Bordāns drīzumā dibinās savu partiju • IR.lv

Bordāns drīzumā dibinās savu partiju

43
Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņš paziņojis, ka izstājas no biedrības “Demokrātiskie patrioti”

Lai īstenotu savu redzējumu par Latvijas attīstību nākotnē, bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns drīzumā gatavojas dibināt partiju, ar to startējot arī oktobrī gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās, aģentūrai LETA apliecināja Bordāns.

“Man ir savs redzējums, kā jāattīstās valstij, tādēļ uzskatu, ka varēšu tiekties uz tā īstenojumu, startam Saeimas vēlēšanās, dibinot savu partiju, nevis pievienojoties kādai jau esošajai,” sacīja bijušais ministrs.

Jautāts par līdzgaitniekiem, politiķis norādīja, ka patlaban vēl nevēlas publiskot konkrētus uzvārdus, tomēr tas būšot zināms jau tuvākajos mēnešos.

“Nav īpaši jāsteidzas, taču arī kavēties nav pamata. Plānojam, ka jau tuvākajā laikā nākšu klajā ar plašāku paziņojumu par jaunās partijas mērķiem un pārējo dibinātāju uzvārdiem,” teica Bordāns.

Pirmdien vakarā Bordāns izplatīja paziņojumu par izstāšanos no biedrības “Demokrātiskie patrioti”, netieši ļaujot noprast, ka plāno dibināt jaunu politisko spēku, raksta „Delfi”.

Paziņojumā Bordāns raksta, ka tieslietu ministra amatā apzinājies – situāciju valstī ir nepieciešams mainīt, turklāt to ir iespējams paveikt. “Tas nav ne viegli, ne ātri, bet tas ir iespējams. Tam nepieciešama griba, cilvēkresursi, kā arī nopietna un atbildīga attieksme pret darbu. Turklāt vēl viens būtisks faktors – tam nepieciešams atrast piemērotāko veidu un formu,” raksta bijušais ministrs.

Bordāns skaidro, ka pastāv vairākas biedrošanās formas, tai skaitā biedrības un partijas. “Biedrības mērķi ir aizsargāt un realizēt tajā esošo biedru intereses, veidot tām atbilstošu sabiedrisko domu. Savukārt partijas būtība ir mērķtiecīgs darbs, kas vērsts uz noteiktu vērtību īstenošanu praksē, izmantojot valsts varu. Jo politiskās partijas mērķis ir varas realizācija,” tā paziņojumā skaidro Bordāns.

Bordāns iepriekš darbojās biedrībā “Demokrātiskie patrioti” (DP), kas pērn septembrī paziņoja, ka pārtaps partijā un 2014.gadā startēs gan Eiropas Parlamenta, gan Saeimas vēlēšanās.

Līdz ar šādām ziņām Nacionālajā apvienībā ietilpstošā partija “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK nolēma Bordānu izslēgt no partijas un atsaukt viņu no tieslietu ministra amata, skaidrojot, ka ministra faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka – DP – veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK.

Ar Bordānu vairāku mēnešu garumā risinājušās sarunas par viņa turpmāko politisko darbību. Nacionālās apvienības pārstāvji vairākkārt uzsvēruši, ka Bordāna atrašanās DP, kas paziņojusi par jaunas partijas veidošanu, nav normāla situācija.

Biedrības “Demokrātiskie patrioti” valdē strādā valdes priekšsēdētāja, Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, biedrības dibinātājs un valdes priekšsēdētājas vietnieks, Saeimas deputāts Dāvis Stalts, kurš parlamentā tika ievēlēts no Nacionālās apvienības, valdes locekļi Inga Bite, Kalvis Vītoliņš, Druvis Kleins, Edmunds Griģis un Guntars Krasts.

 

Komentāri (43)

peerku 18.02.2014. 10.24

Kļūda, Bordāna k-gs, kļūda! Jāmeklē esošajās partijās domubiedri, kas var palīdzēt virzīt idejas par tieslietu sistēmas sakārtošanu.

+7
-2
Atbildēt

1

    Janka, Janic > peerku 18.02.2014. 12.50

    kur kļuuda , kura no esošajaam partijaam ir uz to speejiiga , vieņiem galvenais sastiķeeties koaliiķijā , un kaa zinaams tur lietas kaartos lembe …

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

Sanšains 18.02.2014. 08.24

Lai kā man arī nepatiktu Bordāns (ļoti patīk), laikam viņš nav tomēr īsti nopietni ņemams.

Ideālists, utt., tas viss ir skaisti, bet ja viņš nespēj sadarboties un vienoties pat ar vislīdzīgāk domājošajiem (Nacionālā apvienība, Demokrātiskie patrioti), tad kāda gan jēga veidot partiju, kurai reālajā politikā neizbēgami nāktos atrast kompromisus, piemēram, ar to pašu “Nacionālo apvienību”, “Vienotību” un ZZS? Acīmredzami Bordāna pacietības slieksnis ir ļoti zems – varbūt tikai nedaudz augstāks nekā, piemēram, Visvaldim Lācim.

Nesen, kad vajadzēja noēst “Nacionālo apvienību”, “Iras”” Ozoliņš piepeši pārstāja zākāt Bordānu http://www.ir.lv/2012/9/15/sab-partijai-vai-latvijai, un Bordāns kļuva par “varoni”. http://www.ir.lv/2013/11/9/kam-trauce-bordans

Interesanti, vai Ozoliņš vēl joprojām saskata kādu iespēju turpināt izmantot, ekspluatēt Bordānu? Ja tā, tad jau varbūt par viņu vēl ko dzirdēsim.:) Citādi – aizmirstība gan šeit, gan, protams, arī citur.:(

+11
-7
Atbildēt

8

    Antra > Sanšains 18.02.2014. 11.56

    Haris

    Ideālists, utt., tas viss ir skaisti

    Ideālists ir Repše. Jurists pēc definīcijas nevar būt ideālists, piedevām rijīgo banku algotais Bordāns, kurš izrādījies viens no nelietīgākiem savas cunftes brāļiem.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Antra > Sanšains 18.02.2014. 12.14

    Krix

    Līdzīgi varēja teikt par to laiku, kad TB/LNNK bija sapuvusi līdz serdei

    “Sapuvusi” vai tika nemitīgi demonizēta, kā to,piemēram, darīja čekas skribents Ozoliņš, pilinot uz nenobriedušo(pārbriedušo) īpatņu smadzenēm, atraisot to viszemākos instinktus(bara), ar hokeja maču, pilnībā atstājot bez ievērības Dombrovska pazemošanos, sēžot starp čekistiem ar uzmauktu Ginamo krekliņu uz rumpja, vai Āboltiņas perfomances.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Antra > Sanšains 18.02.2014. 11.41

    Haris

    Domāju, ka Bordāna partijai nav nekādu izredžu pārvarēt 5% barjeru

    Par to jau netiek nemaz domāts un droši vien visas šādas sīkpartijas pārvarot 5% kļūtu grūti kontrolējamas. Jādomā, ka čekai visādi “daugavas racēji” izmaksā krietni lētāk, kā grūzt neskaitāmus miljonus SC, rēķinoties, ka ievērojama daļa Latvijas iedzīvotāju tāpat par to nebalsos nekādā ziņā.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 18.02.2014. 10.35

    Arī Stalts un Bordāns it kā bija tādas NA “piešprices”, bet redz, ka neizdevās integrēties. Vai viņi iedomājas, ka “no ārpuses”, veidojot savu mikropartijas, viņu ietekme būs lielāka? (Izskatās, ka pat Stalts un Bordāns vairs nav kopā)

    Tikai izšķiesti resursi un pieviltas cerības.

    Latviešiem ļoti būtu bijis vajadzīgs kāds atelpas (netraucētas attīstības) laiks – nu, kādi 100-150 gadi – lai beidzot nāktu pie prāta.:)

    Bet neviens jau tādu mums nepasniegs.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Sanšains 18.02.2014. 09.30

    Paskatīsimies uz to no labās puses – Bordāns visticamāk dibinās partiju nacionālā jomā, kas liks mazliet iesvīst un uzlabot kvalitāti NA, kur Bērziņš pēdējā laikā izceļās ar divdomīgu likumu bīdīšanu – konkurence nekaitēs :)!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Sanšains 18.02.2014. 10.16

    Līdzīgi varēja teikt par to laiku, kad TB/LNNK bija sapuvusi līdz serdei un politikā iesaistījās VL, kas beigās arī visu nacionālo pasākumu izvilka un izveidojās NA – partijām ir jāatsvaidzina savi resursi, un ņemot vērā pēdējā laika dažu TB/LNNK “vecbiedru” aktivitātes, man gaužām liekas, ka vēl kāda sociāla piešprice NA nemaz nekaitētu !

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 18.02.2014. 09.40

    Krix –

    Teorētiski tas būtu labi. Es tiešām priecātos, ja latvieši caurmērā būtu nacionālāk domājoši un attiecīgais elektorāts, par ko cīnīties, būtu vismaz kādi 50%. Bet nē, gan to, kuri gatavi balsot par nacionālistiem, gan arī, piemēram, to, kuri ikdienā ar krieviem uzdrīkstas sarunāties latviski, starp latviešiem ir ļoti maz.

    Domāju, ka Bordāna partijai nav nekādu izredžu pārvarēt 5% barjeru, un tāpēc no jau tā nelielā nacionālā elektorāta balsu īpatsvara vēlēšanās tiks paņemta daļa balsu un pārdalīta par labu visām partijām – un visvairāk, protams, par SC (apmēram katra trešā).

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Vaira Tempele > Sanšains 18.02.2014. 09.33

    Nav ko čakarēt cilvēkus! Lai vispār tiktu iekšā Saeimā, jādabū vismaz 50000 balsis, tas ir, par to jānobalso visiem balstiesīgajiem Ventspils un Jelgavas (piemēram) iedzīvotājiem. Sudrabai, Zuargusam, Bordānam un pārējiem Laimes lāčiem tas ir nereāls cipars.

    Netērējiet savu balsi tukšos projektos!

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

maija_ancite 18.02.2014. 08.24

Tas ir tikai likumsakarīgi ka Bordāna k-gs dibina partiju. Blēži no NA viņu izmeta no valdības par to, ka viņš tiem kļuva pārak bīstams ar savām ieplānotajām reformām. Tikai mani nomāc tas, ka šī būs vēl viena sīkpartija mūsu valsts raibajā partiju saimē, kurai ir iespējamas tikai dažas balsis Saeimā un faktiski tās sadrumstalo mūsu politsko vidi. Ir jācer ka Bordāna K-gam izdosies un pēc tam viņa spēkam pivienosies arī vēl citi pozitīvie Latvijas spēki, kuri būs guvuši vēlētāju uzticību, tā veidojot lielu un varenu valsts pārvaldes institūciju, kuru atbalstītu arī lielākā daļa vēlētāju. Vienreiz taču ir jamainās šīs valsts politiskajai videi, kamēr to vēl nav pametis pēdējais tās nodokļu maksātājs ar visiem saviem bērniem.

+10
-7
Atbildēt

1

    Antra > maija_ancite 18.02.2014. 11.51

    Jānis V.

    ka viņš tiem kļuva pārak bīstams ar savām ieplānotajām reformām.

    Varbūt kopā ar Sprūdžu un Ķīli tam vajadzēja dibināt reformatoru partiju. Ja mēs katra smerdeļa aktivitātes sauksim par reformām…

    0
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu