Nedēļas nogalē Pāvilostā notiks pirmais mūzikas un mākslas festivāls "Zaļais stars" • IR.lv

Nedēļas nogalē Pāvilostā notiks pirmais mūzikas un mākslas festivāls “Zaļais stars”

31
Rēzija Kalniņa un Uldis Marhilēvičs. Publicitātes foto

Idejas autors Uldis Marhilevičs. Piedalīsies Rēzija Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Aija Andrejeva, Ance Krauze un citi

Piektdien 25.jūlijā un sestdien, 26.jūlijā Pāvilostā norisināsies pirmais Pāvilostas mūzikas un mākslas festivāls “Zaļais stars” ar Rēzijas Kalniņas, Marta Kristiāna Kalniņa, Aijas Andrejevas, Ances Krauzes, Ivo Fomina, Tomasa Kleina, Aivara Hermaņa, Ainara Virgas un citu mākslinieku piedalīšanos. 

Pirmajam festivālam “Zaļais stars” populāri mākslinieki apvienojušies pēc mūziķa Ulda Marhileviča ierosinājuma. Producents Sandis Mohovikovs LETA klāstīja, ka zaļā stara parādīšanās saules rietēšanas laikā ir unikāla dabas parādība, kuru iespējams novērot, kad horizonta līnija atrodas tālu un gaiss ir kristāltīrs.  “Šī ir vienreizēja un reti sastopama dabas parādība, tieši tāpēc festivālam ir dots šāds nosaukums. Pastāv leģenda, ka tas, kuram laimēsies ieraudzīt zaļo staru, kļūs laimīgs un sirdsskaidrs, pārvarēs jebkurus maldus un ilūzijas un bez grūtībām spēs izprast savu un citu sirdis,” pauda producents.

Festivāla atklāšana gaidāma Sakaslejas baznīcas dārzā ar īpašu naktskoncertu, kas norisināsies 25.jūlijā plkst.22. Tajā savu dalību apstiprinājuši mākslinieki Rēzija Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ance Krauze, Jānis Pelše, Dzintars Beitāns, meiteņu ansamblis “Dziedošie eņģeļi”, Liepājas zvanu ansamblis “Campanella” un idejas autors – Uldis Marhilevičs. Līdzekļi no šā koncerta ieņēmumiem un saziedotā nauda koncerta dienā tiks ziedota Sakaslejas baznīcas apkures un iekštelpu klimata sistēmas ierīkošanai, lai nodrošinātu šī kultūrvēsturiskā mantojuma un 2008.gadā atjaunoto baznīcas ērģeļu saglabāšanu. 

Festivāla turpinājumā 26.jūlijā Pāvilostas pludmalē būs vērojamas smilšu skulptūras “Zelta smilšu grauds”. Visas dienas garumā būs iespēja gan apskatīt Latvijas un citu valstu smilšu skulptoru veikumu, gan arī pašiem būvēt un iesaistīties smilšu skulptūru tapšanā. Līdztekus smilšu skulptūrām būs Kalna ielas amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties Latvijas zemnieku, amatnieku un mājražotāju produkciju. Festivāla kulminācijā – 26.jūlijā plkst.22 – paredzēts Pāvilostas pludmales lielkoncerts, kas norisināsies uz lielās skatuves pie skatu torņa, tajā Marhilevičs piedalīties aicinājis Aiju Andrejevu, Anci Krauzi, Ivo Fominu, Tomasu Kleinu, Aivaru Hermani, Ainaru Virgu, Igoru Novikovu, Robertu Zīli, Pāvilostas vējdēlistus un citus dalībniekus.

“Man ir patiess prieks, ka beidzot Pāvilostai ir savs festivāls, kopējs pasākums, kurā var piedalīties arī vietējie kolektīvi un mani draugi, kopā sanākšanas reize gan tiem, kuri reiz iemīlējušies Pāvilostā, gan tiem, kurus gaida tās atklāšanas brīnums,” pauda Uldis Marhilevičs, kurš ir festivāla mākslinieciskais vadītājs un viens no idejas autoriem. 

Plānots, ka festivāla noslēguma koncerts ilgs līdz pusnaktij un tā izskaņā, visiem kopā dziedot Pāvilostas himnu, virs Pāvilostas moliem būs skatāma svētku uguņošana, bet pēc tās – sadziedāšanās un dejas. “Vasara ir par īsu, lai to tāpat pa tukšo notrallinātu. Ej, satiecies, piedzīvo,” mudina koncerta vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare. 

Biļetes uz festivāla “Zaļais stars” koncertiem nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu