Rimšēvičs: Latvijai ir jāgatavojas nākamo gadu krīzēm • IR.lv

Rimšēvičs: Latvijai ir jāgatavojas nākamo gadu krīzēm

20
Ilmārs Rimšēvičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Bankas prezidenta kritizē valsts ekonomikas izaugsmes atkarību no ES fondiem

Latvijai ir jāgatavojas nākamo gadu krīzēm, kas noteikti būs, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” teica Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Viņš tomēr norādīja – ņemot vērā šogad zemo Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu, nākamgad Latvijas ekonomika augs straujāk, citē aģentūra LETA.

Izaugsmi veicinās arī tas, ka Latvija aktīvāk varēs apgūt Eiropas Savienības (ES) struktūrfondus. “Taču nav labi tas, ka Latvija ir uzsēdināta uz struktūrfondu ”adatas”. Ja ir pieejami fondi, tad mūsu ekonomika aug, ja nav – tad mēs krītam,” teica Rimšēvičs.

Latvijas Bankas prezidents uzsvēra, ka Latvijā šobrīd ir īstais laiks sakārtot mājsaimniecību un īstenot strukturālās reformas. Īpaši svarīgi tas ir tādēļ, ka nākamajos gados gaidāmas krīzes. “Mums ir jāgatavojas nākamo gadu krīzēm, kas noteikti būs, situācija nekļūst labāka. Šis ir īstais laiks, lai sakārtotu savu mājsaimniecību, lai nākamo gadu krīzes mūs vairs nespēj ievainot tik smagi kā 2008.gadā,” sacīja Rimšēvičs.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd nedrīkst celt nodokļus un pasliktināt uzņēmēju stāvokli, turklāt beidzot Latvijai ir jābeidz dzīvot pāri saviem līdzekļiem, proti, tērēt vairāk nekā ieņem.

Komentāri (20)

kristaps_freimanis 27.09.2016. 11.10

Taisnība, protams.

==

Vēl gan arī derētu lietas saukt īstajos vārdos un LB pārdēvēt par Makroekonomiskās izpētes institūtu un pienācīgi optimizēt palikušo ne tik ļoti atbildīgo pienākumu veikšanai. Man nav skaidrs, kāpēc par sentēvu gudrību atkārtošanu ļautiņam būtu jāmaksaa 140K gadā.

+10
-1
Atbildēt

2

    Ēriks > kristaps_freimanis 27.09.2016. 11.36

    Neaizmirsti atbildīgo piemiņas monētu kalšanas darbu.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > kristaps_freimanis 27.09.2016. 11.40

    žūrijas komisijas priekšsēža darbs ir pienācīgi jāatalgo.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

DD1 27.09.2016. 13.34

Un par šito (no vārda “shit”) pareģojumu viņš saņem vairāk kā 10000 EUR/mēnesī (skat. “Jauni „treknie gadi” Latvijas Bankā” http://www.pietiek.com/raksti/jauni_treknie_gadi_latvijas_banka )?!

Ak jā, vēl jau ir kolekcijas monētu izlaide, kuru pārdošana arī nevarēja godīgi noritēt (skat. MIljonārs Armands Garkāns monētas iepircis pa vairumtirdzniecības cenu – 60 eiro gabalā, kas ir mazāka par LB noteikto cenu monētas pārdošanas kasēs http://eiro-monetas.weebly.com/zinas-un-blogs/miljonaram-garkanam-pa-leto-tiek-tresdala-jauno-sudraba-monetu-nacionalais-uznemejs ).

Citu rūpju vairs nav,- ne vairs bankas jāuzrauga, jo atdalījās FKTK, ne vairs sava lats, jo pārgājām uz EUR. Rimšēviču pašu jau krīzes neskar. Reiz Dombrovskis krīzes apstākļos mēģināja pievērsties viņa algai, bet Rimšēvičs aizskrēja uz Eiropas Centrālā banku sūdzēties, lai alga netiktu samazināta.

+8
-2
Atbildēt

0

ierados 27.09.2016. 14.41

“…beidzot Latvijai ir jābeidz dzīvot pāri saviem līdzekļiem, proti, tērēt vairāk nekā ieņem”. Kā tad! Rindā jau stāv trīs megabūves, kuras uzspiedīs pa visu vari nacionālpopulisti: Mežaparka estrāde, muzeju fondu glabātuve un laikmetīgās mākslas muzejs. Tērēs miljardu. Pēc tam pa pāris miljoniem gadā uzturēšanai un baseinu nanoūdens katrai. Tanī vietā lai izaudzētu amatniekus, zinàtniekus, saprātīgus ģimenes cilvēkus, visbeidzot.

+7
-2
Atbildēt

5

    Ēriks > ierados 27.09.2016. 15.33

    Interesanti,kā daudz mazākas pilsētas – Rēzekne,Liepāja,Cēsis tikušas pie savām koncertzālēm nebankrotējot,bet Rīga nevar uzcelt neko jēdzīgu.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ierados > ierados 27.09.2016. 21.20

    Vai saprati par ko iet runa? Laikam nē. Katram gadījumam atkārtoju: par ienākumu nespēju nosegt tēriņus. Vai saprati, ko tas nozīmē valstiskā līmenī? Atkal izskatās, ka nesaprati vis, jo piesauc pašVALDĪBAS, tātad valstska veidojuma, bankrotu. Vai kāds vispār ko tādu ir piedzīvojis? Piemēram, Detroita ASV, ko populists mērs nolaida līdz kliņķim un to pameta visi sakarīgie cilvēki. Atšķirībā no Latvijas valdības, kura no iedzīvotājiem noplēsīs septiņas ādas (skat. jauno ūdens nodokli), lai nosegtu jebkura pagastveča trakulību, federālais budžets vis dāsni neatvērās. Vai tā pati Grieķija. Cik tur naudas sagāza iekšā un kas mainījās, kurš bankrotēja? Pavēro vien, gudriniek Ērik, kā tam SIA “Lielais dzintrs” iet ar finansēm un kurš tur lāpa caurumus ciet. Ja kas, būs gaudošana līdz augstiem padebešiem, kamēr latvijas valdība iedos nodokļu maksātāju naudu mīļajiem melomāniem, bibliofīliem un citiem skaistummīļiem, kuri tajā pašā laikā nemāk diegu ievērt adatā un domā, ka tas nevienam vispār nav jāmāk. Toties iznirst priduki, kuri izpļurkā miljonus, lai sadrāztu skaidās vērtīgu masīvkoksni (Dendrolight Latvia) un iegūtu saulē izbalējušu suņa kaku. Par visu maksājam mēs ar tevi, brāl’ Ērik. Atšķirībā no tevis, es nēesmu melomāns un ar zeltītu piramīdu pielūgsmi apmāts lietderīgais idiots. Man nav jācieš no veiklo zēnu mākslas aiz cēlas škoteles paslēpt visādas riebeklības.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 27.09.2016. 22.11

    Viss jau būtu pareizi,bet kāpēc jauktas noderīgas lietas ar izbalējušām suņa kakām?Mūzikai vajadzīgas labas zāles ar labu akustiku,jo mūzika pagrabos neskan.Un cilvēks nepārtiek tikai no desas,mūzika atdzīvina vietu,kur tā tiek spēlēta un patērēta.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > ierados 28.09.2016. 10.08

    Saprātīgāk izsmalcināto baudītāju spici iesēdināt lidmašīnā un aizlaist uz Vīnes filharmoniju. Nav viņiem ko mirdzēt Maslou piramīdas apakšējos desu ēdāēju slāņos šeit Latvijā. Tā dārgā smalkošanās uz ikdienas fona konkrēti šķebina.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 28.09.2016. 10.28

    Es gan neesmu nekāds smalkais,bet arī pa reizei aizbraucu uz kādu operu vai koncertu.Tepat,uz Rīgu.Pēdējoreiz biju uz šo:Ilona Bagele – Cantando y amando. Milonga. Pjacolla.https://www.youtube.com/watch?v=6TBzo4r9kkg

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu