"Vienotība" un ZRP šķeltnieki uzņemsies kopīgu atbildību par SM • IR.lv

“Vienotība” un ZRP šķeltnieki uzņemsies kopīgu atbildību par SM

50
Solvita Āboltiņa, Valdis Zatlers un Valdis Dombrovskis Saeimas sēdē. Foto: Raitis Plauks, F64

Uz tikšanos pie Valsts prezidenta ZRP šķeltnieki gan nav aicināti 

ZRP, “Vienotība”, Nacionālā apvienība un seši no ZRP izstājušies deputāti otrdien parakstījuši precizētu vienošanos par atbildības jomu sadali valdībā, ziņo LETA.

Dokumentā nav ļoti būtisku izmaiņu, salīdzinot ar iepriekš triju politisko spēku parakstīto vienošanos, tomēr tas paredz, ka par Satiksmes ministriju (SM) un par Saeimas priekšsēdētāju atbildību uzņemsies “Vienotība” kopā ar šķeltniekiem.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir gatavs Valsts prezidentam Andrim Bērziņam piedāvāt koalīciju ar 56 balsīm, ko veidotu “Vienotība”, Zatlera Reformu partija (ZRP), Nacionālā apvienība un sešu deputātu grupa, kas izstājās no ZRP, otrdien pastāstīja 11.Saeimas spīkeres amatā ievēlētā Solvita Āboltiņa.

“Premjers Valdis Dombrovskis ir gatavs Valsts prezidentam piedāvāt koalīciju ar 56 balsīm. To veidojošās partijas ir gatavas sēsties pie viena galda un meklēt risinājumus,” sacīja Āboltiņa. Viņa teica, ka koalīcijas veidošanas sarunas starp partijām turpinās.

Seši no ZRP izstājušies deputāti slēgs sadarbības līgumu ar ZRP, lai nodrošinātu normālu koalīcijas darbu, teica premjers un koalīcijas sarunu vadītājs Valdis Dombrovskis.

Jau ziņots, ka no ZRP izstājās Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs.

Bez ZRP šķeltniekiem koalīcijai ir 50 balsis, bet viņu atbalsts nodrošinātu valdībai 56 balsu atbalstu Saeimā.

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien Rīgas pilī uz sarunu par pašreizējo situāciju koalīcijas veidošanā un iespējamo turpmāko politiķu rīcību aicinājis iespējamās koalīcijas pārstāvjus, aģentūrai BNS pastāstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. Tikšanās paredzēta plkst.13.

Prezidents uz tikšanos nav aicinājis nevienu pārstāvi no tā dēvētās Zatlera reformu partijas šķeltnieku grupas.

Komentāri (50)

Ligiña Doniña 18.10.2011. 12.04

Apsveicu Dombrovski, jo nekas loģiskāks nav iedomājams. Katrā ziņā ZRP+SC ir kā brālis ar māsu, tikai mammas dažādas.

+11
-1
Atbildēt

3

Edzs 18.10.2011. 12.19

_”…ja Valsts prezidents varētu izrādīt vēlmi par plašāku un stabilāku koalīciju, tad nevar izslēgt arī sarunas par Zaļo un zemnieku savienības iesaisti…
…Prezidents uz tikšanos nav aicinājis nevienu pārstāvi no tā dēvētās Zatlera reformu partijas šķeltnieku grupas…”_
~~~~~~~~~~~~~
fail. slikta zime, slikti padomnieki prezidentam.

+7
0
Atbildēt

0

ilmisimo 18.10.2011. 12.06

Uz tikšanos pie Valsts prezidenta nav aicināti ZRP šķeltnieki
________________________________________-
Sākas Bērziņa kārts izspēle?

+7
-1
Atbildēt

1

    janis_novicans > ilmisimo 18.10.2011. 12.48

    Tā viss varēt būt, un tomēr- mūsu vēlēšanu sistēma, diemžēl, bet ir tāda, ka balsojam par partijām. Nevis par personālijām. + un – ir tikai papildus līdzeklis. No šejienes loģiski izriet- ja cilvēks izstājas no partijas, viņš nevar pretendēt uz vietu Saeimā un iet mājās. Man nav nekas pret Olšteinu un es nebalsoju par Zatleru, ja tas kādu interesē, bet nevar būt tādi līki loču likumi, šķidri skaidrojumi , utt. Likums ir likums. Likumam jābūt viennozīmīgam, lai nekādi skaidrojumi nebūtu vajadzīgi. Diemžēl bardaks, kurā daudzi ir ieinteresēti, ir pašos pamatos. Un es neredzu vairāk kā 1.5 deputātus, kam par to būtu apjausma un kuri vēlētos to sakārtot.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu