Politiķis • IR.lv

Politiķis

29
NULL
Māris Bišofs

Komentāri (29)

J.Biotops 11.01.2017. 07.17

Tā sauktā “zaļā politika” kopš sava sākuma bijusi un joprojām ir kā arbūzs – no ārpuses zaļa, iekšienē – sarkana. Loģiski, ka politiķi tādi paši.

Ja pierādījumam nepietiek ar b.Emša ģeniālo formulu “Latvijā mēs esam labējie, bet Eiropā kreisie”, tad var pavērot zaļo izdarības citur pasaulē (piemēram, tik atbaidošu radībiņu kā Ska Keller Eiroparlamentā).

Kāda krāsa iznāk, ja zaļo sajauc ar sarkano (var arī ar oranžo, kā dažs mums te zināms politiķis) – to taču nav jāstāsta?

+15
-3
Atbildēt

4

    edge_indran > J.Biotops 12.01.2017. 12.54

    —————-

    Par ko cīnījās auseklīši (parlamentārā demokrātija) – uz tā arī uzrāvās!

    “….es [politiķis] viņiem visiem maksāju…”

    https://www.youtube.com/watch?v=T3jR4BamtPk

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    vvilums > J.Biotops 11.01.2017. 12.22

    “zaļā politika” kopš sava sākuma bijusi un joprojām ir kā arbūzs – no ārpuses zaļa, iekšienē – sarkana.

    Tāpēc jau šamējie no laika gala arī ir kremļa propogandas aplaimoti. Parējās, nu jau izbijušās( zilās, orandžās nu jau arī salātzaļās),liberalās-proeiropiskās varas partijas kopā ar “vietējo AUNU BARU” kremlis “pataisīja brūnus un iemīdīja dubļos”.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Krotow > J.Biotops 11.01.2017. 10.40

    Zaļajiem klājas tāpat kā mākslā, kur apkārt tiem, kuri dara “derīgo darbu”, savācas alternatīvu pajoliņu un IBD profesionāļu tusiņš un tie pamata ideju totāli samaitā un sabojā priekšstatu par ekoloģiju un dabas aizsardzību publikas acīs. Tur arī rodas populisms un pseidozinātnes. “Zaļo” partija jau pēc būtības ir nonsenss. Ekologu vieta ir zinātne un vides kontroles organizācijas.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > J.Biotops 11.01.2017. 09.46

    > J.Biotops

    “b.Emša ģeniālo formulu “Latvijā mēs esam labējie, bet Eiropā kreisie”…

    Kāda krāsa iznāk, ja zaļo sajauc ar sarkano”

    Patīk Jūsu komentārs. Emsis savā naivumā bieži izcēlās ar runas pērlēm, piemēram, pēc portfeļgeitas par atkāpšanos: “Es šajā gadījumā esmu pele.”.

    Bet “zaļie” vides aizstāvji ļoti bieži arī citur pasaulē patiesībā ir nelietderīgajā s…u krāsā, jo pārsvarā nodarbojas ar lētu populismu, pseidozinātni, cilvēku biedēšanu. Cik Latvijā vien nav tādu vides aizstāvju biroju? Un kas no tā videi un mums?

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Mantrausis 11.01.2017. 07.43

Definīcijas un noteikumi ir dažadi, bet man allaž šķitis, ka Latvijā politika kā process faktiski neeksistē vai nedarbojas. Ir plāns, kā dabūt vai izlietot naudu, kas par politiki īsti saucams nebūtu. Privātpolitika,ja var tā sacīt. Kas attiecas uz siluetu – brīnos, ka neviens tā no sirds nav pieķēries jautājums – kā tas var būt, ka Aivars nepārtraukti IR. Varas nāk un mainās, viņš ir un paliek. Un viņu nepārtraukti kritizē, bet viņš joprojām ir. Vai tie patiesi ir vēlētāji, kas viņu visur aicina? Vai tie ir “reitingi”, kas rīkojas? Vai tomēr bariņš ļaužu, kas lepni sevi par neatkarīgiem dēvē, bet faktiski – ne vairs uzsvilpšana, bet čaukstoņa liek tiem nodrebēt un miera stājā bilst: Jā, Aivar! Tā būs! ????

+9
0
Atbildēt

1

    edge_indran > Mantrausis 12.01.2017. 13.03

    —————-

    “Dokumenti apliecina: par septiņvietīgo “ekskluzīvo kapu” Vīķes-Freibergas vajadzībām notikusi „mutiska vienošanās” PIETIEK,11.01.2017.

    ========================================================================================

    Aivara domubiedriem un draugiem vienmēr būs! Tāpēc jau mēs Eiropas Savienībā un NATO iestājāmies, lai mums nekas ne šajā, ne citā vietā nekas netrūktu:

    “… Mēs iesim un darīsim visi, lai Latvija būtu skaista, lai Latvija būtu dižena, lai Latvija būtu varena, un ne tikai tauta, bet arī valsts! Un ne tikai hokeja spēlēs, bet varbūt arī Dziesmu svētkos mēs varētu teikt: Latvija, Latvija, Latvija!”

    Runa Dziesmu svētku noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē, 2001.gada 29.jūlijā

    https://www.youtube.com/watch?v=5oHTIeE-O1w

    http://www.vvf.lv/runa-dziesmu-svetku-nosleguma-koncerta-mezaparka-lielaja-estrade-2001-gada-29-julija/

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 11.01.2017. 10.54

Vajadzētu šķirt zaļu domāšanu no “zaļas” domāšanas :) Piemeram Vācijas kontekstā – tāda saprotama lieta kā atkritumu šķirošana, palstmasas pudeļu savākšana, izmeši utt, tas vietējiem ir asinīs un tas ir pareizi un pie šāda dzīves veida pieturas visu politisko partiju atbalstītāji.

Otra – “zaļā domāšana” – politiskā, kuru grūti atšķirt no sarkanās krāsas. Arī piekrītu, taču tas ir nepilnīgi. Šo laiku politisko procesu kontekstā zaļo krāsu ir tik pat grūti nošķirt arī no “liberāli – varavīkšņainā salikuma” un gala beigās sanāk pavisam eksotisks salikums – zaļisarkana varavīksne :)

+9
-1
Atbildēt

5

    robotron > rinķī apkārt 11.01.2017. 22.41

    rinķī apkārt

    bet visdrīzāk šo tukšo vietu aizņems sarkanie.

    Ja Vienotības elektorāts bija sarkanie, tad nāks sarkanie, ja tas bija puslīdz sakarīgs, es nedomāju tos 4-5% padibeņu, kas atlikuši tagad, tad nav jāraustās, ka balsis tiks SC. Ja arī SC pilnībā aizstātu Vienotību, es nespēju iedomāties, ka IeM un ĀM vadītāju amatos varētu nonākt vēl prokremliskāki organismi, un ja tie paši paliek, labāk, lai tie grauj mūsu valsti kā atklātas kremļa partijas pārstāvji, jo tad latviešiem pret tiem veidosies lielāka nepatika.

    Man no krieviem sagaidīt zvēriska naida izpausmi pret mūsu varoņu – leģionāru piemiņu, būtu mazāk sāpīgi, nekā no kolorado lenteņiem: Pabrika, Dombrovska un Straujumas.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 11.01.2017. 16.57

    RA – ja Vienotība skaitās liberāla, tad es esmu reizē Ķīnas ķeizars un Romas pāvests. Tieši par to jau stāsts, ka politikas terminiem sen vairs nav satura. Varu būt patriotisks sociālists, zaļš demokrāts un liberāls konservators vienlaikus, piedevām vēl arī kristīgs antiglobālists un humāni-lezborastisks ģimenes vērtību aizstāvis.

    Tajā liberālismā, ko vēl atceros, nebija iespējama ne “pēdējā patiesība” ne bezdarbīga un bezatbildīga “brīvdomība”.

    Tā sauktajos Rietumos, kur vārda brīvības vietā ieviests jēdziens “naida runa:”, bet ekonomikas likumsakarības ne vien atceltas, bet jau aizmirstas un aizstātas ar valstisku un pat starpvalstisku hiperregulāciju, no liberālisma vairs nav ne smakas. Un ne jau varneši tur pie vainas – ja tauta nešaubīgi tic, ka labklājībai nepieciešama valstiski noteikta minimālā alga bet ĢMO ir aizliedzami, tad politikāņi dara, kas prasīts. Par rezultātiem tradicionāli pieņemts brīnīties, bet tas maz ko maina.

    Cik nu atceros, Vācijā liberālisma pazīmes bija redzamas labu brīdi pirms pirmā lielkara un Adenauera – Erharda laikā īsi pēc otrā. Francijā pat ne tik, ja nu vienīgi Jūlija monarhijā. Kaut arī tad šis termins nebija populārs.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Absints > rinķī apkārt 16.01.2017. 18.00

    Uz J,Biotopu. Kuriozākais ir tas, ka šādai atkritumu šķirošanai nav jēgas. Atkritumi vienalga ir jāpāršķiro. Piemēram, vai zinājāt,ka tvertnē ar uzrakstu “stikls” nevar mest saplēstu logu stiklu, ka tvertnē ar uzrakstu “plastnmasa” nevar mest “cieto” plastmasu utt. Un vienmēr jau gadās kādas, kas ne tur ne to iemet. Vienalga jāpāršķiro..

    Tagad topā ir atkritumu šķirošanas līnijas, apgādātas ar sensoriem, mehāniskam rokām, sietiem, kas sašķiro nekļūdīgi. Tā kā Latvijai vairs nav jēgas ieviest trismiskastu sistēmu. Tā jau ir vakarējā diena..

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 11.01.2017. 14.29

    Stāsta, ka Vācijā nemēslot pratuši arī pirms to sāka sludināt tādas kelleres. Visu sugu zaļo pienesums pasaulē dažbrīd izrādās videi kaitīgāks, kā viņu apkarotās nelaimes.

    Termini mūsdienās sajukuši pamatīgi un laikam jau neatgriezeniski. Senāk bija skaidrs, ka zaļie un varavīkšnainie tikpat līdzīgi liberālim, kā cūkpiene cūkgaļai. Tagad ar liberālisma vārdu nesodīti plātās pat galēji sarkani taisnības trubadūri. Tāpat kā ar konservatīvismu, demokrātiju un citiem kādreiz diezgan precīziem apzīmējumiem.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 11.01.2017. 15.06

    J.Biotops Tā nu ir iznācis, ka “mūsdienās” “liberālis” bez domāšanas akceptē jebkuru “brīvdomību” attieksmē pret visu sev apkārt, pie tam savu “pēdējo patiesību” paužot tik skaisti un “pareizi”, ka reti kurš iedrošinājās šim viedoklim publiski iebilst.

    Sekas pārāk ilgi nebija jāgaida. Rietumu pārtikusī un stiprā demokrātija, kura vēl pavisam nesen pārvaldīja cilvēci, šobrīd šķiebjas un brūk, sarkanie “ceļas kājās” uz šī rēķina.

    Ja par Latviju, tad var izrādīties, ka tieši tie ļauži, kuri sevi dēvē par liberāļiem, būs aprakuši valsts neatkarību, nolaižot dibenā savu “centriski-labējo” politisko partiju – Vienotību”, kuras nišu tagad labākajā gadījumā aizpildīs kāds “laimes lācis”, bet visdrīzāk šo tukšo vietu aizņems sarkanie. Tā kā – krāsai šīs dienas politikā tiešām nav vērtības. Viss viena liela tintes pudele :)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu