Skolotājas slepkavam draud līdz 10 gadiem cietumā • IR.lv

Skolotājas slepkavam draud līdz 10 gadiem cietumā

24
Skolēni un vecāki pie Viljandu skolas pēc traģēdijas. Foto:: AFP/LETA

Nesen Tallinā bijis gadījums, kad skolēns uz skolu atnes īstai pistolei ļoti līdzīgu rotaļu pistoli

15 gadus vecajam skolēnam, kurš pirmdien skolā Viljandē mācību stundas laikā nošāva vācu valodas skolotāju Eni Sarapu, draud no sešiem līdz 10 gadiem cietumā, ziņo “Postimees.ee”. Otrdien mācību stundas Viljandē sākās ar piemiņas sveču iedegšanu mirušajai skolotājai un ziedu nolikšanu. Valsts karogs pie ēkas ir nolaists pusmastā.

Jau ziņots, ka apšaude dienas vidū notika Viljandu Pālalinnas skolā. Policija ir ierosinājusi lietu par slepkavību.

Pēc šaušanas pusaudzis bija mierīgs. Viņš tika aizturēts, un otrdien tiks lemts par puiša arestu. Tā kā aizturētais ir nepilngadīgs, ja tiks pierādīta viņa vaina slepkavībā, puisim draud cietumsods no sešiem līdz desmit gadiem.

Laikraksts “Sakala” raksta, ka otrdien uz stundām ieradies vairākums skolas skolēnu, dažus pavadījuši vecāki. Mājās palikuši tie skolēni, kuri šaušanas brīdī bijuši klasē kopā ar skolotāju.

Pēc traģēdijas Viljandu skolā atklājies, ka pavisam nesen kādā no Tallinas ģimnāzijām viens skolēns uz mācībām ieradies, līdzi ņemot ierocim līdzīgu priekšmetu, vēsta TV raidījuma “Aculiecinieks” redakcija, kurai par to pastāstījis aculiecinieks.

Tallinas 10.klases skolēns atnesis līdzi spēļu pistoli, kas bijusi ļoti līdzīga īstai. Skolas direktore Kaija Tomsalu nekavējoties izsaukusi uz skolu pusaudža vecākus un par to paziņojusi policijai.

Pēc pusstundas ieradusies policija konstatējusi, ka jaunietis uz skolu līdzi paņēmis rotaļu pistoli, kuru varot nopirkt jebkurā veikalā. Tāpēc protokolu neesot sastādījuši, bet tikai piefiksējuši šīs pistoles mulāžas īpašnieka vārdu un uzvārdu.

Rotaļu pistole tikusi atdota jaunieša tēvam, bet pašam puisim izteikts direktora rājiens.

 

Komentāri (24)

Zorro kundziņš 28.10.2014. 16.24

It kā jau ne visai būtiski šai situācijā, bet gribēju atgādināt, ka latviski tā pilsēta tradicionāli saukta par Vīlandi, nevis Viljandi vai Viljandiem.

+2
0
Atbildēt

0

edge_indran 28.10.2014. 12.08

——-

Skolotājas slepkavam draud līdz 10 gadiem cietumā.

==============================================================================

Viss jaunais – tas ir sen aizmirstais vecais?

Постановление ЦИК и СНК СССР от 7 апреля 1935г. «О мерах борьбы с преступностью среди несовершеннолетних».

В целях быстрейшей ликвидация преступности среди несовершеннолетних, ЦИК и СНК СССР постановляют:

Несовершеннолетних, начиная с 12-летнего возраста, уличенных в совершении краж, в причинении насилия, телесных повреждений, увечий, в убийстве или в попытках к убийству привлекать к уголовному суду с применением всех мер уголовного наказания.

Лиц, уличенных в подстрекательстве или в привлечении несовершеннолетних к участию в различных преступлениях, а также в понуждении несовершеннолетних к занятию спекуляцией, проституцией, нищенством и т. п., — карать тюремным заключением не ниже пяти лет».

http://forum.ykt.ru/mviewtopic.jsp?id=1776232&f=15

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu