Kononova: Ušakovam cietušas aknas un nieres • IR.lv

Kononova: Ušakovam cietušas aknas un nieres

22
Attēlā: Nils Ušakovs

Rīgas mēra ārstēšanās varētu ilgt trīs līdz četras nedēļas

Vācijas speciālisti apstiprinājuši, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) pārkaršanas ietekmē cietušas gan aknas, gan nieres, gan citi iekšējie orgāni. Mēra ārstēšanās varētu ilgt trīs līdz četras nedēļas un izmaksāt vairākus simtus tūkstošu eiro, aģentūru LETA informēja mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Ušakovs kopš otrdienas turpina intensīvās terapijas ārstēšanās kursu Berlīnes klīnikā “Charite”. Vācijas speciālisti ir apstiprinājuši Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārstu noteikto diagnozi – pārkaršanas sindroms, kam sekoja visu iekšējo orgānu sistēmas bojājumi. Ir cietušas gan aknas, gan nieres, citi iekšējie orgāni un muskuļi, pastāstīja Kononova.

Ušakova stāvoklis ir nopietns, taču stabils, un Berlīnes ārsti šo stabilitāti vērtē pozitīvi. Lai veiktu nepieciešamo intensīvo terapiju, ārsti veicina medikamentozu miega stāvokli. Ušakovs elpo patstāvīgi, bet plaušas tiek arī papildus ventilētas.

Klīnikas speciālisti uzskata, ka Ušakova ārstēšanai būs jāturpinās vismaz trīs četras nedēļas. Ārstēšanās izmaksas varētu pārsniegt vairākus simtus tūkstošu eiro.

Jau ziņots, ka ceturtdien uz Ušakova mātes Ludmilas Ušakovas vārda atvērts konts “Latvijas Krājbankā”, kurā Rīgas mēram var pārskaitīt ziedojumus, lai palīdzētu segt viņa ārstēšanās izmaksas. No piektdienas Ušakova ārstēšanai ziedojumus var veikt arī ar īsziņas palīdzību.

Komentāri (22)

lebronj2356 27.05.2011. 18.07

Varbūt beidzot cilvēki padomās pirms dzert lielos daudzumos enerģijas dzērienus, sevišķi fizisku slodžu laikā ! Lai nu veseļojas.

+3
-1
Atbildēt

0

kdaljajev 27.05.2011. 14.07

Par tiem vācu preiskurantiem,varētu tepat pārstādīt visus orgānus,sirdi ieskaitot.Ne velti jūtot naudas smaržu,pat lidmašīnu atsūtija pakaļ.

+2
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 27.05.2011. 14.09

Toties Šleseru Saeima paglāba no kratīšanas.

to Dzintrux
Kur tad miljonāriem ārstēties, ja ne Vācijā?

0
-2
Atbildēt

3

    Gvidža > raimonds_bossltd 27.05.2011. 14.55

    Brendu smaržas par 10.00LVL un TIKAI šodien 27.05 visām smaržām 15% atlaides!Vairāk par smaržu klāst skatīt šeit: http://www.ienacunnoperc.lv

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    kdaljajev > raimonds_bossltd 27.05.2011. 14.32

    Štirlica radiste arī gulēja Charite klīnikā,varbūt tāpēc izvēle tika pieņemta par labu šai iestādei.Gan jau nabaga pensionāri sametīs pa latiņam,lai samaksātu rēķinu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    kdaljajev > raimonds_bossltd 27.05.2011. 15.14

    Vai tā prece nenāk no Centrāltirgus tuneļa.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu