ASV sankciju sarakstā pret Krieviju iekļauta «Eesti Krediidipank» • IR.lv

ASV sankciju sarakstā pret Krieviju iekļauta «Eesti Krediidipank»

18
Foto: Google Maps

Igaunijā reģistrētā banka saistītas ar Krievijas finanšu institūciju ”Bank Moskvi”

Igaunijā reģistrētā «Eesti Krediidipank» ir iekļauta paplašinātajā ASV sankciju sarakstā pret kompānijām, kas saistītas ar Krievijas uzņēmumiem, liecina ASV Finanšu ministrijas mājaslapā publicētais paziņojums, vēsta portāls tvnet.lv, atsaucoties uz aģentūru BNS.

Ministrijas paziņojumā norādīts, ka sankcijas pret «Eesti Krediidipank» noteiktas, jo tā ir saistīta ar Krievijas banku «Bank Moskvi». 60% «Eesti Krediidipank» akciju pieder «Bank Moskvi» reorganizācijā izveidotajai «BM-Bank», 10% – bankai «Nordea Bank Finland», 10% – Luksemburgā reģistrētajai kompānijai «Saratoga Finance SPF», 10% – Britu Virdžīnās reģistrētajai «East European Capital Investment». Ap 5% «Eesti Krediidipank» akciju kontrolē Austrijā reģistrētā «Raiffeisen Bank International», 5% – Igaunijā reģistrētā kompānija «Radio Elektroniks».

Kā ziņots, ASV ceturtdien paziņoja, ka paplašina sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās atbalstu prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos un Ukrainas Krimas pussalas aneksiju. Sarakstā iekļautas kompānijas «SGM-Most» un «Mostotrest», kas nodarbojas ar tilta celtniecību pār Kerčas šaurumu starp Krieviju un anektēto Krimu.

Saraksts papildināts ar vairākiem desmitiem «Gazprom» meitas uzņēmumu, tostarp vienu no Krievijas lielākajiem mediju holdingiem «Gazprom-media». Sankcijas noteiktas vēl 17 privātpersonām no Ukrainas, no kurām 11 personas Krievija ir iecēlusi par amatpersonām anektētajā Krimā.

Mērķi sankcijām ir liegt tajā ietvertajām fiziskajām un juridiskajām personām piekļuvi pasaules finanšu tīklam, ierobežot uzņēmējdarbību, kā arī darījumus ar ASV privātpersonām un uzņēmumiem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (18)

jurisml_inbox_lv 03.09.2016. 10.10

te var izlasiit krievijas krievu viedokli par krimu un daunbassu

http://ipvnews.net/archives/368

+1
0
Atbildēt

0

moonlight 02.09.2016. 21.20

Pret naudas mazgātuvēm un UA tirgotājām, Vienotības saimniekiem: AB.LV un Rietumu bankām arī laiks ieviest ASV un ES sankcijas

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu