Ukrainā prezidenta vēlēšanām pieņemti 24 kandidātu dokumenti (papild.) • IR.lv

Ukrainā prezidenta vēlēšanām pieņemti 24 kandidātu dokumenti (papild.)

19
Viena no prezidenta amata kandidātēm Jūlija Timošenko (centrā) priekšvēlēšanu pasākumā dzied kopā ar saviem atbalstītājiem. Foto: ITAR-TASS/LETA

Kļičko aicina ekspremjeri Timošenko atteikties no dalības maijā gaidāmajās Ukrainas prezidenta vēlēšanās

Ukrainā beigusies valsts prezidenta vēlēšanu kandidātu dokumentu pieņemšana, un tie, kā arī reģistrācijas iemaksa pieņemta no 24 kandidātiem, ziņo mediji.

Vēl 14 prezidenta amata kandidātus atsijāja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK). Kopumā CVK tika iesniegti 46 pieteikumi no tiem Ukrainas pilsoņiem, kuri vēlējās kandidēt uz augstāko valsts amatu.

UNIAN ziņo, ka 38 kandidāti paši pieteicās balotēties, bet astoņus kandidātus izvirzījušas politiskās partijas.

Ukrainas prezidenta kandidātu pulkā ir bijis partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko, kurš savu kandidatūru atsaucis par labu pašizvirzītajam Pjotram Porošenko, kā arī partijas “Batkivšķina” pārstāve Jūlija Timošenko, Harkovas eksgubernators Mihails Dobkins, partijas “Svoboda” līderis Oļegs Tjagņiboks, “Labējā sektora” vadītājs Dmitrijs Jarošs, Maidana aktīviste ārste Olga Bogomoļeca un citi.

“Mums ir jāizvirza viens kandidāts, kas pārstāv demokrātiskos spēkus,” UDAR kongresā sestdien paziņoja Kļičko. “Tam ir jābūt kandidātam ar vislielāko sabiedrības atbalstu. Manuprāt, šodien šis kandidāts ir Petro Porošenko.” Pats Kļičko paziņoja, ka kandidēs uz Kijevas mēra amatu, ziņo LETA. 

Kļičko aicinājis ekspremjeri Jūliju Timošenko atteikties no dalības maijā gaidāmajās Ukrainas prezidenta vēlēšanās. Ar šādu aicinājumu viņš nācis klajā Vācijas izdevumā “Bild”.

“Saskaņā ar aptauju rezultātiem [uzņēmējam] Petro Porošenko šobrīd ir vislielākais atbalsts, un tāpēc es viņu atbalstu. Jūlijai Timošenko nenāktu par sliktu arī uzņemties atbildību un atbalstīt Porošenko,” uzsver Kļičko. “Mūsu valsts saskaras ne tikai ar nepieciešamību īstenot milzīgas reformas, bet arī ar Krievijas militārā iebrukuma draudiem. Tādēļ es jau sen atklāti paziņoju – mums no visām demokrātiskajām partijām jāvirza kopīgs prezidenta amata kandidāts, lai vēl vairāk nesašķeltu valsti.”

Ukrainas prezidenta vēlēšanas notiks 25.maijā.

(papildināta ar Kļičko aicinājumu Timošenko)

Komentāri (19)

Inese 31.03.2014. 13.51

Ukrainas prezidenta kandidātu pulkā ir partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko

====================

Nav gan (Виталий Кличко снял свою кандидатуру и решил поддержать нардепа и самовыдвиженца Петра Порошенко). Šamais par Kijevas mēru grib. Toties Ukrainas prezidenta kandidātu vidū ir Ukrainas žīdu tautības cilvēku kongresa vadonis Vadims Rabinovičs:

http://icdn.lenta.ru/images/2014/03/25/18/20140325183602171/pic_88cc68aaa1ba4c846abc0f893ec79c5a.jpg

+2
0
Atbildēt

0

Inese 31.03.2014. 14.01

IRsa, pārtulkojiet saviem lasītājiem šo:

На данный момент уже зарегистрированы семь человек: Михаил Добкин (Партия регионов), Сергей Тигипко (народный депутат, Партия регионов), Вадим Рабинович (президент Всеукраинского еврейского конгресса), Юрий Бойко (Партия регионов), Ренат Кузьмин (самовыдвиженец), Валерий Коновалюк (беспартийный, самовыдвиженец) и Владимир Саранов (беспартийный, самовыдвиженец).

Среди тех, кто подал документы присутствуют многие известные политики и участники Майдана. “Батькивщина”, естественно, выдвинула кандидатуру Юлии Тимошенко, ВО “Свобода” – Олега Тягнибока. Виталий Кличко снял свою кандидатуру и решил поддержать нардепа и самовыдвиженца Петра Порошенко.

Кроме того, о своем желании занять президентское кресло ЦИК известили: лидер “Правого сектора” Дмитрий Ярош, экс-министры Анатолий Гриценко, Наталья Королевская и Александр Клименко; нардепы Олег Ляшко и Олег Царев; известный врач и активист Майдана Ольга Богомолец и бывший шеф внешней разведки страны Николай Маломуж. Особняком стоит кандидат Дарт Вейдер, представитель Интернет-партии.

http://vesti.ua/politika/45129-dokumenty-na-uchastie-v-vyborah-prezidenta-uspeli-podat-v-cik-38-pretendentov

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu