Kinoteātrī "K.Suns" sākas Dānijas filmu dienas • IR.lv

Kinoteātrī “K.Suns” sākas Dānijas filmu dienas

21
Dāņu aktieris Mads Mikelsons filmā "Medības". Publicitātes foto

Četras labas filmas. Režisoru Tomasa Vinterberga, Tobiasa Lindholma, Billes Augusta un Anetes Olsenas darbi

Kinoteātrī “K.Suns” no piektdienas, 21.novembra līdz 24.novembrim notiks Dānijas filmu dienas, skatītājiem piedāvājot četras dāņu kinorežisoru filmas, raksta aģentūra LETA. 

Kinoteātrī “K.Suns” būs iespēja noskatīties Tomasa Vinterberga, Tobiasa Lindholma, Billes Augusta un Anetes Olsenas pēdējā laika labākos veikumus. Dānijas filmu dienas atklāšanas pasākums notiks piektdien plkst.18.15 kinoteātrī “K.Suns”. Uzreiz pēc tam, ap plkst.18.30, tiks demonstrēts dāņu režisora Lindholma trilleris “Nolaupīšana”, kas Gēteborgas kinofestivālā atzīts par 2013.gada labāko skandināvu filmu. Tas ir spriedzes un emociju pilns stāsts par Dānijas kravas kuģa apkalpi, kuru gūstā saņēmuši Somālijas pirāti. 

“Spēcīgākais pēdējā laika pārdzīvojums, kas neatstāj vienaldzīgu,” tā par Vinterberga psiholoģisko drāmu “Medības” izteicies nu jau mūžībā aizgājušais izcilais latviešu kinokritiķis Normunds Naumanis. Kannu kinofestivālā galvenās lomas atveidotājs Mads Mikelsens ieguva balvu kā labākais aktieris, un režisors Vinterbergs ticis nominēts “Zelta palmas zaram”. Šīm psiholoģiski emocionālajām “Medībām” skatītāji varēs līdzi just 22.novembrī un 24.novembrī plkst.20.30. 

Dānijas filmu dienu repertuārā šogad iekļauta arī Augusta vēsturiskā drāma “Marija Krojere” par dāņu gleznotāja Sērena Krojera sievas Marijas dzīves līkločiem un centieniem atrast laimi. Šī filma tiks izrādīta svētdienas, 23.novembra, vakarā. 

Savukārt Olsenas asa sižeta filma “Šāvējs”, kurā skatītāja uzmanība tiek pievērsta šobrīd aktuālajām vides ekoloģijas problēmām, tiks demonstrēta 21.novembrī un 24.novembrī. Tajā atspoguļots, uz ko ir gatavs cilvēks, kas ir sašutis par valdības rīcību. 

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar latviešu valodas tulkojumu austiņās. Biļetes pieejamas kinoteātra “K.Suns” kasē un arī internetā www.bezrindas.lv

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu