Daugavpils pašvaldības amatpersonu lietā figurē 120 000 eiro kukulis • IR.lv

Daugavpils pašvaldības amatpersonu lietā figurē 120 000 eiro kukulis

15
KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Kaspars Krafts, F64

KNAB sāktais kriminālprocess ir par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar “Daugavpils siltumtīklu” īstenotajiem projektiem

Kukuļa summa, kas figurē Daugavpils pašvaldības amatpersonu krimināllietā, ir 120 000 eiro (84 000 latu), ceturtdien pastāstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Izmeklētāju iegūtā informācija liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro apmērā nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs. Pēc kukuļa nodošanas kukuļošanā iesaistītās personas 1.februārī aizturētas, ziņo LETA.

KNAB priekšnieks teica, ka divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas šajā kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētajām kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, divi uzņēmēji atzīti par aizdomās turētajiem kukuļdošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā, bet vēl divi uzņēmēji tiek turēti aizdomās par starpniecību kukuļošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu.

3.februārī ar tiesas lēmumu apcietinājums kā drošības līdzeklis piemērots diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai. Vēl trim personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā otrai Daugavpils pašvaldības amatpersonai – arī aizliegums pildīt savus pienākumus.

Streļčenoks pastāstīja, ka KNAB sāktais kriminālprocess ir par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar “Daugavpils siltumtīklu” īstenotajiem projektiem.

Izmeklēšanas laikā KNAB darbinieki veikuši 26 kratīšanas vairākās vietās, tajā skaitā Daugavpils pašvaldības amatpersonu darbavietās. Aizturētas sešas personas, no tām divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas.

KNAB priekšnieks Streļčenoks lietā iesaistīto personu vārdus neatklāja, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc pagājušajā nedēļā veiktajām kratīšanām Latgalē tiesa apcietinājusi trīs personas – Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieku Vjačeslavu Širjakovu, kā arī uzņēmējus Jāni Sprinovski un Gintu Sorokinu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Apcietinājums minētajām personām piemērots kā drošības līdzeklis.

KNAB darbinieki saistībā ar šo pašu kriminālprocesu pagājušās nedēļas nogalē aizturējuši vēl vairākas personas, taču tās vēlāk atbrīvotas, nepiemērojot ar brīvības atņemšanu saistītus drošības līdzekļus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Starp aizturētajiem un vēlāk atbrīvotajiem bijis arī pašvaldības a/s “Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš.

KNAB darbinieki 1.februārī veica pārbaudi pašvaldības Aa/sS “Daugavpils siltumtīkli” administrācijā. Kā vēlāk skaidroja KNAB, pārbaude bijusi saistīta ar kriminālprocesu par Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu.

 

Komentāri (15)

janazakovica 07.02.2013. 12.12

gaidaam kratisanu Rigas domee

+1
0
Atbildēt

0

Kinskis 07.02.2013. 13.35

120000 – vai tā nebija viena apavu kaste? Rīgas kungi noteikti zina precīzāk.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu