Piecas valstis aicina ANO izveidot tribunālu MH-17 notriekšanas izmeklēšanai • IR.lv

Piecas valstis aicina ANO izveidot tribunālu MH-17 notriekšanas izmeklēšanai

13
2014.gada 18.jūlijs Austrumukrainā. Dienu pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas notikuma vietā ieradies EDSO novērotāju īpašās komisijas vadītājs Aleksandrs Hugs (otrais no kreisās). Foto: AFP/LETA

Krievija paziņo, ka rezolūcijai ANO nav nekādu izredžu

Piecas valstis – Beļģija, Nīderlande, Austrālija, Malaizija un Ukraina – aicina ANO Drošības padomi atbalstīt starptautiska tribunāla izveidošanu, lai izmeklētu Malaizijas lidmašīnas notriekšanu pērnā gada vasarā Austrumukrainā.

Šo valstu varas iestādes ir pārliecinātas, ka šāda lēmuma pieņemšana nodrošinās, ka „pie atbildības tiks saukti vainīgie” un palīdzēs cīnīties ar tiem, kas apdraud civilo aviāciju, teikts Beļģijas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Pagājušajā nedēļā Malaizijas delegācija publiskoja rezolūcijas projektu ANO Drošības padomē, prasot izveidot starptautisku tribunālu, lai nodrošinātu neatkarīgu izmeklēšanu 2014.gada 17.jūlijā Ukrainā notriektās pasažieru lidmašīnas reisā MH-17 katastrofas lietā.

Malaizija uzskata, ka šāds tribunāls būs garantija neatkarīgai un bezkaislīgai izmeklēšanai, jo lainera notriekšana radīja draudus pasaulei un starptautiskajai drošībai.

Krievijas pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins paziņojis, ka Malaizijas rezolūcijas projektam nav nekādu izredžu tapt pieņemtam ANO.

Kā zināms, pērnā gada jūlijā prokrieviskie separātisti Austrumukrainā notrieca Malaizijas pasažieru lidmašīnu. Traģēdijā gāja bojā gandrīz 300 cilvēku, pārsvarā no Nīderlandes.

 

Komentāri (13)

beta 14.07.2015. 12.22

Viss sen zināms, līdz pēdējam sīkumam. Par netērēšu laiku meklējot un liekot saites. BUKs bija no Krievijas. Ieveda un izveda. Ceļš izsekots līdz metram, apkalpe zināma.

Tiesa, vismaz man ir kāda neskaidrība. Vai varētu būt tik briesmīgi (!), ka plānoja nogāzt tai pat laikā lidojošo Aeroflotes lidmašīnu, lai būtu iegansts sākt pilnmetrāžas iebrukumu Ukrainā… Jebšu tomēr kārtējā krievu avosj jebšu stulbums un bezatbildība…

“Separātisti” paši ar šo iekārtu nešāva, viņus varēja izmantot. Lūk, šo iemeslu dēļ tribunāls ļoti vajadzīgs. Tas būs publisks un saliks daudzus punktus…

Šā vai tā žurkulēns putlers sveikā cauri netiks…

+8
0
Atbildēt

0

cabulis 14.07.2015. 11.28

Bet krievam taču nav no kā baidīties un nevajag izvairīties no izmeklēšanas, jo visiem taču ir skaidrs, ka ukri uz MIGa uzstādīja BUKu ar īpaši iezīmētajām nekrievu raķetēm un gribēja notriekt Putina lidmašīnu. Viņus taču vajag izvilkt dienas gaismā.

+6
0
Atbildēt

0

ierados 14.07.2015. 10.29

Čurkina kungs nedomā neko, viņam tāda pavēle. Čurkina kunga vētība ir viņa nesatricināmā spējā iekš ANO atskaņot jebkādu kremļa tekstu un balsot pēc norādes.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu