Aptuveni 1000 karavīru lielais NATO bataljons pilnā apmērā Latvijā ieradīsies līdz jūnijam • IR.lv

Aptuveni 1000 karavīru lielais NATO bataljons pilnā apmērā Latvijā ieradīsies līdz jūnijam

35
NATO karaspēks. Foto: Agencja Gazeta, REUTERS/LETA.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti aiz slēgtām durvīm uzklausīja Kalniņu par aizsardzības nozares gatavību uzņemt NATO daudznacionālo kaujas grupu.

Kanādas vadītais vairāk nekā 1000 karavīru lielais NATO starptautiskais bataljons pilnā apmērā Latvijā ieradīsies līdz jūnijam, šodien žurnālistiem apliecināja topošais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti aiz slēgtām durvīm uzklausīja Kalniņu par aizsardzības nozares gatavību uzņemt NATO daudznacionālo kaujas grupu.

Pēc komisijas sēdes Kalniņš, kurš NBS komandiera amatā stāsies 27. janvārī, žurnālistiem teica, ka “šī vienība pilnā sastāvā ieradīsies jūnijā”, taču jau pirms tam Latvijā ieradīsies nelieli kontingenti, kas nepieciešami, lai nodrošinātu vienības ierašanos.

LETA jau vēstīja, ka 8. jūlijā NATO samitā Varšavā tika apstiprināta vienošanās par NATO sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā rotācijas kārtībā. Tika pieņemts lēmums, ka 2017. gadā Latvijā, Polijā, Igaunijā un Lietuvā izvietos daudznacionālas bataljona lieluma kaujas grupas un Latvijā izvietotās kaujas grupas ietvarvalsts būs Kanāda. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību. Kanādas vadītajā kaujas grupā būs Kanāda, Albānija, Itālija, Spānija, Slovēnija un Polija.

Kanādai atturēšanas misija Eiropā, tostarp arī Latvijā, trīs gadu periodā izmaksās 348,6 miljonus Kanādas dolāru jeb aptuveni 245 miljonus eiro.

Komentāri (35)

A.Zagorskis 18.01.2017. 22.15

…citreiz steiga nemaz nav tik nepieciešama. Likumsakarības un laiks pats visu sakārtos: https://www.youtube.com/watch?v=WpqhnjMap_s

0
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 18.01.2017. 20.18

mums pat izraadaas nesen nosleegts liigums ar pentagonu par sadarbiibu aizsardziibas jomaa , un ne tikai mums , bet leišiem un igauņiem arii , taa ka nav ko vaimanaat,

http://agonia-ru.com/archives/3587

0
0
Atbildēt

0

Anonīms 18.01.2017. 13.00

vai tad nesolīja jau , ka janvārī būs? Ko var čammāties , es nesaprotu

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu