Aizstāvēt “Pussy Riot” nozīmē aizstāvēt Latvijas drošību • IR.lv

Aizstāvēt “Pussy Riot” nozīmē aizstāvēt Latvijas drošību

201
"Pussy Riot" aizstāvji demonstrācijā 17.augustā Ņujorkas Times Square. Foto: AFP/LETA
Dainis Īvāns

Runa jau nav par ētiku un ticību, patikšanu vai nepatikšanu, bet gan par brīvību

Diezgan zīmīgi, ka laikā kad Krievijas inkvizīcija tiesāja “Pussy Riot” pārstāves par lūgšanu Dievmātei nepieļaut Pareizticīgās baznīcas vadoņu uz Kremļa režīma laulību, Latvijas prezidents kopā ar Saeimas priekšsēdētāju un premjerministru publiski piedalījās sabiedriskās televīzijas translētā Aglonas bazilikas augusta šovā.

Interesanti, kā viņi izturētos, ja līdz kancelei, no kuras skanēja paštaisns, pret citādi domājošiem visai neiecietīgs un publikas sekulāro daļu varbūt pat aizvainojošs katoļu sprediķis, izlauztos “Pussy Riot” aizstāvji? Vai līdzīgi dažām Latgales popgrupām Latvijas vara aicinātu baznīcu „apžēlot nabaga grēcinieces”, vai kā ansamblis „Prāta vētra” un citi latviešu mūziķi „stāvētu pāri politikai”, izliktos neko neredzam un nezinām? Varbūt bargi nosodītu un nežēlīgi tiesātu pēc Kremļa parauga? Varbūt kā Saeimas deputāts I.Parādnieks paziņotu, ka „īstiem latviešiem” par drosmīgo krievu meiteņu likteni nav nekādas daļas?

Tomēr tas atklātos tikai tad, ja Latvijas varas un baznīckungu nepieklājīgajā simbiozē patiešām eksplodētu kāds “Pussy Riot”, kā laikam gan mums vēl pietrūkst. 

Tai pašā laikā nedrīkst izlikties neredzam, ka krievu pankgrupas dalībnieču liktenis neatkarīgi no simpātijām vai antipātijām pret viņu mākslu cieši saistās ar Latvijas drošību nākotnē.

Tikpat cieši kā Krievijas iebrukums Gruzijā un daļas tās teritoriju okupācija 2008. gadā, kā Krievijas centieni graut Ukrainas valstiskumu, kā tās specdienestu organizētais referendums par valsts valodu pie mums.

“Pussy Riot” beztiesiskā paraugprāva Maskavā ir solis uz priekšu 1991. gada 21. augusta pučā šķietami uzvarētās PSRS militāri policejiskās varas un impēriskās lielummānijas atjaunošanā Krievijā. Toreiz Kremļa opozicionāri, Krievijas demokrāti kailām rokām stājās pretī režīma tankiem un uzvarēja. Mēs, pateicoties arī viņiem, atguvām brīvību.

Šoreiz drosmīgas, godīgas meitenes stājušās pretī režīma „pareizticībai” un attapušās cietumā. Mēs, gandrīz vai pateicoties viņām, joprojām esam Krievijas tanku neapdraudēti, un droši vien būsim, kamēr lielajā kaimiņvalstī atradīsies cilvēki, kas turēsies pretī straumei, pretosies atdzimstošā „PSRS militāri rūpnieciskā un enerģētiskā kompleksa” nemirstīgajiem plāniem atjaunot PSRS, iedibināt Staļina tētiņa „kārtību”. Kamēr vien “Pussy Riot” brīvais dumpīgums dzīvos Latvijā.

Bet tas nozīmē, ka arī mums visos līmeņos jāaizstāv “Pussy Riot” meitenes. Runa jau nav par ētiku un ticību, patikšanu vai nepatikšanu, bet gan par brīvību, ko visā krāšņumā ieraudzījām Baltijas solidaritātes ceļā 1989. gada 23. augustā, bet pilnībā atguvām 1991. gada 21. augustā.

Autors ir politiķis un publicists

 

Komentāri (201)

mary75 22.08.2012. 07.05

It kā pašsaprotamas lietas Īvāns uzrakstījis – ne jau par to ir runa, patīk kādam tā akcija vai nepatīk, bet gan par to, ka par tādām lietām cietumā nav jāliek, ka valsts, kurā rīkojas tik nežēlīgi un prettiesiski attiecībā pret saviem pilsoņiem, ir bīstama visiem apkārtējiem, tāpēc tik svarīgi aizstāvēt PR, lai, kaut vai tādā veidā piebremzēt to cinisku visatļautības un pilnīgāko civilizētu normu ignorēšanu, kas patreiz valda Krievijā.
Diemžēl, spriežot pēc komentāriem, daudziem mūsu bāliņiem un tautu meitām tas vai nu nav skaidrs, vai tiem arī “ordnung” un represijas mentāli daudz tuvākas un saprotamākas par individuālo brīvību, kaut pārprastu, kaut izpaustu ne visai adekvātā vietā un veidā ( nu tad par to jāsaņem sods, bet, adekvāts pārkāpumam).
Kārtējo reizi jāsecina, ka daļa mūsu sabiedrības pēc savas mentalitātes vēl arvien ir posttotalitāra, nehumāna un daudz tuvāka NVS, nevis Rietumiem, palasot komentārus, daudzi mats matā atkārto Kremļa polittehnologu teikto.
Valstij, kur “Rietumu vērtības” daudziem skaitās gandrīz vai lamuvārds, nākotne problēmatiska.

+25
-7
Atbildēt

11

    Sanšains > mary75 22.08.2012. 12.08

    Dzeris:
    Ārprāts, homoseksuālists un vēl “žīds”!
    =================================
    Lūdzu, neuztraucieties tik ļoti! Negribēju Jums piebaidīt kādu trieku. Tikai vēlējos būt precīzs.:)

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Sanšains > mary75 22.08.2012. 12.32

    Dzeris –

    Gadu gaitā pieredzētais, novērotais, uzzinātais, lasītais mani ir pārliecinājis, ka kāda konkrēta cilvēka piederība žīdu nācijai gandrīz vienmēr ir faktors, kas ļoti nopietni ietekmē šī cilvēka rīcības motīvus un rīcību, it īpaši, ja cilvēks ir sociāli, politiski, ideoloģiski aktīvs. To pašu, manuprāt, var teikt arī par vairākām citām nācijām piederīgajiem.

    Savukārt, piemēram, par latviešiem (un zināmā mērā arī par krieviem), manuprāt, to NEVAR teikt. Protams, ir grūti vai pat neiespējami eksakti nodalīt, ko uzskatīt par “ietekmi” un ko ne. Tomēr, salīdzinot latviešus un žīdus, atšķirība ir ārkārtīgi liela.

    Tāpēc izvēlos šo faktoru paturēt acīs. Atšķirībā no Jums, kurš to izvēlas no apziņas izstumt un aizmirst, pat ja kādreiz tas kaut vai nejauši top skaidri redzams.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Sanšains > mary75 22.08.2012. 11.48

    Starp citu, pazīstamais “angļu” (Lielbritānijas žīds) aktieris Stīvens Frajs ir neslēpts homoseksuālis (aktīvists) un savulaik arī pie mums viņš kļuva “politiski slavens” ar britu Konservatīvās partijas kritizēšanu, jo tā Eiropas Parlamentā ir vienā politiskā blokā ar “homofobiskām” partijām, tostarp, TB/LNNK/VL.
    (Tolaik tracis pret torijiem Lielbritānijā bija uzpūsts plašāks – mēģinot “pievilkt” arī Aušvicu (Polijas gadījumā), Waffen SS (Latvijas gadījumā), utt.)

    Tā ka šī “angļu” aktiera atbalsts Pussy Riot ļoti labi iekļaujas šobrīd jau skaidri redzamajā “diskursā”. Arī pie mums, pēc neskaidrās PR trača sākuma stadijas, aktīvākie PR aizstāvji galu galā izrādās tie paši, kuri VIENMĒR vaid par “transpersonu, u.c.” diskrimināciju.

    Vēl mazliet tādā garā, un domāju, ka tie daži rusofobi (piemēram, “Zirnekliene Šeloba”), kuri šoreiz sākumā piebalsoja “Ir”, “Providus” un “politika.lv” tradicionālajiem:), bet “liberālajiem” aktīvistiem, beigu beigās paliks uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.

    Un viss būs kā parasti.:)

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    Sanšains > mary75 22.08.2012. 13.34

    Šeloba –

    Priecājos, ka uzzināju par Jums ko vairāk.:) Interesanti. Un, protams, labi, ka neesat ievietojama kādā pavisam šaurā plauktā.

    Jūsu “komplicēto” raksturu:) jau nojautu un tāpēc arī rakstīju (prognozēju), ka šajā gadījumā Jūs varētu palikt kopā ar PR aizstāvjiem – “liberāļiem”. Ja mēs visi varētu sadalīties divos plauktos vien, tad nebūtu šādu interesantu kombināciju.:)

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Sanšains > mary75 22.08.2012. 13.37

    Šeloba:
    hipotētiskā “žīdu sazvērestība”
    ================================
    Manuprāt, “sazvērestība” nav īstais jēdziens. Tomēr, ja paliekam pie tā, tad eksistē arī latviešu “sazvērestība” centienos noturēt dažādu veidu Latvijas resursus savā kontrolē un eksistē arī krievu “sazvērestība” tos dabūt sev.

    Par tām Jūs, šķiet, neteiksit: “hipotētiskas”.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 22.08.2012. 12.20

    Līdz šim nedomāju, ka kāds ko tādu var pilnīgā nopietnībā uzrakstīt, tāpēc tiešām jūtos pārsteigts.
    Acīmredzot, neesmu pietiekami adekvāti novērtējis Latvijas nacionalistu intelektuālo potenciālu.

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 22.08.2012. 10.02

    http://www.echo.msk.ru/blog/fry_s/921846-echo/ – te labi uzrakstījis pazīstams angļu aktieris.
    Viņš aicina par Putinu vienkārši smieties pēc iespējas vairāk.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > mary75 22.08.2012. 14.05

    Es ar to sazvērestību domāju “Cionas protokolus” utml. lietas.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    armn > mary75 22.08.2012. 12.22

    Nu redzi, Hari, ir šis tas kopīgs (vienojošs) Putinam un TB/LNNK/VL.
    Un jābūt zināmām “klapēm” uz acīm, lai rietumu sabiedrības uztveri par Pussy Riot lietu “izģērbtu” līdz “homoseksuālisma aktīvista” jeb “Anglijas žīda” līmenim.
    Tieši tā arī Putins sev iešāva kājā, nesaprotot kā rietumos uztvers šādu varas rīcību. Krievijas tēls šeit ir arvien nožēlojamāks un arvien vairāk krievu jauniešiem (tiem, kas ceļo vai mācās šeit) ir kauns par savu valsti. Krievijas tēls nav “cool” tā šķiet represīva, divkosīga, korumpētā valsts, kura iedzīvotājiem spēj nodrišināt zemu vidējo dzīves ilgumu ( tikai viens no rādītājiem, ja vēlies ko pārbaudīt). Diemžēl Tevis piesauktie VL un co, arī caur tādiem līdzjutējiem kā Tu lej ūdeni uz tām dzirnavām, kur maļ posttotalitāru atpalicību mums. Labā ziņa, sabiedrības dzīvotspējīgi risinājumi veidojas tur kur prāts ir atvērts idejām, nevis tur kur pasauli redz caur “klapēm” ( var pārlasīt mana komentāra sākumu).

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    gliters > mary75 22.08.2012. 13.14

    “Vēl mazliet tādā garā, un domāju, ka tie daži rusofobi (piemēram, “Zirnekliene Šeloba”), kuri šoreiz sākumā piebalsoja “Ir”, “Providus” un “politika.lv” tradicionālajiem:), bet “liberālajiem” aktīvistiem, beigu beigās paliks uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.”

    Ko lai dara, ka nevaru sevi īsti ievietot nevienā “plauktā” – esmu nacionālās valsts idejas piekritēja, toties neesmu homofobe un 3K principa, ko daudzi sauc par “ģimenes vērtībām” aizstāve, paužu antiklerikālismu (bet ne ateismu), esmu anticioniste un holokosta revizionistu atbalstītāja, bet neesmu antisemīte ikdienas līmenī. Par lielāko pasaules ļaunumu uzskatu Krieviju, nevis liberālismu vai kādu hipotētisko “žīdu sazvērestību”. Turklāt pati galīgi nesaskatu pretrunas un nesaistes savos uzskatos.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 22.08.2012. 12.07

    Ārprāts, homoseksuālists un vēl “žīds”!
    Un noteikti arī “sorosīts”, kā savādāk!
    Un tāds vēl atļaujas iestāties par kādām tur feministēm, no kurām, vismaz viena, arī izskatās pēc “žīdenes”!
    Tādam pašam vieta cietumā, kur skatās britu policija!

    Nu, Hari, tu atkal pārspēji pats sevi.

    +16
    -7
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 22.08.2012. 07.26

krievu pareizticiigo bazniicas jau izsenis boļševiku laikos bijušas kremļa (čekas)kontrolee, taas sveetie teevi bija spiesti pildiit aģenta funkcijas , jo bazniica tomeer pastaav aarpus valsts , bet taakaa krieviem ticiiba dievam bija ļoti speeciiga , visus laaģeros nenomaitaasi , bija jaazin kas tad notiek ticiigo ļautiņu praatos , šo meiteņu protests ir tikai saakums saatana izdziišanai no bazniicas, redzot ar kaadu bardziibu vara metaas sodiit atliek tikai secinaat , ka meiteneem izdevies krietni savandiit šo lapseņu puuzni , tas izskaneejis taalu pasaulee , arii visos krievu informaacijas tiiklos

+21
-3
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > Janka, Janic 22.08.2012. 09.57

    =======
    Runa jau nav par ētiku un ticību, patikšanu vai nepatikšanu, bet gan par brīvību.
    =============================================================================
    ‘Mana ienaidnieka ienaidnieks ir mans draugs’ – tāpēc:
    ‘Draugam viss atļauts, ienaidniekam – viss aizliegts’. ”Kartāga (Krievija) ir jāsagrauj” – utt.utml.
    Globalizācijas/amerikanizācijas laikos ir jābeidz staigāt pa maliņu – ir jānostājās stiprākā pusē – un bez iebildēm jāpakļaujās amerikāņu/rietumnieku pavēlēm. Nekādu ‘vai-vai’, nekādu diskusiju……

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    mary75 > Janka, Janic 22.08.2012. 09.54

    Šī te lapele visiem zināma kā FSB provokāciju tiražētājs un FSB partneris, nevajag visam ticēt, ko tev grib iesmērēt.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 22.08.2012. 09.28

Jūsu naivums vienkārši satriec.bet viss ir diezgan vienkārši…Meklējiet motīvu…Kam tas ir izdevīgi?
Kas notiek Krievijā? Putinam ir smagi nokritis reitings un ir izveidojusies nopietna opozīcija, kas ir spējīga izvest tautu ielās. Nu un ko tad vajag Putinam? Pareizi, diskreditēt šo opozīciju.Un tiek veikti socioloģiskie pētijumi un mērijumi, specdienesti, lai vispār noskaidrotu, kas vispār ir tās lietas, kas cilvēkiem ir svētas, svarīgas. Un ievērojiet, Krievijas cilvēkiem nevis jums šeit.
Un tā ir pareizticīgo baznīca. Putinam ir izdevies nostādīt opozīciju atklātā konfrontācijā ar pareizticīgo baznīcu, un līdz ar to ar absolūto krievu tautas vairākumu. Pat tā tiesas lapas uzlaušana, kur centrā tika ievietots provokatīvs geju klips ir visai zīmīga. Opozīcija, kas krieviem uzskatos ir baznīcu apgānītāju un geju pārstāvji, nekad Krievijā neizvedīs tautu uz masu akcijām. Nekad! Mērķis ir sasniegts, opozīcija ir diskreditēta.
To pierāda, cik ļoti mierīgi Krievijā pieņēma Pussy Riot spriedumu. Ja sākumā pareizticīgo baznīcas vadība bija drusku raustīga, tad vakar jau bija paziņojumi, ka spriedums ir bargs, bet taisnīgs. Un arī vara ir pārliecināta, es domāju, ka ir veikti sabiedriskās domas mērījumi. Un tie nav labvēlīgi Pussy Riot.

+13
-2
Atbildēt

18

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 12.55

    >Ino
    Mums būtu svarīga arī spēcīga armija, ekonomika, fiziski un garīgi stipra tauta..
    ——————————————-
    Kur Krievijā? Kāpēc mums vajag spēcīgu armiju Krievijā?
    Opozīcijai ir jāizveidojas pašai. Neticu es, ka revolūciju var radīt no ārpuses.
    Bet šajā gadījumā Putins ir ļoti precīzi nospēlējis uz krievu mentalitāti.
    Un ar tām pussijām ir ļoti, ļoti daudz dīvainību…Ļoti…

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 19.47

    klusais. To jau gaidam sen, tad nu lai jautājums to organizē:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 20.47

    Tiešām? Kas tad organizēja komūnistu apvērsumu 1917. gadā, ja vācu izlūkdienests?:)

    Vai tiešām grūti saprast, ka par Pussy neviens aiz Maskavas robežām nezinātu, ja viņas būtu sodītas ar 15 diennaktīm vai naudas sodu atbilstoši Krievijas likumiem?:)
    ———————————————–
    1. Vācu izlūkdienests? Un Lielo Franču revolūciju, nu to kur Bastīliju nojauca un Marijai Antuanetei galvu nocirta, kurš izlūkdienests?
    Un Steņkas Razina un Jemeļkas Pugačova dumpjus? Ļoti nopietnus dumpjus, kam pretī bija jāliek visa cara armija. Kuri izlūkdienesti tos organizēja?
    Nu Tu precīzi ar blondo Žaneti saderi…Izglītības un kultūras līmeņi kā nomērīti… Divi zābaki…
    2. Bet kurš Tev teica, ka Putins gribēja, lai par to neviens neuzina, ja visvairāk izskatās, ka tā ir provokācija ar ļoti skaidru mērķi- sarīdīt pareizticīgos un Putina opozīciju. Kas arī izdevās. Tieši tāpēc, tai tika nodrošināta tāda publicitāte Krievijā. Putins lieliski saprata kā uz to noreaģēs absolūtais vairākums Krievijas iedzīvotāju.Un nekļūdijās
    3. par naftas cenu. Nū…Pieņemu, ka arī Putinam specdienesti par zināmiem scenārijiem ir ziņojuši, jo šodien viņš deva rīkojumu valdībai, ka ienākumi no naftas/gāzes nedrīkst pārsniegt 7 % no Krievijas budžeta ieņēmumiem. kā viņš izteicās, nado sņimats c nefteņoj igli.
    Bet vispār Tu esi amizants, laikmetīgās mākslas fans…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 09.55

    Ino
    Aha. Mērķis attaisno līdzekļus.
    Nu tik mēs ietekmēsim Rietumus :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 12.29

    jautajums_4 >Ino
    Mums būtu svarīgi , lai Krievijā Putinam būtu spēcīga opozīcija.
    ________________________
    Mums būtu svarīga arī spēcīga armija, ekonomika, fiziski un garīgi stipra tauta…Varbūt vari ieteikt kā Krievijā radīt spēcīgu opozīciju vai pat to organizēt?:)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    gliters > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 16.12

    Jā, Putins ir uzspiedis uz pareizajām krievu dvēseles stīgām – savu īsto seju sāk rādīt dažādu pasugu fašisti, toties viens otrs pareizticīgais sāk izvērtēt, kas ir pareizticīgā baznīca:
    http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2012/08/21/92609.shtml
    Tajā, ko sauc par opozīciju, vismaz spriežot pēc interneta nekādas šķelšanās nav – pārsvarā viņas atbalsta.
    Lielais “sašutums” pirms tiesas nav nekas cits, kā “no augšas” organizētās “darbaļaužu vēstules”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 14.44

    Kamēr gaidam demokrātisko opozīciju, sevi piesaka pareizticīgais fašisms:
    http://dizzyharrison.livejournal.com/47374.html

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 16.33

    Nū…Internets , protams, ir svarīga lieta, bet reāla cīņa pret varu joprojām notiek ielās. Tā kā Sīrijā pašlaik…Bet Krievijā ielas ir klusas un mierīgas, un ja arī ir kādi trači, tad tiem nav nekāda sakara ar spriedumu Pussy Riot.
    Un nu jau nekādas runas par apžēlošanu vai termiņa samazināšanu neiet.
    Un vēl es domāju, kāpēc process bija atklāts un tik ļoti tika Krievijā demonstrēts? Pieņemu, ka visu laiku gāja socioloģiskie mērijumi. Un tie bija par labu Putinam. Tāpēc tiek gatavots turpinājums ar vēl divām pussijām.
    Un Kavkazcentr ir tikpat ticams kā Putina propoganda.
    Nu nevar krievus piespiest atteikties no pareizticības. To pat Staļins nespēja. Un Gagarins, kurš tautai skaidri apliecināja, ka viņš kosmosā bija un Dieva tur nav. Un tagad pussiju pēc atteiksies…Nu esi reāls.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 14.38

    Ir pasaulē otrās Kristus atnākšanas gaidītāji, ir Krievijas rīkotiesspējīgas opozīcijas rašanās gaidītāji… ar reliģisku ticību, ka tiešām tāda reiz būs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 19.38

    Mums būtu svarīga arī spēcīga armija, ekonomika, fiziski un garīgi stipra tauta..
    ——————————————-
    Kur Krievijā? Kāpēc mums vajag spēcīgu armiju Krievijā?

    Kas tad nu? Es dzīvoju Latvijā, ja es saku mums, tad es saprotu Latviju. Tev ir citadi?

    Neticu es, ka revolūciju var radīt no ārpuses.
    _______________________
    Tiešām? Kas tad organizēja komūnistu apvērsumu 1917. gadā, ja vācu izlūkdienests?:)

    Vai tiešām grūti saprast, ka par Pussy neviens aiz Maskavas robežām nezinātu, ja viņas būtu sodītas ar 15 diennaktīm vai naudas sodu atbilstoši Krievijas likumiem?:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 09.36

    Krievu vairākumam svēts ir tas, ko viņiem liek par svētumu uzskatīt vara – vienalga, vai tie būtu komunisma postulāti vai pareizticības dogmas.
    Tā ir viņu nacionālā īpatnība un naivs ir tas, kurš to neredz un tāpēc spriedelē par iespējām “sašķelt opozīciju” šādā veidā.
    Nemaz tik mierīgi nebija – tie, kuri parasti ir politiski aktīvi, protestēja arī šoreiz. Protams, vairākumam ir pofig, jo “načaļstvu vidņeje” un “ņe našego uma djelo”.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 09.38

    fretka
    Arī “svētuļiem” un “mačo šovinistiem” ir iespēja izpausties.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 15.39

    >zirnekliene šeloba
    Jā, Putins ir uzspiedis uz pareizajām krievu dvēseles stīgām. Lavīna ir iekustināta. Un Pussy Riot viņam ir ļoti palīdzējušas…Pārāk palīdzējušas.
    Es neapgalvoju, ka viņas to darīja apzināti. Pietiek, ka kāds provokātors viņās uz šo akciju uzkūdīja. Jo stilīgi, forši un pasaules slava. Un tālāk jau… deļo tehņiki. Polittehnoloģijas un sabiedriskās domas veidošana Krievijā. Un Putinam pašlaik ir daudz svarīgāk atgūt kontroli par situāciju iekšpolitikā. Jo ārpolitikā visu atrisinās nafta, gāze un tirgošanās par globālajām ietekmes sfērām.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 12.10

    fretka. Mērķis attaisno līdzekļus.
    _____________________
    Kadi tad īpaši līdzekļi tikuši izmantoti? Vai Pussy būtu kadu priesteri situši krustā, spļāvuši uz svētbildēm kā Kabanovs uz karogu? Nav pat nekas demolēts. Latvietim joprojām vistuvāka lielkulīga šķīstība, un nospļauties, ka Krievijā nav likuma par Dieva zaimošanu, ko grib piešūt Pussy. Jā, fretka, Vācijā tāds likums ir, bet Krievijā nav.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 09.48

    fretka. Mums ir svarīgi ietekmēt sabiedrisko domu rietumos, un Pussy Riot lieliski noder šim mērķim.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 12.32

    lno – ir versija , vajag tik nogāzt zemē naftas cenas :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 09.36

    Mani, savukārt, satriec to ļaužu naivuma, kas domā, ka PR lietas uzpūtēji Rietumos, tostarp, Latvijā, patiesi cer ietekmēt stāvokli Krievijā.
    Te uz šīs uguns katrs cep savu dienišķo desiņu atkarībā no paša samaitātības pakāpes :)

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 22.08.2012. 09.55

    >Ino
    Mums būtu svarīgi , lai Krievijā Putinam būtu spēcīga opozīcija.
    Kas ir Pussy Riot rietumiem pret Krievijas gāzi. Un Tu tiešām domā
    Merkele rudenī kā irbīte tecēs uz Maskavu.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu