Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Igaunijas gaisa telpu • IR.lv

Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Igaunijas gaisa telpu

22
Lidmašīna An-72. Foto: rt.com

Krievijas Aizsardzības ministrija pēc notas vēstniekam pārkāpumu noliedz

Igaunijas gaisa telpā Vaindlo salas rajonā pirmdienas vakarā neatļauti ielidojusi Krievijas bruņoto spēku lidmašīna “An-72”, vēsta aģentūras LETA-BNS. Igaunijas Ārlietu ministrija otrdien Krievijas vēstniekam Aleksandram Petrovam iesniedza notu.

Pirmdien pulksten 18.23 Vaindlo salas rajonā Igaunijas gaisa telpā neatļauti ielidoja Krievijas bruņoto spēku lidmašīna “An-72” un atradās tur nepilnu pusotru minūti, aģentūru BNS informēja Igaunijas Aizsardzības spēku galvenajā štābā.

Krievijas armijas lidmašīnas transponders, kas ļauj to redzēt radaros un citām lidmašīnām, bijis ieslēgts, bet lidmašīnas lidojuma plāns nebija iesniegts, un lidmašīnas piloti neuzturēja radiosakarus ar Igaunijas dispečeriem.

Krievijas Aizsardzības ministrija noliedza, ka Krievijas militārā lidmašīna būtu pārkāpusi Igaunijas gaisa telpu. “Nekādus Igaunijas gaisa telpas pārkāpumus Vaindlo salas rajonā Krievijas Gaisa un kosmisko spēku gaisa kuģi nav izdarījuši,” žurnālistiem Maskavā sacīja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs, vēsta aģentūra “Interfax”.

Konašenkovs teica, ka “Krievijas Gaisa un kosmisko spēku lidmašīnas “An-72″ šajā rajonā vakar nav lidojušas”. “Krievijas Gaisa un kosmisko spēku lidmašīnas plānveida režīmā regulāri veic lidojumus virs Baltijas jūras akvatorija, taču to lidojumu maršruti stingri atbilst gaisa telpas virs neitrālajiem ūdeņiem izmantošanas noteikumiem,” piebilda Konašenkovs.

Komentāri (22)

J.Biotops 07.09.2016. 09.57

Pusotra minūte ir pietiekošs laiks, lai nākošreiz situāciju atrisinātu ar citiem aprakstītajos apstākļos likumīgiem līdzekļiem. Militāra lidmašīna, kas neatļauti lidinās un nenāk uz sakariem, ir leģitīms pretgaisa aizsardzības mērķis. Diemžēl tad kopā ar mūžam nevainīgo Moskoviju par igauņu agresiju kviektu visa progresīvā cilvēce, mūsu sabiedrotos ieskaitot.

+1
0
Atbildēt

0

andrejs 07.09.2016. 10.35

pēc Turcijas “gadījuma” kādu laiku bija miers. Laikam pat krievi bija tik daudz spējīgi saprast, ka neko, ja neskaita vaimanas un draudus, nevarēdami padarīt turkiem, izrādīties pie mazo Baltijas valstu robežām būtu, teiksim tā, ne pārāk stilīgi… :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu