Valdības partijas kopēju sarakstu Rīgas domei neveidos • IR.lv

Valdības partijas kopēju sarakstu Rīgas domei neveidos

23
Koalīcijas padome. Foto: Edijs Pālens, LETA

Koalīcijas partneri sadarbošoties pirms un pēc pašvaldību vēlēšanām

Valdības koalīcijas partijas “Vienotība”, Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) – ceturtdien vienojās sadarboties pirms un pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā, tomēr kopīgu sarakstu neveidos, vēsta aģentūra LETA.

Visu trīs partiju pārstāvji ceturtdien tikās un vienojās par sadarbību, gatavojoties vēlēšanām Rīgā, sacīja “Vienotības” priekšsēdētājs Andris Piebalgs. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars skaidroja, ka politisko spēku pārstāvji plāno regulāri tikties, lai rastu sadarbības ietvaru pirms vēlēšanām. Paredzēta regulāra komunikācija, reaģējot uz kopīgiem izaicinājumiem, domājot par kopā darāmiem darbiem, iespējams, atsevišķos gadījumos koordinējot priekšvēlēšanu pasākumus, teica Dzintars.

Vienošanās paredz – pēc vēlēšanām partijas veidos jaunu koalīciju Rīgas domē un tā partija, kura būs guvusi lielāko balsotāju atbalstu, uzņemsies mēra amatu. Taujāts par rīcību gadījumā, ja koalīciju, tāpat kā līdz šim, veidos “Saskaņa” un “Gods kalpot Rīgai”, Piebalgs pauda: “Mēs izejam no principa, ka ir visas iespējas Rīgā uzvarēt, tāpēc strādājam, lai veidotu pozīciju, nevis opozīciju.”

ZZS pārstāvis, Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš norādīja, ka arī opozīcijai ir iespējas savu darbību koordinēt. Pēc Piebalga teiktā, politiķi ceturtdien vienojās par sadarbības principiem, bet parakstīt “dokumentu dokumenta pēc” nav nepieciešams. Ja līgums par sadarbību tomēr būs nepieciešams, tāds tiks izveidots, piebilda politiķis.

Iepriekš “Vienotība” aicināja partnerus startēt Rīgas vēlēšanās kopīgā sarakstā, tomēr ZZS pret šādu ieceri bija noraidoša, līdz ar to valdības koalīcija par to nevienojās. Kļaviņš pauda viedokli, ka par trīs atsevišķiem sarakstiem nobalsojošo skaits varētu būt lielāks, nekā startējot kopā. Dzintars piebilda, ka svarīgākais ir maksimāli efektīva sadarbība, bet vienotais saraksts ir tikai viena no metodēm. Tāpēc partneri sadarbošoties ar tām metodēm, par ko ir konsenss.

Taujāts, vai tomēr apsver iespēju vienoties par kopīgu sarakstu ar kādu citu politisko spēku, Piebalgs atbildēja, ka ziņos “Vienotības” valdei par ceturtdienas sarunas rezultātiem, kā arī varēs lūgt mandātu sarunām ar citām partijām, kas izteica vēlmi sadarboties. Būtiski ir veidot pēc iespējas spēcīgāku sarakstu, rezumēja politiķis.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks nākamgad.

Komentāri (23)

rinķī apkārt 22.09.2016. 22.08

Vienošanās paredz – pēc vēlēšanām partijas veidos jaunu koalīciju Rīgas domē un tā partija, kura būs guvusi lielāko balsotāju atbalstu, uzņemsies mēra amatu. +++ Liekuļu bars. Tā vietā, lai pirms vēlēšanām apvienotos un no sava vidus objektīvi izvirzītu visspēcīgāko kandidātu mēra amatam, viņi runā par sadarbību pēc vēlēšanām, no kuras nekādas jēgas nebūs, jo kāda jēga no sadarbības, sēžot opozīcijā.

+8
0
Atbildēt

8

    atrium > rinķī apkārt 22.09.2016. 23.56

    Baiba

    Lai kam ticētu – NA solījumiem neticu.

    Iztiks NA bez jums, sabiedrības padibenēm, 4-5% Vienotības sektantu un, loģiski, neko netaisās jums solīt.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    atrium > rinķī apkārt 22.09.2016. 22.24

    rinķī apkārt

    Tā vietā, lai pirms vēlēšanām apvienotos

    Iejāt uz “koalīcijas partneru” mugurām RD, lai kopā ar SC turpinātu Rīgas izputināšanu, Vienotības “guba ņe dura”. Piemērs jau ir kad taukmūļi, Pabriks un Štokenbergs kuri vislabākā gadījumā varēja cerēt kļūt par SC “latviešiem”, uz PS rēķina tika Saeimā un nekavējās uzstādīt savus noteikumus.

    ZZS un NA bez liekā balasta, kas pilnībā zaudējis sabiedrības uzticību, noteikti kopsummā savāks vairāk balsu, nekā velkot sev līdzi kremļjaģas.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 23.09.2016. 12.17

    nekā velkot sev līdzi kremļjaģas.

    ——

    Starp latviešiem lielāku kremļagu par Lembergu grūti iedomāties. Varbūt vēl Rinkevičs…

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Baiba. > rinķī apkārt 23.09.2016. 08.30

    >atrium

    Regulāri mainot nicname mēģiniet radīt iespaidu, ka Latvija pilna tādu plānprātiņu kā Jūs? Tādā gadījumā Jūs pieļaujat milzīgu kļūdu, domājot, ka Jums kāds noticēs. Jūsu uzdevums graut nacionāļu prestižu, lai vēlētājs nobalsotu par Jūsu maizes tēva Lemberga sarkanzaļajiem zemniekiem. Krievijas vēstniecības un sarkano zemnieku kopprojekts Jūsu personā ir izgāzies.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 23.09.2016. 10.58

    Baiba,un kas tad tādā gadījumā ir Vienotība?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 23.09.2016. 12.15

    baiba: NA ar Baibu Broku priekšgalā ir iedrošinājusi latviešus

    ——————-

    tas taču ir citāts no zanes vervelējumiem. Ja citējat, lieciet atsauces.

    p.s. gan jau ka latvieši paši zināja par ko balsot un ievēlēja NA ar Broku, nevis Šķēlertes vadītos VēScistus.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    atrium > rinķī apkārt 25.09.2016. 13.01

    andrejs

    Viscaur apķīlātais un krimināli vajātais Lembergs ir tikai bubulis un nav pat pieminēšanas vērts. Pēdējo laiku čekas un tās sakompromitēto politiķu kopiskās valsts nozagšanas lielākajās megaafērās: TECII 2. kārta, LM, Citadele un Air Baltic, Lembergs nav pat degunu apsildījis. Nepieminam taču ik uz katra soļa Godmani, Šļeseru un Šķēli par to agrāk pastrādātiem noziegumiem.

    Man pilnīgi pie vienas vietas, kāpēc Vienotības kropļi grauj mūsu valsti: savas neremdināmās alkatības, naida pret Latviju, vai skeletu, ar ko piekrauti to skapji, dēļ un katrs mērglis, kurš vainojams uzturēšanas atļauju dalīšanā, vilcina gāzes tirgus atvēršanu un skolu pāreju uz apmācībām valsts valodā un koķetē ar SC, ir kremļjaģa. Vējonis, Rinkēvičs, Kozlovskis, Karina Pētersone, Indulis Bērziņš, Piebalgs un daudzi citi vislielākie kretīni savos amatos ir katra vienotībnieka personīga atbildība.

    Pilnībā bankrotējušais uzņēmējs, politiķis, cilvēks un vīrietis, Dombrovskis, Briseles augstā amatā, arī ir to atbildība.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba. > rinķī apkārt 22.09.2016. 23.41

    Nekādas vienošanās nelīdzēs, ja Ušakovs pēc vēlēšanām NA un Kiršteinam piesolīs kādu amatu, aizskries uz aizmuguriskām pārrunām, kā tas bija šī sasaukuma laikā. NA ar Baibu Broku priekšgalā ir iedrošinājusi latviešus, ka Ušakovs ir labākais Rīgas mērs. Atļauj lāpu gājienus un ar savu policiju nodrošina tajos kārtību, neiebilst pret piemiņas plākšņu izvietošanu, kādas vēlas NA, tāpēc var arī bijušajiem saskaņiešiem un interfrontistiem piemiņas plāksnes uzlikt, NA neiebildīs.

    Lai kam ticētu – NA solījumiem neticu.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu