībai politikā:

1) izveido savu partiju, lai distancētos no pašreizējiem politiķiem;
2) līdz VP atstāšanai ierosinās daudzas izmaiņas, kas “attīrīs politiku” un spodrinās savu tēlu kā demokrātijas un taisnīguma aizstāvis (ne bez pamata);
3) ja no V atdalīsies (Vn) nacionālie spēki (iespējams pievienojoties VL), tad VZ varētu startēt apvienībā ar Vt (Vt – pamatā JL+SCP), jo
– VZ netiktu asociēti ar nacionāliem noskaņojumiem – iegūtu lielu daļu “krievu” balsis, kas vīlušies SC, savukārt nacionāli noskaņotie balsotu par VL (+ nac. daļu V).
– VZ + V apvienība iegūtu procentuāli lielāku reālo balsu skaitu pateicoties tām balsīm, kas atdotas par 5% nesasniegušām partijām – vēlēšanu likuma un balsu skaitīšanas specifika, tas kas iegūst lielāko skaitu, iegūst arī lielāku papildus balsu skaitu un pie 50% robežas pat viena balss ļoti svarīga!
– VZ + V apvienība un VL (+ V nacionālisti) varētu iegūt 50-55 balsis

4) Ja VZ un V startēs atsevišķi, tad VZ daļēji atņems balsis V … un abi kopā zaudēs ~ 2-4 deputātu vietas!!!

Domāju, nākamās vēlēšanās, pie gudras rīcības, spēku sadalījums varētu būt:
1) VZ+Vt = 33 – 37
2) SC = 25 – 28 (atkarībā marginālajiem PCTVL u.c. darbības, vai SC kļūdām)
3) ZZS = 17 – 19
4) VL+Vn = 14 – 16

Attiecīgi, koalīcija varētu būt VZ+Vt + VL+Vn = ~ 47-53, iespējams būtu jāpiedāvā SC “zināmi” sadarbības piedāvājumi, kas būtu balstīti uz Latvijas nacionālām un tiesiskām vērtībām … un kontrolēti censties veicināt SC pār pārveidošanos par sociāldemokrātisku spēku, bet VZ+Vt piesaistīt arī līdzīgi domājošos no “krievu flanga” (man vismaz tiešā veidā netraucētu “nacionālie jautājumi”) Domāju tieši SC ir vislielākās izredzes pārveidoties, nevis izzust, kā lemts PLL/LC/TP un nedaudz vēlāk arī ZZS, lai gan arī ZZS daļai (zaļā partija) teorētiski ir sava vieta Latvijas politikā …

+8
0
Atbildēt

4

    anrijs > anrijs 10.06.2011. 01.07

    Jā, <5% nepiedalās, taču paskaties algoritmu, KĀ tiek sadalītas konkrētās 100 deputātu vietas un KĀ tas kolerē ar iegūtajiem % (virs 5% barjeras). Būsi pārsteigts par rezultātu! Starp “vietas” ieguvušajām partijām nav proporcija tikai starp to vēlētāju balsīm, kas atdevušas par šīm partijām … to būtikski koriģē vēlētāji, kas palikuši aiz 5% barjeras … un TIE NAV 5% no visiem balsojušiem … jo vairāk sīkpartiju (sarakstu), kā dažs te piedāvā, jo vairāk “balsu” aiz borta … tas veicina to ka tam kam ir vairāk saņems daudz vairāk …

    Piemērs galvas vingrināšanai: cik vietas iegūs katra partija ja:
    1. partija – 49% no visiem vēlētājiem
    2. partija – 26% no visiem vēlētājiem
    3. partija – 25% no visiem vēlētājiem
    gadījumā ja nav sīkpartiju … rezultāts būs tāds kā %

    Bet tagad, ja šos % rēķina ne no visiem vēlētājiem, bet tikai no tiem kas atdeva savas balsis virs 5% … liekas vajadzētu būt līdzīgi …
    Bet pieņemam, ka TIKAI 70% (t.i. % sadalījums 49/26/25 ir no šiem 70%) ir nobalsojuši par šīm trīs partijām, pārējie 30% par “sīkpartijām” zem 5%
    …..

    veiksmi rēķināšanā …

    Pareizā atbilde: 1. partija iegūs vairāk kā 50% “krēslu” !!!
    Tāda tad nu tā mūsu vēlēšanu aritmētika … SC to ir sapratuši…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > anrijs 06.06.2011. 21.38

    …viedis…ir viena neprecizitāte…Vēlēšanu likuma 38.pants nosaka:
    …”Deputātu vietu sadalē nepiedalās tie viena nosaukuma kandidātu saraksti, kuri kopā pa visu Latviju saņēmuši mazāk par pieciem procentiem no nodoto balsu kopskaita, neatkarīgi no tā, vai šā nosaukuma kandidātu saraksti bija izvirzīti vienā vai vairākos vēlēšanu apgabalos.”

    …Lai sadalītu Saeimas deputātu vietas starp pārējiem vēlēšanu apgabalā pieteiktajiem kandidātu sarakstiem….skat. Vēlēšanu likuma 38.un 39.pantu:
    http://web.cvk.lv/pub/public/28367.html
    http://web.cvk.lv/pub/public/29648.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > anrijs 06.06.2011. 21.34

    viedis
    paldies par interesantu konstrukciju, ari ta tas varetu notikt, – VZ tatad nevis dod iesniegumu V birojam bet izveido savu partiju un tad starte apvieniba ar V.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Marija > anrijs 06.06.2011. 22.23

    Eh, optimisti.
    PLL jeb TP dabūs vairāk par 5%. Galu galā, ir bijušie TP fani, kuri nobalsoja par V un vīlās tāpāt kā visi.
    Šķēli novērtēt par zemu ir kļūda.
    Vienotība dabūs smagu sakāvi, ja vien līdz vēlēšanām neatbrīvosies no saviem alkatīgajiem amatu kārotājiem tipa Mūrniece.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

kdaljajev 06.06.2011. 18.06

Aiziet malā nevar.Diagnoze ir uzstādīta un tas audzējs ir jāizgriež.Diez vai jēga dibināt jaunu partiju,bet mēģināt apvienot ap V vairāk gudru godīgu cilvēku,kam valstiskās intereses ir svarīgākas par personiskajām.

+9
-1
Atbildēt

27

    raimonds_bossltd > kdaljajev 07.06.2011. 22.01

    to zanE …
    Viņa favorīti ir tie, kuru mutēs pabijis vairāk čekistu daiktu, kā Muižnieces, Gores, Ūdres un Ģemakovas, kopā ņemot.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > kdaljajev 07.06.2011. 21.45

    to Optiskais Tēmeklis
    Vai tad tavējos, čekas pediņus, neatlaida?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > kdaljajev 07.06.2011. 07.52

    Visi līdzekļi labi, ja mērķis ir cēls?!

    Jāatgādina, ka Vienotība līdz šim nav tikusi vaļā no vadonisma komunistiskajām receptēm, atbilstoši tieši tikko piesauktajam bezprincipam.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > kdaljajev 07.06.2011. 21.48

    to Optiskais Tēmeklis
    Kristovska kungs ir viens no retajiem pēdējo 70 gadu Latvijas Ārlietu ministiem, kas nav pazemojis mūsu valsti.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > kdaljajev 07.06.2011. 07.41

    ZanE, ko vērta ir Vienotība, ja nevienu brīdi paši konstruktīvākie vienotībnieki neizrāda vēlmi tikt vaļā no glumā vārguļa Kampara, ap kuru liekulīgi cilpo pat Vienotības ētikas padomes suvenīri? Laikam jau nav cerību, ka Vienotība pati vēlēsies tikt vaļā no Kristovska, kurš pazemoja to Vienotību, kas pērn, iepriekšējā Dombrovska valdībā nolaistām biksiņām sauca palīgā Aivi Roni, bet pēc vēlēšanām Roni noziedoja par labu mūžizglītības skolniekam, kam aizsardzība kā tēma bija apnikusi? Vai ar to vien nepietiek, lai Zatlers pats turētos un Zatleram simpatizējošie cerētu, ka ar Kreimenēm Cērtošais nenolaidīsies līdz šim liekulības un intrigu pūznim?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 06.06.2011. 23.47

     
    Zane, neklausi Betiju, tu labak pashlaik noverte situaciju.
    svaru kategorijas nav vienadas, vieni ir paradnieki kas par liderigu dzivesveidu driz var tikt izlikti no dzivoklja, otrs ir Investors.
    Zatlers var diktet savus noteikumus un butu galeji neracionali ja Vienotibu jebkadas sarunas ar vinju parstavetu Aboltinja. neatkarigi no ta vai ejot uz tam tupus rapus vai izsakot nepieklajigus piedavajumus (premjera, t.i. Dombrovska amats). glabeju investoru nevajag kaitinat un tas kas Aboltinjai liekas normali (S.A.: “..tirgoshanas ar amatiem ir cena ko Vienotiba maksa..”) Zatleram pavisam droshi var nepatikt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > kdaljajev 07.06.2011. 01.04

    Ko Vienotība, ko Zatlers par valstisko gļēvumu atlaida, vēl godā var zaudēt?!
    Vienotība zaudē jebkādas goda atliekas gan tagadnē, gan nākotnē, kad ļauj Āboltiņai gvelzt par Zatlera morālo pienākumu stāties Vienotībā. Ja Zatleram pašapziņas pietiktu, tam bija jābūt pēdējam punktam, pēc kura sadarbību ar Vienotību Zatleram pat murgos vajadzētu izslēgt kā ideju.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 07.06.2011. 02.00

    zanE, 01:12
    piekritu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kdaljajev 07.06.2011. 09.15

    Esmu par jaunu partiju . Zatlera partijai jābūt centriskai visos jautājumos. Vienotībai jākļūst nacionālākai, patriotiskākai, tā varētu būt JL un PS apvienība bez SCP. V ir tomēr savs karogs – Dombrovskis, un savu daļu balsu viņi dabūs. Stingrākās līnijas varētu turēt NA.
    Ja būs šāda taktika, tad V no latviešu partijām varētu uzvarēta ar kādām 22…24 balsīm. Zatlers būtu otrais ar 18…20 (viņi varētu pretendēt gan uz TP, gan LC, gan SCP, gan SC un ZZS un protams, Vienotības balsīm). NA arī dabūtu vairāk – 12…14. Kopā sanāk vairākums.
    Pareizi jau viens no koment. rakstīja – ja nebūs jaunas partijas, spēku var atgūt neatkarīgā TP. Bija daļa vēlētāju, kas bija vīlušies TP, kam nepatika Šlesers un viņi šoreiz nobalsoja par V.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kdaljajev 07.06.2011. 09.41

    pārbēdzējus minimāli – varbūt pabrikistus varētu, ar noteikumu, ka viņi pēc vēlēšanām nerunā par 1/3 vēlētāju interesēm… :)
    Nu ir jau cilvēki – tas pats Maizītis, Vilks (no knab), cilvēki no akadēmiskajām aprindām, ārsti, kāds ietekmīgs uzņēmējs. Sietiņsone, piemēram… :) varētu arī kādu no kultūras darbiniekiem. Vēl mani viennmēr pārsteidz, ka neviens nestrādā ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Brīnos, ka Dzelzkalnu nesavāca Vienotība, tiešām brīnos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 07.06.2011. 12.22

    zanE
    ideali butu ja Zatlers spetu ienakt politika ar saviem no jau esoshiem spekiem neatkarigiem uzstadijumiem, tatad ar savu partiju.
    bet, – shie divi tavi jautajumi ir istie uz kuriem ir jarod atbildes lai runatu par Zatlera partiju:
    1)_..vai Zatleram vajag pārbēdzēju pūļus, kuri būs atskārtuši – Zatlers ir īstais?.._
    2)_…ar kādu komandu viņš spēs “pārklāt” visu Latviju?_

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atispraulins > kdaljajev 07.06.2011. 13.20

    Uz pirmo jautājumu varētu atbildēt tā – tas ir atkarīgs no pārbēdzējiem. Es domāju, ka četri gadi varētu būt pietiekoši ilgs laiks, lai Zatleram būtu apjausma, par to, kas ir kas, un izsijātu graudus no pelavām. Uz otru jautājumu man būs grūti atbildēt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > kdaljajev 06.06.2011. 23.40

    Tur gan es tev, Zane, pilnībā piekrītu. Nevar gan.
    Cerībā uz rezultātu – ar labu nakti:)
    P.S. Vai arī tu vēl ko gribēji teikt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > kdaljajev 07.06.2011. 08.08

    …OT…noliedzot vienu – dod vietā, ko citu!…kuri tad Tavi favorīti, kuri tie ir?…par kuriem vajadzētu balsot un teikt – lūk, šie ir īstie!…
    …var bezjēgā kritizēt, sunīt un lādēt….bet nevajag aizmirst, ka šobrīd ir pilnīgi cita situācija un izniekot iespējas – būtu nepiedodami…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 07.06.2011. 12.39

    visiem
    lidz shim Zatlers nav bijis saistits ne ar vienu partiju un manuprat vinjam nevajadzetu stutet kadu uznjemoties ta grekus.
    kadas var but atbildes uz Zanes 2 jautajumiem, kadi sheit var but varianti?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > kdaljajev 07.06.2011. 09.28

    …andza….nodibināt partiju nav problēmu!…noteicošais rīcībspējīgai un stabilai partijai ir cilvēki, kuri tajā apvienosies…ir laika ierobežojums, kas liedz to izdarīt kvalitatīvi…vai Zatleram vajag pārbēdzēju pūļus, kuri būs atskārtuši – Zatlers ir īstais?…steigā var norakt labu ideju un projektu…un tad vilšanās būs vēl smagāka…
    …atkal atgriežos pie teiktā par deputātu kandidātu sarakstiem pieciem vēlēšanu apgabaliem – tikai vienā no tiem varēs kandidēt Zatlers…ar kādu komandu viņš spēs “pārklāt” visu Latviju?….par to ir jādomā!…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 07.06.2011. 01.07

    jaa, Zane, paldies, apmeram to pashu domaju, tapat neuzticos SCP.
    neko jaunu un baigi vertigu laikam neizdomasim.
    arlabunakti :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 06.06.2011. 23.24

    Dzintrux _Vienotībā ir pietiekoši gudri politiķi.Varētu vēl Repši piesaistīt.Zatlera pievienošanās nāktu tikai par labu.._
    ~~~
    ja tie politikji butu tik pietiekoshi gudri Vienotibas reitings nebutu tur kur tas ir pashlaik un visu uz krizi nevar nogrust. kada sakara zem Aboltinjas vel Repshe, atvaino bet kapec tadas dezorientejoshas fantazijas.:) Zatlers protams vinjiem isti deretu, to es neapshaubu. tas tur butu ka Martinsh Ritinsh saka – ..nu kas gan varbut labaks par sho..
    piekritu visam ko teici pec “..Uzsāka jau cerīgi,bet kad iesāka…” :))

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 07.06.2011. 00.30

    Zane, – ja tu vel runa ar mani, ja nee, tad man neko nevajag.
    man patika, likas interesants tas ko Viedis izlika.
    man ari liekas ka ideali butu ja Zatlers varetu sakt ar to ka nodibina savu partiju, lidz shim vinjam kadu politisku angazhetibu neviens nav varejis parmest. talak, krievu elektorats, vismaz viena to dalja, ari gaida brinumus no Daktera. tie zinas ka tos var negaidit ja Zatlers ar kadu domubiedru grupu ieies Vienotiba tada kada ta ir pashlaik, vinsh shis atshkjiriga elektorata daljas simpatijas neglabjami zaudes jo tos tur atbaida Kristovska PS. Vienotibai kritiski trukst vienotibas, tie ir dazhadi zveri kas velk katrs uz savu pusi. Kristovskis to labi zina bet vinju un VL liderus vajadzetu parliecinat par nepiecieshamibu PS apvienot ar VL un tas ir jadara strauji, uz ziemu to nevar atlikt jo tad tas nebus vajadzigs. visiem butu labi jo ar to ari izbeigtos savstarpeja apkaroshanas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > kdaljajev 06.06.2011. 23.32

    …labi, Betij, var nemesties uz viena ceļa…:))
    …taču – Vienotība ar Āboltiņu priekšgalā(piedod, Markoni!) nevar iet pie Zatlera ar nosacījumu uzstādījumiem….šobrīd viņi ir mainītās lomās…kā viņi to nokārtos – tā ir viņu darīšana…galvenais ir rezultāts!….:))

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > kdaljajev 06.06.2011. 23.13

    Par to lūgšanos – vai pareizi, Zane?
    Vai nu tā pavisam seja jāzaudē?
    Redzēsim, kā būs. Aicināt jau aicināja. Domā, tā lūgšanās būs publiska? Arī ne visai labi – kā tverties pie pēdējā salmiņa. Bet tas tak tā nav. Domāju cienīgāk Zatleram un arī V. būtu savstarpējā sarunā atklāti pateikt: “Nāku pie jums uz tādiem un tādiem noteikumiem. Ko teiksiet?” Tad arī V. būs gan viela pārdomām, gan organizatoriskiem pasākumiem.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    kdaljajev > kdaljajev 06.06.2011. 21.23

    Vienotībā ir pietiekoši gudri politiķi.Varētu vēl Repši piesaistīt.Zatlera pievienošanās nāktu tikai par labu.Vēlētāji lai paši izsijā uzticību zaudējušus politiķus,kuru arī Vienotībā pietiekoši.Nevar visus mest pār vienu kārti.Uzsāka jau cerīgi,bet kad iesāka to bezgalīgo tirgošanos ar amatiem,visu sabojāja.Beigās aizspēlējās tik tālu,ka varēja valdība krist,izjauca referendums,ko ierosināja Zatlers.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > kdaljajev 07.06.2011. 01.23

    …Optiskais Tēmekli…ļauj, vai neatļauj, vai…Āboltiņas dēļ noraksim visu Vienotību?…nu, nav iespējams viņas teiktajam uzlikt pī-pīīī…kā viņu neitralizēt – nezinu!…negribi Āboltiņu? – balso par Vienotību un svītrot to laukā!…ha!…:))

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > kdaljajev 07.06.2011. 01.01

    …Tante Sidra…par sadalīšanos vai apvienošanos…tur ir savas labās un sliktās puses…kas ir Vienotība?…tāds pats daudzpartiju rosols,kā SC…tikai SC elektorātam nav tik lielas izvēles par ko balsot, latviešus tāpat no tā saraksta svītroja…
    …latviešiem par ko balsot vesela partiju plejāde un balsis tiek sasmalcinātas un tas vairs nav lietderīgi…skaisti jau izklausās savstarpēja konkurence starp latviskajām partijām – izvēles iespēja utt. …bet vajadzētu pamācīties no krieviem: nevis radīt jaunas partijas, bet pievienot vēl kādu veidojot monolītu masu (nejauki skan!)…un kas liedz vēlētājam svītrot un plusot?…
    …neuzticos SCP, pārāk priviliģētu stāvokli Vienotībā ieņem…bet…situācija atkal atkarīga no vēlētāja, cik gudri būs ar svītrošanu…
    …un, jā!…”viendabīgajā” SC arī varētu sākties interesantas pārbīdes, ja nonāktu līdz amatu sadalījumam….tur arī notiek neparedzēti strāvojumi, tikai tos neviens neiznes uz ārpusi…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > kdaljajev 07.06.2011. 01.12

    …un vēl, Tante Sidra…atceros no iepriekšējām vēlēšanām – Vienotībai bija arī krievu tautības deputātu kandidāti, kas runāja atsevišķos sižetos un reklāmas klipos, tikai, diemžēl – latviskajai auditorijai….varbūt krievu auditoriju arī uzrunāja, bet nepamanīju…tieši šos cilvēkus un arī uzņēmējus vajadzētu iesaistīt, lai uzrunātu SC vēlētāju – no tā nevajadzētu baidīties….varbūt šogad TV ekrānu krievu kanālos tik daudz vairs neaizņems Šlesera seja – kabatas tādas patukšas…:))

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > kdaljajev 06.06.2011. 22.08

    …Tante Sidra…rīcībai ir jābūt citādai – jāpanāk, lai Vienotība iet pie Zatlera lūgties, lai viņš nāk viņu komandā….un tad ar attiecīgiem Zatlera nosacījumiem, tā – lai visus sievišķus noliktu uz rezervistu soliņa….ja nepiekrīt – tad, lai veido savu partiju, bet tur vien čiks iznāks….pārāk liels risks, lai spēlētos ar valsti ārkārtas situācijā….nevar viņš savā partijā tik īsā laikā savākt komandu, kas pārklātu piecus Vēlēšanu apgabalus, saprotiet taču to reiz!…
    …arī Vienotība nav galīgākie pašnāvnieki, lai nesaprastu kādā situācijā atrodas….

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > kdaljajev 06.06.2011. 20.48

    Dzintrux _..Diez vai jēga dibināt jaunu partiju,bet mēģināt apvienot ap V vairāk gudru godīgu cilvēku,kam valstiskās intereses ir svarīgākas par personiskajām._
    ~~~
    sho vestijuma dalju vareji konkretizet.
    pastasti ka tu to domaji – “..mēģināt apvienot ap V..”
    pateikshu ko ar to gribeju teikt, – Zatlers neko nevar “apvienot ap..”, ja Zatlers nerada savu partiju Zatlers var rakstit iesniegumu Aboltinjai un ar domubiedru grupu iekljauties Vienotiba tada kada ta ir pashlaik uz apvienibas priekshsedetajas diktetiem nosacijumiem. tada ir proza.
    tas protams ljoti deretu Vienotibai, tapec tas lieta ir piedavat.
    vai tas ir tas kas akurat vajadzigs Zatleram un sabiedribai tas ir vel neatbildets jautajums.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu