"Samsung" saņem sūdzības par sprāgstošām veļas mašīnām (papild.) • IR.lv

“Samsung” saņem sūdzības par sprāgstošām veļas mašīnām (papild.)

26
Foto: pixabay.com

Kamēr tiek noskaidrota papildus informācija, “Samsung” aicina patērētājus vertikālās ielādes veļasmašīnās apjomīgus un ūdensizturīgus priekšmetus mazgāt, izmantojot lēnu ātrumu.

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums “Samsung Electronics”  trešdien paziņojusi, ka veic pārrunas par iespējamām drošības problēmām saistībā ar atsevišķām tā ražotām veļas mazgājamām mašīnām, ņemot vērā tiesā iesniegtu kolektīvu sūdzību, informē LETA/AFP.

“Samsung Electronics” Latvijas pārstāvniecība vērš uzmanību, ka veļasmašīnas nav sprāgušas. Retos gadījumos konkrētām vienībām var rasties spēcīgas vibrācijas, kas potenciāli var radīt ievainojumu vai īpašuma bojājumu risku, īpaši mazgājot gultasveļu, smagu veļu vai ūdensizturīgas drēbes. Šī situācija neesot skārusi veļasmašīnas, kas pārdotas ārpus Ziemeļamerikas valstīm

“Samsung” veic “aktīvas sarunas ar ASV Patēriņa preču drošības komiteju saistībā ar problēmām ar vertikālās ielādes veļas mašīnām, kas ražotas “Samsung” aicina patērētājus šo priekšmetu mazgāšanai izmantot ciklu ar lēnu ātrumu, kamēr uzņēmums nav nodrošinājis papildu informāciju vai nolēmis par rīcību šajā situācijā.laika periodā no 2011.gada marta līdz 2016.gada aprīlim,” norāda uzņēmums.

Kāda ASV juristu firma tiesā Ņūdžersijā iesniegusi sūdzību, ka “atsevišķas vertikālās ielādes veļas mašīnas uzsprāgušas īpašnieku mājokļos, novedot pie potenciāliem cilvēku ievainojumiem vai īpašuma postījumiem.”

Šādas ziņas izskan neilgi pēc tam, kad “Samsung” bija spiests apturēt “Galaxy Note 7” tirdzniecību un atsaukt 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē pēc saņemtām ziņām par šo ierīču iespējamiem sprāgstošiem akumulatoriem.

Papildināts ar “Samsung Electronics” Latvijas pārstāvniecības viedokli.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu