Koļegova: Mana deklarācija nebija īstais šķērslis kļūšanai par VID vadītāju • IR.lv

Koļegova: Mana deklarācija nebija īstais šķērslis kļūšanai par VID vadītāju

43
Inga Koļegova. Foto: Edijs Pālens, LETA

Kandidāte neesot redzējusi politisku atbalstu pārmaiņām VID

Iespējamās nepilnības valsts amatpersonas deklarācijā, kas saistītas ar brāļa biznesu, noteikti nebija īstais iemesls pretestībai, ar kuru nācās saskarties, kandidējot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam, tā intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” sacījusi pašreizējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova, citē aģentūra LETA.

Saistībā ar ierosināto lietu par nepareizu deklarācijas aizpildīšanu Koļegova paudusi gatavību sadarboties ar izmeklēšanas iestādēm, sniedzot tām visu viņas rīcībā esošo informāciju, taču līdz šim amatpersonai izmeklētāji neko neesot jautājuši. “Esmu pārliecināta, ka tiks noskaidroti visi lietā būtiskie apstākļi un pieņemts atbilstošs lēmums,” laikrakstam norādījusi Koļegova.

Jautāta, vai tas nozīmē, ka neuzskata šo iemeslu par svarīgāko, kāpēc saskārusies ar pretestību, kandidējot uz VID ģenerāldirektora amatu, Koļegova atbildējusi, ka “pilnīgi noteikti tie bija citi iemesli”. “Pēc Ministru kabineta sēdes, apdomājot situāciju, redzēju, ka politiskā atbalsta nopietnām pārmaiņām VID nebūs vai arī tas būs ļoti fragmentārs. Tas nozīmē, ka tehniski es varētu iegūt šo krēslu, bet ne iespēju kaut ko nopietnu darīt. Tāda situācija man nebija pieņemama.”

Jautāta, vai peripetijas ap viņas virzīšanu VID vadītājas amatam nevarētu ietekmēt tālāko karjeru VVD, Koļegova atbildējusi, ka nekas, ko dzīvē dara, nepaliek bez pēdām. “Līdz ar to arī šis notikums manā dzīvē var atstāt pēdas,” uzskata VVD ģenerāldirektore. Viņa norādījusi, ka noteikti negrasās iesaistīties politikā.

Kā ziņots, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šovasar Koļegovu aicināja kandidēt VID ģenerāldirektores amatam, un Koļegova tam piekrita. Tomēr drīz gaismā nāca kļūdas kandidātes valsts amatpersonas deklarācijās, par kurām lietu pēc KNAB pārbaudes ierosinājis VID. Pēc tam Koļegova savu kandidatūru atsauca.

Komentāri (43)

traductrice 23.09.2016. 11.58

Slikti ir nevis tas, ka deklarācija kļuva/nekļuva par “īsto” iemeslu, bet gan tas, ka vienā gadījumā ar to tiek manipulēts, bet citā gadījumā tas vispār “nav iemesls”. Arī attiecībā uz pašu Koļegovu neprecīza deklarācija nebija (un arī tagad nav) šķērslis, lai viņa vadītu citu, kas nav VID, ietekmīgu valsts iestādi.

Deklarācijas vispār ir tikai piesmērēts papīrs, kam nav nekādas vērtības, ja vien tas nekļūst par šantāžas mehānismu. Nu kaut vai “jaunākais” skandalozais gadījums ar Loginova “mantojumu”. Nav dzirdēts, ka Loginovam būtu radušās kādas neērtības tā sakarā. Tātad, viss čikiniekā?

+19
0
Atbildēt

10

    andrejs > traductrice 23.09.2016. 12.56

    ” ko darīt – paaugstināt vai atbrīvot… ”

    —————–

    zane atkal melo.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > traductrice 23.09.2016. 13.43

    traductrice. Es par to rakstu gadiem, Gorbačovs cerēja uz kompartijas attīrīšanos…Gaidīsim brīnumu, es gan neceru. Ja publika nepieprasīs, nekas nemainīsies.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    maču-pikču > traductrice 23.09.2016. 14.21

    >traductrice

    Es gan tur dialogu neredzu. Visticamāk ir.lv dzīvnieku fermas kompānijai maksā par komentāru ar Vienotības pieminēšanu.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 23.09.2016. 12.54

    pareizi, zane – Ašeradenam un Kamparam arī bija kļūdas deklarācijās. Viens bija pārsimts tūkstošus “aizmirsis” (kam negadās…) nodeklarēt, otrs veiksmīgi izskaidrojās, pierādot, ka naudu atradis sievas tumbočkā. Abi joprojām ir tīri un nevainīgi kā bērna asara. Vienkārši Liepiņš ir no nepareizās partijas.

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 23.09.2016. 14.33

    @maču-pikču. protams, dialogs būtu liekams pēdiņās.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    DD1 > traductrice 23.09.2016. 14.14

    > zanE

    “valstij var nākties Liepiņam izmaksāt kārtējās kompensācijas pēc sūdzības ES tiesu institūcijās”

    Nezinu, cik labs deputāts būtu bijis Liepiņš, ja NA virzītā Saeimas priekšsēdētāja neliegtu viņam piedalīties sēdēs (Gerhards taču neliedz Koļegovai pildīt darba pienākumus), tomēr taisnīguma labad novēlu Latvijas valstij zudējumu Liepiņa prasībā Eiropas Cilvēktiesību tiesā atjaunot mandātu.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > traductrice 23.09.2016. 12.34

    traductrīce. Pievienojos.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > traductrice 23.09.2016. 14.40

    …DD1…tas tikai norāda, kā tiek izstrādāta likumdošana, kādi likumi tiek pieņemti un kā tie tiek īstenoti – vienam par neprecizitātēm administratīvā atbildība (Belēvičs), otram kriminālatbildība…vienus pārbauda VID, citus KNAB, vēl kādus – negrib pārbaudīt neviens (Koļegova)…

    …likumdevējs ir Saeima ar n-tākajām komisijām, ministriju priekšlikumiem utt. …gala rezultātā – brāķis…varbūt apzināti, lai šajā haosā varētu piemeklēt atbilstošu “izrēķināšanās” veidu…lai gan Saeimas sēžu zālē rakstīts “Viens likums, viena taisnība visiem”…

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 23.09.2016. 13.39

    no Zanes un andreja dialoga ir skaidri redzams, ka balto spēku nav. Visi ir vienādi sasmērējušies un turpina tik gāzt samazgu spaiņus. Tas liek domāt, ka arī pašām partijām vairs nav kur sprukt un jāsāk PAŠĀM būtiski reformēties (lasi, attīrīties). Varbūt tas ir sākums politiskās kultūras augšupejai? Nu, nevar taču degradēties bezgalīgi!

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > traductrice 23.09.2016. 12.39

    …..VARAM Gerhards atbildēja – kamēr nebeigsies Koļegovas deklarācijas pārbaude viņa var netraucēti pildīt savus pienākumus, pēc tam lems, ko darīt – paaugstināt vai atbrīvot…

    …Liepiņš par neprecizitātēm deklarācijā iedzīvojās krimināllietā un notiesājošā spriedumā, kas liedza pildīt deputāta pienākumus…redzēsim, kā Koļegovas neprecizitātes atsauksies uz viņas turpmāko darbību…baidos, ka valstij var nākties Liepiņam izmaksāt kārtējās kompensācijas pēc sūdzības ES tiesu institūcijās…

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

DD1 23.09.2016. 10.21

Cits Koļegovas vietā būtu nolīdis stūrī, klusi sūkājis ķepu, kamēr visi par viņu aizmirst, bet šī persona sev un brāļiem par nelaimi nevairās publicitātes, atkal atgādinot par sevi, lai gan pati saprot, ka “nekas, ko dzīvē dara, nepaliek bez pēdām”.

+17
-2
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 23.09.2016. 09.32

nevisiem zagļiem taa laime dziivot kaa lembem , kurš dziivo kaa nieres pa taukiem , veel liidzšim briidim nav iemests aiz resteem , kautgan apkraavies ar smagu noziegumu pantiem liidz ausiim, šai buutnei taa vieta buutu bijusi zeta bedre un ne tikai viņai , jo taads taadu labi saprot.

+13
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu