IeVP priekšnieku Puķīti uz laiku atstādina no amata • IR.lv

IeVP priekšnieku Puķīti uz laiku atstādina no amata

43
Visvaldis Puķīte

Pārvaldes vadītājs nav izveidojis piemērotu grāmatvedību, iespējams, šķērdējis naudu

Pret Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieku Visvaldi Puķīti sākta disciplinārlieta, un viņš uz tās izmeklēšanas laiku atstādināts no amata, aģentūru BNS informēja IeVP.

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (SCP, “Vienotība”) disciplinārlietu pret Puķīti ierosinājis par iespējamo pārkāpumu, nenodrošinot IeVP grāmatvedības uzskaiti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, neizveidojot IeVP efektīvu iekšējās kontroles sistēmu un rīkojoties nelietderīgi ar valsts finanšu līdzekļiem.

Puķīte ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, un tikmēr viņa pienākumus pildīs līdzšinējais priekšnieka vietnieks Leonīds Jefremovs.

Disciplinārlieta ierosināta pēc Valsts kontroles sniegtā atzinuma, kurā neesot gūta pārliecība par Rīgas Centrālcietuma pārskatā uzrādīto grāmatvedības datu pilnīgumu un precizitāti.

Lai sniegtu paskaidrojumus un priekšlikumus par situāciju Rīgas Centrālcietumā, Puķītem pirmdien bija paredzēta tikšanās ar tieslietu ministru. Taču, ņemot vērā esošo situāciju, tā, visticamāk, nenotiks, informēja IeVP.

Komentāri (43)

info 04.06.2011. 17.46

man jau liekaas ka pukjiitem ir jaabuut otraa pusee. ariicietumaa.

+2
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 04.06.2011. 11.26

viņš jau sen bija nometams , šis ir tas cietumu šefs , kurš uztaisiija biznesu un cietumnieki par ļoti zemu atalgojumu vergoja viņa labaa , iespeejams pat bija iemaisiiti politiķi , jo lieta taa arii noklusa nesaakoties….

+1
0
Atbildēt

0

P_Dancis 04.06.2011. 10.17

Puķītis sociopātisko attieksmi pret savu amatu ir demonstrējis gana daudz reižu runājot ar žurnālistiem gluži kā PSKP kadrs. Viņa vadības laikā katastrofālā humānā situācija Latvijas cietumos nav uzlabojusies, toties tikuši taisīti otkati. Šim cilvēkam jāpamet savs postenis.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu