No Sudrabas partijas izstājušies arī līdzšinējie biedri Šteins un Stepule • IR.lv

No Sudrabas partijas izstājušies arī līdzšinējie biedri Šteins un Stepule

26
Inguna Sudraba partijas dibināšanas kongresā solīja tautvaldību. Foto: Ieva Lūka, LETA

Politisko spēku Šteins ironiski dēvē par “Sudrabas strupceļu”

No Ingunas Sudrabas vadītās partijas “No sirds Latvijai” izstājušies arī tās līdzšinējie biedri Valdis Šteins un Jeļena Stepule, aģentūru LETA informēja Šteins.

Viņš skaidroja, ka pārstāv kustību “Par tautvaldību Latvijā”, kuras mērķis nebija obligāti piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās. Partija tika uzskatīta tikai kā instruments tautvaldības sasniegšanai, taču esot izrādījies, ka “No sirds Latvijai” 4000 zīmju programmā uzsvars ir likts uz ko citu – birokrātiskā aparāta uzlabošanu.

Līdz ar to politisko spēku Šteins ironiski dēvē par “Sudrabas strupceļu”, jo visi viņa pārstāvētās kustības iesniegtie “priekšlikumi par tautvaldību, tautsaimniecības atdzimšanu, ārlietām, cilvēkdrošību, izglītības, zinātnes, veselības un kultūras jauno paradigmu – iekrita kā melnā caurumā.”

“Sudrabas iniciatīva jau ir izaugusi par autoritāru, “pie galda pielaisto” grūti manevrējamu “kuģi”, kurš uzņēmis tieši pretēju kursu tautvaldībai un kura burās pūš mums nesaprotamas izcelsmes vējš,” akcentē Šteins.

Kā ziņots, no partijas izstājušās arī politiskā spēka kandidātes 12.Saeimas vēlēšanās Liene Cipule un Margarita Laicāne, kā arī “No sirds Latvijai” biedri Aivars Rudzāts un Arnis Kauliņš.

Cipules lēmums izstāties no partijas “No sirds Latvijai” tapa ilgi – vispirms tas ir saistīts ar nesaprotamiem ziedojumiem, kā arī ar nepietiekami demokrātisku lēmumu pieņemšanas procesu, aģentūrai LETA sacīja pati politiķe.

Sudraba Cipules un Laicānes rīcību dēvē par centieniem graut viņas partiju.

Partija ir demokrātiska organizācija, kura nav saņēmusi neskaidrus ziedojumus un kurā nekas līdzīgs šķelšanās procesam nenotiek, aģentūrai LETA sacīja Sudraba. Partija ir ļoti demokrātiska, jo tās pamats ir kustība, kurā ir vairāk nekā 1100 biedru un vairāk nekā 50 atbalsta grupas. Ikviens, kuram ir iniciatīva, iesaistās partijas darbībā, tajā skaitā rīcības programmas veidošanā, akcentēja politiķe.

 

Komentāri (26)

Alise 20.08.2014. 14.12

Smieklīgi!! Bet es tomēr nesaprotu tos cilvēkus, kas stājoties Sudrabas projektā, naivi cerēja, ka tas ir kas cits kā tikai kremļa atbalstīts projekts latviešu balsu makšķerēšanai un ne jau nu ierindas biedri tur noteiks darba kārtību.

Vai tiešām ir grūti saprast, uz kuru pusi vēji pūš, ja politiskā spēka organizators regulāri kā goda viesis apmeklē krievu propagandas pasākumus, tiekas ar ietekmīgām Krievijas personām u.tml.?

+23
-1
Atbildēt

4

    efeja60 > Alise 20.08.2014. 22.07

    Ko ta pēc valsts kontroles neviens kremlists viņai nesarūpēja darbu? Viņa sēdēja bez darba, kamēr Krūmiņš sarosījās. Neviens to Sudrabu negrib, ne kremlis, ne jenoti, ne taukpurni. Visi no viņas baidās, jo ar viņu nevar lietas sabīdīt. Pār viņu tiek gāzti dubļi, melnais PR iet uz pilnu klapi.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Alise 21.08.2014. 01.48

    pēc plusiņu skaita var secināt, ka Vienotībēniem Sudrabas parķeja nepatīk (atšķirībā no Bordāna dižpartijas (nosaukumu neatceros)). Laikam vienotība jūt, ka sudraba var savākt lielu daļu no zīgerista elekorāta,uz kuru V dikti jau nu cer…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Alise 21.08.2014. 08.24

    Ne tikai Zīgerista, bet arī SC. Zinu, ka daudzi krievi balsos par Sudrabu, nebūtu slikti, ja viņa uz SC rēķina pārvarētu 5%. Būtu interesanti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    reksa > Alise 21.08.2014. 00.49

    Ak, dieniņ…

    Pelnrušķīte no pasakas “Tvaika ielas republika”…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

simpsons 20.08.2014. 20.17

Beigu sākums? Kad vadīja VK, tad Sudraba stāstīja, ka esošā sistēma ir nederīga un viņa tajā nepiedalīsies, t.sk. neveidos jaunu partiju.

Pēc ilgākas pauzes neko citu kā ‘tautas kustību’ esošajai nederīgajai sistēmai izdomāt nespēja.

Tad sāka veidot partiju, tikties ar Šleseru, runāt ka ‘lats ir mūsu pēdējā brīvība’. Tagad gan izlien nezināmi pagrīdes miljonāri-ziedotāji, gan izrādās ka Saimai izvirzītie cilvēki jūtas piemānīti un iet projām.

+10
0
Atbildēt

0

inta_s 20.08.2014. 15.06

Tautvadība būtu tad ja Sudraba nāktu klajā ar elektronisku platformu internetā, kur visi varētu redzēt visas darbības kas notiek partijā un ikkatrs spētu to ietekmēt.

Piemēram, katrs varētu iesniegt savu kandidatūru lai pretendētu partijas sarakstā uz vēlēšanām, katram šim pretendentam varētu uzdot jebkurš publiski jautājumus un katrs varētu balsot par šiem kandidātiem un tad skaitliski tie kas saņemtu vairāk balsu arī tiktu ielikti partijas sarakstā. Katrs varētu ierosināt likumprojektu un katrs to varētu apspriest un katrs varētu par to balsot lai virzītu tālāk vai noraidītu ideju.

Tā būtu uz tautvadību virzīta partija – bet ne jau šis Kremļa neveiksmīgais projekts ar sudrabu par izkārtni.

+6
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu