Jaunu konkursu uz KNAB vadītāja amatu varētu izsludināt pēc divām nedēļām • IR.lv

Jaunu konkursu uz KNAB vadītāja amatu varētu izsludināt pēc divām nedēļām

28
KNAB logotips. Foto: Zane Bitere, LETA.

Kā ziņots, izskatīšanai Saeimā nodotie likumu grozījumi paredz atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā KNAB priekšnieka amata pretendentam.

Jaunu konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu varētu izsludināt pēc divām nedēļām.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka šonedēļ Saeima varētu ar koalīcijas atbalstu pirmajā lasījumā atbalstīt likumprojektus par izmaiņām prasībās KNAB priekšnieka amata pretendentiem, kā arī lemt par to izskatīšanu steidzamības kārtā.

Savukārt vēl pēc nedēļas šos likumprojektus Saeima varētu pieņemt galīgajā lasījumā. Tad tajā pašā dienā varētu izsludināt konkursu, sacīja premjers.

Valdības vadītājs arī informēja, ka pārrunājis šo jautājumu ar atlases komisiju. Ir visi priekšnoteikumi, lai izsludinātu konkursu un atrastu KNAB vadītāju, piebilda premjers.

Kā ziņots, izskatīšanai Saeimā nodotie likumu grozījumi paredz atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā KNAB priekšnieka amata pretendentam. Lai konkursā uz KNAB priekšnieka amatu varētu pieteikties plašāks pretendentu loks, grozījumi KNAB likumā paredz, ka par KNAB priekšnieka amatu pretendentu varēs izvirzīt personu, kura uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Valsts kanceleja (VK) norāda, ka nodrošinot gan valsts pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi, gan biroja priekšnieka amata pretendentu atlases konkursa komisijas darba vadību, konstatēta virkne jautājumu, attiecībā uz kuriem nepieciešams veikt normatīvo aktu grozījumus, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu biroja priekšnieka amata kandidātu atlasei.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu