Valsts nav uzturējusi apsūdzību vēl divās tiesneses Bērziņas kukuļošanas epizodēs • IR.lv

Valsts nav uzturējusi apsūdzību vēl divās tiesneses Bērziņas kukuļošanas epizodēs

109
Zīmējums: Ernests.
Indra Sprance

Korumpētā tiesas procesā zaudējušais uzņēmējs Uldis Skudra vērsīsies pret Latvijas valsti Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Kriminālprocesā pret Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ivetu Bērziņu un uzņēmēju Gulamu Gulami, kas pērnruden noslēdzās ar prokuratūras un apsūdzēto vienošanos par sodiem divos kukuļdošanas gadījumos, izmeklēšanā bija savākti pierādījumi par vēl diviem kukuļiem, par kuriem valsts apsūdzību nav uzturējusi, ceturtdien vēsta žurnāls “Ir”.

Žurnāla “Ir” rīcībā nonākusi līdz šim nepubliskota informācija par šo kriminālprocesu, kas liecina – tiesas uzpirkšana bijusi sistemātiska. Gulami dienasgrāmatas pieraksti, izmeklētāju fiksētas telefonsarunas un iesaistīto liecības atklāj, kā risinājusies pēdējo gadu skandalozākā tiesu korupcijas lieta.

Kā vēsta žurnāls “Ir”, valsts nav uzturējusi apsūdzību divos kukuļošanas gadījumos, kas bija saistīti ar Gulami vadītā uzņēmuma SIA “Terahouse Maxcapital” prasību pret SIA “Homeland”. 2013. gada aprīlī un augustā tiesnese Bērziņa klātienē personīgi saņēmusi Gulami naudu, lai viņa labā izlemtu biznesa civilstrīdu, ko tiesnese pati arī skatīja Rīgas apgbaltiesā. Izmeklēšanā fiksēts 5000 latu kukulis aprīlī un 10 000 eiro kukulis augustā. Par to liecinājis gan pats Gulami, gan viņa dienasgrāmatā veiktie pieraksti un kukuļošanas līdzzinātāja eksprokurore Irina Bogdanova, kura izgājusi arī melu detektora pārbaudi un viņas liecības atzītas par patiesām.

Turklāt “Ir” rīcībā esošā informācija liecina, ka epiozē par lielākā kukuļa — 34 tūkstošu eiro pieņemšanu — zmeklētāji bija savākuši pierādījumus kukuļņemšanā, nevis kukuļa piesavināšanā, kā to vēlāk traktēja prokuratūra, paredzot daudz maigāku sodu tiesnesei.

Žurnāls arī pārliecinājies, ka visos gadījumos, kuros Gulami maksājis kukuļus, tiesa lēmusi tieši tā, kā uzņēmējs pasūtījis — kopumā izmeklēšanā fiksētas četras kukuļdošanas epizodes trīs lietās, kuras skatījuši pieci tiesneši. Taču tā kā prokuratūras izvirzītajā apsūdzībā tiesnesei Bērziņai tika inkriminēta nevis kukuļa ņemšana, bet tikai citiem tiesnešiem domātu kukuļu piesavināšanās, savukārt pārējiem tiesnešiem vispār nekādas aizdomas vai apsūdzības nav izvirzītas, tad visi Gulami apmaksātie spriedumi tiek uzskatīti par likumīgiem un spēkā esošiem.

Viens no uzņēmējiem, kas zaudējis Gulami apmaksātajā lietā, plāno vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā pret Latvijas valsti, jo tā nav spējusi nodrošināt viņa tiesības uz taisnīgu tiesu. “Tā ir absolūta ņirgāšanās par tiesiskumu,” intervijā “Ir” saka SIA “966 Freecom” valdes loceklis un līdzīpašnieks Uldis Skudra. Pēc viņa vārdiem, Gulami nopirkto tiesas lēmumu dēļ, kuri joprojām ir spēkā, viņa uzņēmums kopš 2013. gada cietis jau vairāk nekā miljona eiro zaudējumus.

Prokuratūra “Ir” skaidro, ka izmeklēšana un sodu piemērošana notikusi likumīgi. Iesaistītie tiesneši, kurus “Ir” uzrunāja, atteicās no klātienes sarunām, bet rakstiski vai nu atturējās no komentāriem par lietas būtību, vai noliedza jebkādas nelikumības.

Vairāk par šī korupcijas skandāla jaunajiem faktiem lasiet žurnālā “Ir”.

Skatieties arī: Kā piekukuļot tiesnesi, bet nenonākt cietumā? Patiess stāsts no Latvijas tiesu sistēmas dzīves.

Komentāri (109)

Es 19.01.2017. 09.26

Kārtējais stāsts par to, ka tieslietu sitēmā ir jau ļoti ieilgusi korupcijas, nekompetences, korporatīvisma un laiskas nekā nedarīšanas kaite! Un, kas tas ļaunākais, ka nav politiski ietekmīga spēka, kas šo kaiti gribētu ārstēt. Vairumam varā esošo ir izdevīga šāda situācija, kurā var lietas sakārto, sabīdīt, norakt…

+17
-1
Atbildēt

19

    robotron > Es 19.01.2017. 13.25

    lno

    Nedomāju, ka tas čekas kurmis varētu vismaz fiziski apspēlēt jauneklīgo un sportisko Brokas kundzi. Intelektu es pat nepieminu.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    robotron > Es 19.01.2017. 13.46

    lno

    bet Bordāns, kurš norāda uz RD kā korupcijas perēkli

    bla bla bla

    http://www.ir.lv/upload/image_file/name/2011_10/32039/sc_zrp_fff-media_large.jpg

    Vari droši doties uz ECT un pieprasīt no Krievijas kompensāciju par pulka poļitruka izpistām smadzenēm. Rezultāts garantēts.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > Es 19.01.2017. 13.24

    Bordāns? :)

    Nesmīdini! Vakar Bordānu bija pretīgi klausīties.Nu tāds revolucionārs…, ka pat Bojārs viņu sāka kušināt. Ja latvieši ies uz vēlēšanām ar tādu naidu un negatīvismu pret savu valsti, tad kolonistiem uzvara garantēta.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > Es 19.01.2017. 11.29

    Vēlos atgādināt, ka prokuratūra nav daļa no Tieslietu sistēmas.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    robotron > Es 19.01.2017. 12.56

    lno

    Par Kozlovski arī NA atbildīga?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Es 20.01.2017. 10.49

    Bordāns viens pats sagraus valdošo koalīciju un SC KORUPCIJAS PERĒKLI,SAVĀKS 51 PROČUS BALSU,un Rīgā iestāsies labie laiki.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > Es 19.01.2017. 13.49

    Bordāns teica, ka korupcija RD ir Saeimas valdošās koalīcijas politikas turpinājums. Gluži kā krievu troļļi delfos vai mūsu dzeris.

    Tieša runa vakar nevēroji?

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > Es 19.01.2017. 13.26

    Ne tikai par Kozlovski, bet arī par Gulami draugu Ķuzi

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Es 19.01.2017. 11.05

    —————-Valdis Lācis:”(..) Vairumam varā esošo ir izdevīga šāda situācija, kurā var lietas sakārto, sabīdīt, norakt…”

    ======================================================================================

    Kārtējais stāsts par esošo realitāti. Par ko cīnījās auseklīši – uz tā arī uzrāvās! “Kapitālismā, ko kā valsts iekārtu TF laikos vēlējās vairākums, identificējot to ar labklājības valsti, neizbēgami radās un rodas kapitālisti – jaunbagātnieki, un kādam šajā uzņēmības, riska un sabiedriskā labuma pārdales iekārtā veicas bēdīgāk. Iekārta, ko mēs visi kopā radījām, nav vairs sociālisms, un tajā dzīvo pēc citiem – sacensības – principiem.”

    Maija Kūle: Latvija – kas mūs var izglābt?

    http://g4.delphi.lv/images/pix/520×315/8HSVa9fZROE/file40869549_27696b02.jpg

    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/maija-kule-latvija-kas-mus-var-izglabt.d?id=40869429

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Es 19.01.2017. 17.06

    Ar šo mesidžu arī iesim cīņā pret krievu kontrolēto RD?

    Ja Bordāns cer atņemt kādas balsis citām latv. partijām, lai tik turpina.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Es 19.01.2017. 15.09

    ————

    “Mēs redzam nākotnes Latviju kā demokrātisku valsti, kurā visiem pilsoņiem neatkarīgi no to nacionālās un sociālās piederības, politiskās un reliģiskās pārliecības, ir nodrošinātas vienādas tiesības. Latvijai ir jābūt humānisma valstij, kurā valda likums, ekonomiska augšupeja un plašas garīgās kultūras attīstības iespējas jebkurai etniskai grupai.”

    LTF Domes valdes 1989.g. 31. maija aicinājums.

    =====================================================================================

    Pavērtējiet Bordāna skaistās frāzes par “jauno sistēmu”, lai nebūtu pārsteigumu par notikumu attīstības gaitu. Lauzt – tas nav celt!

    Latvijā valda naudasmaisi, reformas nelīdzēs, mums jāmaina sistēma!

    https://www.youtube.com/watch?v=OxYSkHiBKk0

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > Es 19.01.2017. 15.34

    andrejs. Vai tad tā nav?:):):)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mumss > Es 20.01.2017. 11.26

    >andrejs Bordāns?

    Ne jau pret savu valsti, bet pret savas valsts varu sagrābušo noziedznieku čupiņu, kuru rokās šīs varas sviras ir un tiek nelietīgi izmantotas jau gadiem, ja ne desmitiem… Personālijas varam saukt strēķiem, turkāt visos līmeņos. VISOS!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > Es 19.01.2017. 13.04

    Pietiks, ja atbildēs par Broku, ko Bordāns apspēlēs vienos vārtos:)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Es 19.01.2017. 12.05

    ———-

    Būtībā visi vienā iekārtā (sistēmā), lai cik vēlētos būt “neatkarīgi” (lasi -izvairīties no atbildības) – no sociālo likumu iedarbības neizvairīties!

    Dr. habil. phil. Maija Kūle:”Vai tāpēc valstī kā tiesiskā sistēmā bija tādi “caurumi”, ka kapitālismā esot jāmīl privātīpašnieki? Diezin vai, jo tad tā ir neracionāla un prettiesiska kapitālisma forma. Un nav ko runāt par demokrātijas politiskajiem labumiem mūsu zemē. Melīgs un blēdīgs lielkapitālists nav Dievs pat seno laiku kapitālismā un vēl mazāk modernitātes laikmetā. Bet pie mums daži bija iekārtojušies Dieva lomā.

    Kamēr nebūs dziļas un sistēmiskas šo baigo kļūdu analīzes jautājumā par attiecībām: sabiedrība – valsts vara – “veiklie zēni” un viņu pieļaujamo darbību robežas, tikmēr gaidīsim jaunas krīzes, neskatoties uz to, ko ievēlēsim Saeimā.”

    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/maija-kule-latvija-kas-mus-var-izglabt.d?id=40869429

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > Es 19.01.2017. 13.33

    Andrejs. Nu kā nebūs pretīgi, ja Broka stāstīja, cik labi varēja realizēt RD savus vēlētājiem dotos solījumus?:) Broka Ušakovu ģimenes draugs, bet Bordāns, kurš norāda uz RD kā korupcijas perēkli, Tev nākošais Ušakova partneris?:)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > Es 19.01.2017. 10.51

    Gulami, kurš vienmēr gatavs uzklāt poļanu augstākām IeM amatpersonām 9. maijā, 23. februārī, milicijas un čekistu dienā, vai draudzīgai kompānijai ar Solncevas pārstāvjiem, ir neaizskarams, tāpēc arī Bērziņa ir drošībā.

    Kozlovskis neredz pamatu rosināt tālākas pārbaudes par Ķuža pusdienām Gulami viesnīcā

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/kozlovskis-neredz-pamatu-rosinat-talakas-parbaudes-par-kuza-pusdienam-gulami-viesnica.d?id=46549315

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > Es 19.01.2017. 11.45

    andrejs

    Zinu. Vainīgs. Bija slinkums izvērst pakļautības dalījumu tiesām un prokuratūrai. Bet, pēc būtības, abas piederīgas tiesu varas atzaram.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > Es 19.01.2017. 12.50

    andrejs. Tomēr Rasnačs aicināja savu partiju balsot par Kalnmeijeru:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 19.01.2017. 11.04

Cerams, ka ārējie spēki liks vietējiem sarosīties. Domāju, ka Skudras kungam ECT nebūs īpaši grūti iegūt sev labvēlīgu lēmumu.

+11
-1
Atbildēt

1

dzeris49 19.01.2017. 09.43

Nu tāpēc jau cilvēki nodala jēdzienus “valsts” no jēdziena “Latvijas zeme” vispār.

Jebkurā normālā valstīgan Bērziņa, gan Gulami sen būtu aiz restēm.

Un, pats galvenais, kā teica Lācis, kuram varu tikai piekrist, nevienu no “elites”( politiķi, TSS, KNAB, utt.), kuru pienākums būtu pret šo situāciju cīnīties tas absolūti neuztrauc.

Tas, ka mums tiek “izshēmoti” 20% no budžeta, ko varētu novirzīt kaut vai medicīnai un citām vajadzībām, arī nesatrauc nevienu politiķi, pareizāk sakot, tās nožēlojamās nopirktās un iebiedētās būtnes, ko sauc par politiķiem, kuri pat muti baidās pavērt, lai tikai nezaudētu vietiņu un tās sīkās privilēģijas, par kurām tie pārdevuši savu sirdsapziņu.

Šī ir valsts, kas ir totāli korumpēta, kur vārds reputācija it neko nenozīmē, kur, praktiski, vairs nav nekāda varu dalīšana, likumdošanas vara, izpildvara un tiesu vara saplūdusi vienā korumpētā veselā, kur pieder arī daļa no “4. varas”, daļa no kuras vienkārši apkalpo pirmās trīs, tiem, kas neapkalpo – brīžam klājas pagrūti, kā tai pašai Sprancei, cik tur tisas prāvas pret Ir un viņu bija ierosīnātas?

Tas, ka visur ir izņēmumi, neko neizsaka, vektors ir taisni tāds, un izņēmumi spiesti turēt muti, ja grib strādāt un pat dzīvot, cik tur pēkšņi miruši liecinieki, kas nejauši izkrīt pa logu, kuram iekož muša, utt. Lemberga lietā?

+10
-4
Atbildēt

36

    robotron > dzeris49 19.01.2017. 10.01

    Kurš ir uzskaitījis visus ZRP, tagad Vienotības saimnieka, Meļņika, oponentu nāves gadījumus?

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 19.01.2017. 11.32

    mums tiek “izshēmoti” 20% no budžeta…

    .

    —————-

    Kā ekonomists dzeris to aprēķinājis? :)

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 19.01.2017. 12.08

    Dzerim

    lielākā daļa no budžeta iet izglītībai, veselībai un soc aizsardzībai. Cik tur var izshēmot?

    Kurās nozarēs notiek lielākā “shēmošana”, tur tam procim būtu jābūt vismaz 40%, vismaz man tā šķiet…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 19.01.2017. 12.52

    Valdis Lācis

    UN, ja nu ir dikti vēlme, tad varam sākt pārcilāt visu garo stāstu par to, kā ielika valsts līdzekļus

    Vai ir nepārvarama vēlme stāties blakus pie sienas Dombrovskim, Zaķim, Vējonim un citiem čekas organizētā valsts nozagšanas megaprojekta, Citadele, figurantiem?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 19.01.2017. 14.05

    Valdis Lācis

    Iedomājos, ka Kremlis atgūs kontroli par Baltiju

    Palasi biežāk http://agonia-ru.com un sapratīsi, cik lielas cerības ir neliešiem, kuri pastrādājuši noziegumus pret latviešu valsti un tautu. Vienīgās to iespējas nomaukties no tribunāla cietā un resnā daikta, ir laikus nosprāgt.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 19.01.2017. 10.52

    ———-Valdis Lācis dzeris49:”….Bet ir jātic un jāturpina!”

    ==========================================================================================

    “Muļķis pat baznīcā pērienu dabūs!” Latviešu tautas sakāmvārds.

    Ar galvu vajag domāt, citādi bez materiālā atbalsta tas Rietumkrātiņa iekārtas pulciņš turpinās sarukt un sarukt. Ar vienu pliku klaigāšanu par “demokrātiju”, “brīvību” utt., utml., vairs nepietiks.

    Sic transit gloria mundi!

    http://static2.politico.com/dims4/default/2ec0de5/2147483647/resize/1160x%3E/quality/90/?url=http%3A%2F%2Fstatic.politico.com%2F42%2F35%2Fc566bfbe461db0e055295f0fc46e%2F161209-hillary-clinton-michigan-gty-1160.jpg

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 19.01.2017. 12.07

    Un kur pretruna?

    Ja tā citadele pārdota pārāk lēti, tad tas arī ir viens no shēmošanas un korupcijas paveidiem.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 19.01.2017. 12.36

    Valdis Lācis

    Par Citadeles pārdošanu ir dažādi viedokļi

    Vai kāds domā, ka čeka un tās kājslauķi vēl vērienīgāk varēja apzagt latviešu valsti?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 19.01.2017. 12.43

    sen pārvērtusies par celtniecības ministriju…

    —————

    Vai jau piemirsi kā liki plusiņus Šķēlem un Demakovai?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 19.01.2017. 13.17

    Valdis Lācis

    Vai tiešām iedomājies, ka vairāki simti miljoni valstij nodarītā skāde tiks aizmirsta un piedota?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 19.01.2017. 12.11

    Ja tā citadele pārdota pārāk lēti…

    ———

    Vai dzeris (kopā ar zanI) visu laiku neapgalvoja, ka tur viss kārtībā?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 19.01.2017. 11.22

    ————-

    Paliek?! Iespējams, ka tuvākajā nākotnē būs iespēja pārliecināties, cik ir to “mūžīgās Latvijas” (Rainis) idejai uzticīgo palikuši.

    http://dziesmusvetki.tv/Uploads/2013/04/02/515a09f7-1.jpg

    “Ne cars, ne vadoņi, ne dievi / Mums jaunu gaismu nenesīs.

    Tik pašu rokas, pašu spēki / Lems laimi, važas saraustīs.”

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 19.01.2017. 12.49

    dzeris49

    Kaut, KM sen pārvērtusies par Celtniecības ministriju

    KM netur valsts kasi un tā nelemj par superdārgiem valsts pasūtījumiem Vienotības saimniekiem, “Skonto būve” un Re&Re čekistiem.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 19.01.2017. 12.02

    to dzeris

    Vairāki eksperti ir aprēķinājuši, ka Citadele ir pārdota lēti. Tajā skaitā to apstiprināja Slaviks Dombrovskis, kurš piedalījās šīs afēras orgsnizācijā.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 19.01.2017. 12.21

    Kur tu dzīvo?

    Pasaki vēl, ka kultūrā neko nevar izshēmot, jo tas iet “kultūrai”.

    Kaut, KM sen pārvērtusies par Celtniecības ministriju, paši pliku pakaļu, bret, ceļam pasaulē dārgāko bibloteku, lai sponsori un pietuvinātie var nopelnīt, kura jau brūk kopā, tas ir normāli?

    Tāpat, kā VM, kā tur bija ar tiem pazudušajiem 12 miljoniem Stradiņu kāda tur korpusa celtniecībai, par Kalvīša laikos uzcelto jauno slimnīcu Latgalē, kura, beigās izrādījās neviena, nevajadzīga, sadārdzinātajiem iepirkumiem, arī milzu algām administrācijai nerunājot

    Un kas notiek IZM, mums izglītībai tērē vairāk no IKP, kā jebkur Eiropā, un kur atdeve?

    Nesamērīgas administrācijas algas daudzās augstrskolā, kuru vairāk, kā visā Lielbritānija, bet, kuras sagatovo absolūti nekonkurentspējīgus specialistus tā nav shēmošana?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 19.01.2017. 11.46

    andrejs – to aprēķināja divas neatkarīgas starptautiskas organizācijas, atsauci nemeklēšu, ja vajag – meklē pats, man, principā, vienalga, tici tu tam, vai netici.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 11.57

    Ebenemezer

    Jums jums būtu jānodala likumdevēja vara un suverēna vara, kas minēta Satversmē. Bet ielūkojos latviešu wikipēdijā un sapratu, ka arī tur nav skaidrots šīs jēdziens (gribēju saiti ielikt). Tad nu mēģināšu to sakidrot pats. Suverēns ir valsts valdnieks (karalis, ķeizars, virsaitis utml), kuram pieder vara pār visu valsti, tajā skaitā iespējamu likumdevēju, izpildvaru, tiesām… Tiešī šī – suverēna (nevis suverēnĀ) vara pieder mums – latvijas tautai. Tātad arī vara pār likumdevēju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 19.01.2017. 10.26

    ————

    Valdis Lācis dzeri49 Vara pieder mums…..

    http://img12.nnm.me/b/5/e/f/9/93d629a2d2e8c83953a218ad708.jpg

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 11.08

    edge_indran

    Tā paiet pasaules godība… Bet paliek tie, kas vaimanā pēc pagājušās godības kā Vilis Samsons Jānis Dzintars u.tml.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 19.01.2017. 12.36

    ———–dzeris49:”… tā nav shēmošana?”

    ========================================================================================

    Tas ir “brīvais tirgus” – viena no neatņemamām esošās iekārtas sastāvdaļām! Privātās uzņēmējdarbības veicināšana bija viens no Vašingtonas konsensa programmas īstenošanas pamatuzdevumiem, bez tā īstenošanas Eiropas Savienībā ne tiktu Latvija iekļauta.

    Laiks tā kā būtu apjēgt savām rokām paveikto – arī “valsts nozagšanas” labā:

    “– Ar ko bija jāsāk, atjaunojot Latvijas tautsaimniecību?

    J. D.: – Bija jāmazina valsts regulējošā loma tautsaimniecībā, ļaujot attīstīties tirgus ekonomikai; jānostāda vienādu iespēju priekšā visas īpašuma formas – valsts, pašvaldību un privātais īpašums. Valsts tautsaimniecība nevar efektīvi attīstīties, ja naudas emisija notiek citā valstī un tā nekontrolēti plūst pāri robežai. Tāpēc steidzami nācās atjaunot nacionālo valūtu. Bija jāveido tautsaimniecību regulējošas institūcijas un normatīvā bāze. Valsts regulējošās lomas mazināšana tautsaimniecībā un īpašuma formu dažādošana tika veikta privatizācijas ceļā, īpašumu atdodot bijušajiem īpašniekiem un paredzot jaunu maksāšanas līdzekli – privatizācijas sertifikātus.”

    http://zinas.nra.lv/_mm/photos/2015-04/540px/125100_5395ffa4f4.jpg

    http://nra.lv/latvija/139600-diskusija-katrai-paaudzei-no-jauna-jaiegust-sava-neatkariba.htm

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 13.38

    robotron

    Nu, kā lai uz to atbildu? Iedomājos, ka tiks aizmirsta un piedota, jo tā tas vairumā gadījumu ar politiskiem lēmumiem notiek. Iedomājos, ka Kremlis atgūs kontroli par Baltiju un “ne kto ņe zabit, ņe čto ņezabito” izrādīsies, ka vainojami būs tie, kuri pretojās Kremlim.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > dzeris49 19.01.2017. 11.40

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 19.01.2017. 11.44

    ——- andrejs:”….Kā ekonomists dzeris to aprēķinājis?”

    =====================================================================================

    “Decembrī Latvijas Ārpolitikas institūts un pētnieks Aldis Austers pēc apjomīga salīdzinošā pētījuma paziņoja – ja Latvija ekonomiskās attīstības ziņā būtu līdziniece Igaunijai un valdība būtu tikpat efektīva nodokļu un citu ieņēmumu ziņā, Latvijas konsolidētais kopbudžets 2017. gadā būtu mērāms 14,4 miljardu tagad plānoto 10,2 miljardu eiro vietā. (1)

    Tātad runa ir par kaut kur “pazaudētiem” 4,2 miljardiem eiro.”

    Otto Ozols: Saeimas tuvredzība vai smalka ņirgāšanās? (Delfi.lv)

    (1) Valsts budžeti Latvijā un Igaunijā: ne vienmēr mazāk nozīmē mazāk

    http://www.lai.lv/publikacijas/valsts-budzeti-latvija-un-igaunija-ne-vienmer-mazak-nozime-mazak-566

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > dzeris49 19.01.2017. 17.31

    valsts nodevējam edge-indran. Ja tev tik šausmīgi nepatīk ”Rietumu krātiņš”, vai tu jau aizbēgi uz rašku-parašku vai vismaz sakravāji somu, lai bēgtu rīt?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 12.34

    dzeris49

    Ar Nac. bibliotēkas celtniecību ir mazliet komplicētāk. Kaut visumā pievienojos viedoklim. Jo vairāk, mūsdienās bibliotēka varētu būt liela telpa ar serveriem un neizskatīgs angārs Rīgas nomalē ar ideālu mikroklimatu rakstu glabāšanai un digitalizēšanai. Tomēr, krīzes laikā (un bibl. cēla krīzes laikā) valsts stimulē uzņēmējdarbību ar investīciju projektiem. jautājums ir, iekš kā investē… Un te nu es būtu vēlējies, lai investē kur citur.

    Bet, piekrītot augstskolu skaita nesamērīgumam un nelietderībai, es tomēr gribētu norādīt, ka mums ir augstskolas, kuras spēj sagatavot labus speciālistus. Visas augstskolas nosaukt par nederīgām nav, manuprāt, pamata.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 19.01.2017. 10.29

    Tas tāpēc, ka cilvēki vairs netic, ka šeit var ko mainīt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 19.01.2017. 09.58

    Totāli korumpēta valsts, protamns, nav, mums ir korumpēti taisni tie “augstākie ešeloni”, sadzīves korupcija nav tik liela.

    Un, protams, Krievija vai NIgērija korumpētas vairāk, bet, varbūt salīdzināsim ar samērojamām, Baltijas valstīm?

    Saprotams, mazināt politiķu atkarību no naudas pareizi,tikai, kā to var izdarīt?

    Labi, piešķirt katrai partijai naudu no budžeta, bet, tas neatturēs vēlmi iegūt papildus naudu.

    Varbūt, mainīt vēl. sistēmu uz mažoritāro, tad diezin vai puse no esošajiem politiķiem paliktu, bet, neviens jau to nedarīs, kurš tad zāģēs to zaru, uz kura sēž?

    Kamēr LAtvijā blēdīties, melot, zagt skaitās normāli, un sabiedrība arī to sevišķi nenosoda, nekas te nemainīsies, kaut kā jau veģetēsim, bet, arvien vairāk atpaliksim pat no Lietuvas un Igaunijas, cilvēki brauks projām, uz turieni, kur var normāli pelnīt un valdība ir priekš cilvēkiem, nevis priekš “elites” apkalpošanas.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 19.01.2017. 10.12

    Priekšlikumi labi, tikai ļoti neizdevīgi tiem, kas te pie varas.

    Un arī rferendumu iespējas viņi, faktiski, likvidējuši.

    Tā ka diezin vai tie ir reāli īstenojami.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 10.17

    dzeri49

    Vara pieder mums – Latvijas tautai. Ja sabiedrībā pēc šī būtu pieprasījums, rastos piedāvājums. Vēl šajā lietā milzu pretestību izrādītu visi mediji, jo tiem šāda politisko reklāmu lieta ir zelta bedre. Un, ja mediji ir pret, to tiešām popularizēt un virzīt ir ļoti sarežģīti. Iznāk, ka pret ir visi varas atzari – likumdevēji, tiesu vara un mediji.

    Nezinu, kā lai to panāk, lai cilvēki sāktu domāt šādā virzienā. Mēģināju Mana balss, bet trūka jebkāda atbalsta.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 12.15

    andrej

    Par Citadeles pārdošanu ir dažādi viedokļin e tikai tas, uz kuru atsaucāties. Te būs vēl kadu ekspertu viedoklis http://www.lsm.lv/lv/raksts/zinju-analiize/zinas/apshauba-iespeju-izdeviigak-pardot-citadeli.a104945/

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 12.18

    andrej

    UN, ja nu ir dikti vēlme, tad varam sākt pārcilāt visu garo stāstu par to, kā ielika valsts līdzekļus, tātad bija vēlāk jāpārdod, bija krīzes laiks, kad bankas pirka lēti, gaidīja labākus laikus, dabūja pagarinājumu no ES tirgošanai, tik vai tā situācija ar banku tirgošanu neuzlabojās, dikti vajadzēja, lai investē, banku pērkot, politiski vēlami investori, nevis nevēlami…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 13.03

    robotron

    Citu “pie sienas likšana” jums un Elksniņam – tā ir tikai sakritība, vai piederība?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 09.54

    dzeris49

    Bet totāli korumpēta mūsu valsts gan nav! Ir neskaitāmas valstis, kuru korupcijas apmēri un izpausmes mums pat ļaunākajos murgos nav rādījušies. Esam tādi vidēji veiksmīgi ar sabiedrības prasību pārcelties pie veiksmīgākajiem bezkorupcijas valstu piemēriem.

    Un Latvijas gadījumā es nenodalu sevi no valsts, jo līdz šim pēc 1991.g esmu allaž uzskatījis, ka Latvijas valsts esmu arī es (Suverēna vara pieder Latvijas tautai). Tādēļ jo īpaši sāp manas valsts neveiksmes un priecē pozitīvie stāsti.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 10.32

    dzeris49

    Varbūt tāds arī ir mērķis, lai cilvēki vairs netic. Bet ir jātic un jāturpina! Un vara mums ir liela. Atgādināšu lietussargu revolūciju pie Saeimas nama, pēc kuras krita Kalvīša valdība. Nemaz tur pie Saeimas mūsu tik daudz nebija, bet ietekme mums izrādījās ļoti liela.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 09.49

    dzeris49

    Raugi, es domāju, ka ļoti daudz no izhēmotajiem līdzekļiem nonāk partiju melnajās kasēs. Tas ir iemesls, lai nerastos politiska vēlme kaut kā to izbeigt. Un še nu ir tā tēma, kuru es uzskatu par arhisvarīgu, lai mūsu valsts varētu tālāk attīstīties – SAMAZINĀT NAUDAS LOMU POLITIKĀ!!!!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Es > dzeris49 19.01.2017. 10.03

    dzeris49

    Mans priekšlikums būtu – Samazināt, cik nu var, partiju iespējas naudu tērēt. Aizliegt politiskās reklāmas vispār. Bargi sodīt par slēpto reklāmu. Palielināt valsts finasējumu medijiem vēlēšanu laikā kā nacionālo pasūtījumu dažādu debašu rīkošanai ar vismaz lielāko kandidātpartiju dalību. Ieviest īpaši bargu likumdošanu politiskajai korupcijai. Ja ir pierādīts, ka ir notikusi slēpta valsts politikas ietekmēšana, to sodīt īpaši nežēlīgi. Valsts “nozagšana” ir process, kurš sakropļo visu pārējo mehānismu un institūciju darbības vidi.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu