EP projekts: Krievija saziņu un tikšanās ar ES partneriem izmanto propagandai • IR.lv

EP projekts: Krievija saziņu un tikšanās ar ES partneriem izmanto propagandai

29
Foto: pixabay.com

Krievija cenšoties graut Eiropas demokrātiju un uzstāties kā vienīgā kristīgo vērtību aizstāve

Krievija saziņu un tikšanos ar Eiropas Savienības (ES) partneriem izmanto drīzāk propagandas mērķiem nolūkā publiski vājināt ES kopējo nostāju, nevis patiesa dialoga izveidošanai, pausts Eiropas Parlamenta (EP) deputātu sagatavotajā rezolūcijas priekšlikumā, vēsta aģentūra LETA.

Tajā skaidrots, ka Krievija agresīvi izmanto dažādus rīkus un instrumentus, piemēram, domnīcas un īpašus fondus, daudzvalodu televīzijas kanālus, pseido ziņu aģentūras un multimediju dienestus, pārrobežu sociālas un reliģiskas grupas, jo režīms vēlas sevi attēlot kā tradicionālo kristīgo vērtību vienīgo aizstāvi.

Krievija izmanto dažādus instrumentus, lai apstrīdētu demokrātiskās vērtības, šķeltu Eiropu, gūtu vietējo atbalstu un radītu priekšstatu par nestabilām valstīm ES austrumu kaimiņvalstīs. Kā norādīts dokumenta projektā, EP varētu uzsvērt, ka Krievija savos dezinformācijas un propagandas instrumentos iegulda ievērojamus finanšu līdzekļus, kurus tiešā veidā nodrošina valsts vai kas tiek piešķirti ar Kremļa kontrolētu uzņēmumu un organizāciju starpniecību.

EP varētu uzsvērt, ka, no vienas puses, Kremlis finansē politiskās partijas un citas organizācijas, kas darbojas ES, lai vājinātu politisko kohēziju, bet, no otras puses, Kremļa propaganda tiešā veidā adresēta noteiktiem žurnālistiem, politiķiem un indivīdiem ES.

Dokumenta projektā skaidrots, ka viena no Krievijas galvenajām stratēģijām ir alternatīva vēstījuma, kura pamatā bieži vien ir sagrozīts vēsturisko notikumu skaidrojums, izplatīšana un uzspiešana, lai attaisnotu valsts ārējo darbību un ģeopolitiskās intereses. Līdz ar to politiķi varētu norādīt, ka viena no Krievijas galvenajām stratēģijām ir vēstures falsificēšana.

Lai risinātu situāciju, rezolūcijas priekšlikumā norādīta vajadzība ar sabiedrisku kampaņu un izglītības sistēmu palīdzību uzlabot informētību par komunistisko režīmu noziegumiem un sniegt atbalstu pētniecības un dokumentācijas pasākumiem, jo īpaši bijušajās Padomju Savienības bloka valstīs, lai pretdarbotos Kremļa vēstījumam.

Komentāri (29)

fretka 23.11.2016. 08.18

Šīs EP rezolūcijas projekta autore ir poļu eirodeputāte Anna Fotiga (Anna Fotyga), kura pārstāv patlaban Polijā valdošo partiju “Likums un Taisnība” (Prawo i Sprawiedliwość).

+9
-3
Atbildēt

6

    bender45 > fretka 23.11.2016. 08.31

    Gan jau,ka mūsejie arī piedalījušies-kā nu bez tiem….noteikti kārtējais parazītisko rusofobu smilkstiens pirms nenovēršamā kraha-vecās ES valstis šos barot vairs negrib,bet ar Krieviju attiecības neglābjami sabojātas,izdabājot pindosu pērtiķim…poļi vel kā nebūt turēsies laiciņu pēc ES finansējuma izbeigšanās,lai gan arī tiem būs pašvaki,bet Baltijas valstu ekonomikām būs pilnīgs vāks,pie tam uzreiz,tiklīdz eirogovs “”apraus pienu””….

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    bender45 > fretka 23.11.2016. 14.31

    Tas ir visai strīdīgs jautājums par to “”vāku””Krievijas ekonomikai,bet to,ka ar Trampu saista cerības uz kaut kādu attiecību uzlabošanos-tas tā ir gan.Un nedomāju,ka gan krieviem,gan jeņķiem patīk visu laiku balansēt uz kara robežas…vēl jo vairāk,ņemot vērā,ka gan vienam,gan otram ir pietiekoši daudz ienaidnieku…

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Austras koks > fretka 23.11.2016. 11.20

    Vismaz 3 cilvēkiem ar smadzenēm ir čābīgi. fretkam bija +2. Tagad -1. Kādai ir jābūt loģikai, lai liktu mīnusu par sausa fakta, turklāt ar rakstu tiešā saistībā esoša, norādi?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    fretka > fretka 23.11.2016. 11.35

    .

    Kādai ir jābūt loģikai

    —–

    Tā nav loģika, tā ir kognitīvā disonanse.

    Vai vienkārši reakcija uz sešiem latīņu alfabēta burtiem :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > fretka 23.11.2016. 12.08

    bender45 – pagaidām pilnīgākais vāks Krievijas ekonomikai, krievi skraida ar Trampa bildēm un Amerikas karodziņiem, pa visiem kanāliem slavē Trampu, lai tikai tiem atceļ sankcijas un ļauj aizņemties “garo” naudu, tik nožēlojami neizskatās neviena cita valsts, izskatās pēc kāda Amerikas protektorāta, kas ir pilnībā atkarīga no Amerikas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > fretka 23.11.2016. 09.15

    Oo, parādās jēdzieni – pindosi, rusofobi. bender45 izdomājis pateikt atklāti, ka ir urlu trollītis :)

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

Fikseris 23.11.2016. 17.12

Krievija pilnīgi visu izmanto kā propagandu. Un rietumu demokrātiju tā grauj jau minimums 100 gadus. Varbūt laiks beigt viņus saukt par “partneri” un sākt saukt īstajā vārdā: ļaunuma impērija civilizētās pasaules ienaidnieks #1.

+4
-1
Atbildēt

0

fretka 23.11.2016. 16.13

Polijas bijušās ārlietu ministres, pašreiz Polijā valdošās partijas “Likums un Taisnība” pārstāves Annas Fotigas sagatavotā rezolūcija Eiroparlamentā pieņemta.

Par balsoja 304 EP deputāti, pret – 179, atturējās – 208 (sociālisti – ar Vienotības iecienīto ieganstu, ka rezolūcija neesot pietiekami kvalitatīvi izstrādāta).

+4
-1
Atbildēt

2

    Anonīms > fretka 23.11.2016. 16.34

    kad ES viss gāja labi, kā saka uz urrā – tad nekādi pagātnes staļini vai šodienas putini un kadafi un huseini netraucēja – vismaz ne tā , lai pieņemtu rezolūcijas – kā sākas sūdi , tā arī grēkāzis tiek atrasts – pie visa vainīais – gadu tūkstoši rit, cilvēka daba nemainās

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > fretka 23.11.2016. 16.41

    https://www.youtube.com/watch?v=WX83BSR0mug

    būtu darījuši poļi to, ko prot

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu