Krievijas opozicionārs Jašins: Putins uztver Baltijas valstis kā NATO vājo vietu • IR.lv

Krievijas opozicionārs Jašins: Putins uztver Baltijas valstis kā NATO vājo vietu

72
Krievijas opozicionārs Iļja Jašins. Foto: LETA.

“Nav noslēpums, ka Kremlī ir “vanagi”, kuri uzskata, ka līdz šim Krievijai ir veicies un “veiksmi” vajag attīstīt,” uzskata opozīcijas politiķis Iļja Jašins.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uztver Baltijas valstis kā NATO vājo vietu un zināmos apstākļos var izmēģināt veiksmi te atkārtot Ukrainas scenāriju, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda Krievijas opozīcijas politiķis Iļja Jašins, kurš bija partijas PARNAS līdzpriekšsēdētājs, bet decembrī kopā ar sabiedrotajiem to pameta.

“Ja attiecības starp Rietumvalstīm un Kremli attīstīties negatīvi, Putins varētu īstenot riska pilno scenāriju, kas būtu saistīts ar mēģinājumu atkārtot Ukrainas austrumu scenāriju kaut kur, piemēram, Daugavpilī, kur tiktu sarīkota sacelšanās un it kā krievu tautības iedzīvotāju aizsardzības aizsegā uzrastos zaļie cilvēciņi, kaut kādi algotņi,” norādīja Jašins.

Viņš teica, ka tas būtu mēģinājums “uzspridzināt” situāciju Baltijas valstīs, kā arī pauda pārliecību, ka šādi jau pārbaudīti scenāriji ir Krievijas ģenerālajā štābā. “Tomēr atklāts ir jautājums, vai ir reāla šāda scenārija īstenošanas iespēja. Es domāju, ka pie noteiktiem apstākļiem tas ir iespējams, tāpat kā tas kļuva iespējams Ukrainas austrumos, Krimā. Tomēr tā ir ļoti riskanta spēle, jo var novest pie globālas Putina un Rietumu pasaules konfrontācijas. Viens ir šādu scenāriju īstenot Ukrainā, bet pavisam kas cits — spēlēt šādas spēles ar NATO dalībvalsti. Nav noslēpums, ka Kremlī ir “vanagi”, kuri uzskata, ka līdz šim Krievijai ir veicies un “veiksmi” vajag attīstīt. Taču jau situāciju Ukrainas austrumos viņi uztver drīzāk kā veiksmi, jo viņi gāja uz atklātu agresiju, un Rietumi to lielākoties “norija”,” uzskata Jašins.

Viņš arī piebilda, ka pašreizējā Krievijas prezidenta “politiskais režīms” vienmēr būs nestabilitātes faktors Eiropā, šī režīma evolūcija pēdējos gados norit tā, ka tas ir “reāls, praktisks drauds Eiropas drošības konstrukcijai”.

Komentāri (72)

andrejs 05.01.2017. 12.16

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uztver Baltijas valstis kā NATO vājo vietu

——————

Kas to būtu domājis?

+8
-6
Atbildēt

5

    Ēriks > andrejs 05.01.2017. 12.36

    Kura kaza gan būtu blējusi…dumas skaisles balso par visādām vienotībām un bordāniem un pēc tam sūdzas par sekām.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > andrejs 06.01.2017. 09.38

    Kurš āzis būtu blējis, bet ērikulis gan būtu paklusējis!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > andrejs 05.01.2017. 12.19

    naciķīši bola lielas acis , aktierīši tādi !

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > andrejs 05.01.2017. 12.44

    jāā – andrejiņ, tādi esam -par zagleru man nav ilūziju – vispār – ne par ko man nav ilūziju , pat par sevi nē , kur nu vēl par tevi

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > andrejs 05.01.2017. 12.41

    Kāpēc lai kāds bolītu acis?

    Atceros kā par desmitiem miljoniem latu tika atdoti pasūtījumi Zatlera padomniekam Meļņikam, lai tas Holandē būvētu mums nenormāli vajadzīgos mīnu traļus. Škērdējot jau tā niecīgo aizsardzības budžetu.

    Divus laikam uzbūvēja…

    Zatlers jau nu tiešām varētu bolīt acis, bet šaubos vai krievmīļi viņu sauktu par naciķi.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

dzeris49 05.01.2017. 13.06

Latvija ar savu korupciju, politiķu pērkamību un nekompetenci, iedzīvotāju neticību ne partijām, ne valdībai, ir vājā vieta, nevis Baltijas valstis vispār.

+7
-5
Atbildēt

1

    andrejs > dzeris49 05.01.2017. 13.35

    iedzīvotāju neticību ne partijām, ne valdībai, ir vājā vieta,

    ———————–

    :))) visu mūsu :) dikti mīlētais bijušais Igaunijas prezis Ilvess prezidentūras beigu posmā esot bijis visai nepopulārs igauņu vidū.

    Vai Savisārs joprojām cietuma slimnīcā? Bet gan jau ka Igaunijas utainie viņu mīl joprojām. Osinovskis taču arī ir Igaunijas (?) politiķis?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 05.01.2017. 12.51

Jašins uzskata Puķinu par Krievijas “stipro vietu”?

+2
-2
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu