"Trasta komercbankā" arestēti 11 miljoni aizdomīgas naudas • IR.lv

“Trasta komercbankā” arestēti 11 miljoni aizdomīgas naudas

21
Foto: pixabay.com

Slēgtajā bankā klienti pieteikuši tiesības uz 250 miljonu eiro noguldījumiem

Pavasarī aizvērtajā “Trasta komercbankā” par noguldījumiem ierosināti 30 kriminālprocesi, kuru izmeklēšanas procesā arestēti 11 miljoni eiro aizdomīgas naudas, ziņo LTV raidījums “de facto”. Prokuratūras paspārnē esošais Kontroles dienests analizē ziņojumus par aizdomīgiem finanšu darījumiem un informē par tiem tiesībsargājošās iestādes.

Tiesības uz noguldījumiem slēgtajā bankā klienti pieteikuši par kopējo summu 250 miljoni eiro. Publika ir visai raiba – Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi, ārvalstu pilsoņi un firmas no nodokļu paradīzēm. Bankas likvidators Ilmārs Krūms stāsta, ka gandrīz visiem klientiem, kas pieteikušies, pieprasīta papildu informācija par naudas izcelsmi.

“Ja redzams, ka klients nereaģē, dokumentus neiesniedz, ziņojam Kontroles dienestam. Šādi ziņojumi tuvākajā laikā, pieļauju, būs ievērojams apjoms,” saka Krūms. Likvidators teic, ka par “Trasta komercbanku” kopumā ir 30 aktīvi kriminālprocesi un 11 miljoni eiro ir arestēti. Par aizdomīgajiem noguldītājiem likvidators sīkāk nestāsta, vien min, ka “summas var būt no 19 eiro līdz miljoniem eiro kontu atlikumos”.

Divi apjomīgi kriminālprocesi par naudas atmazgāšanu caur “Trasta komercbanku” atrodas Valsts policijas ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē. Lietas sāktas vēl pirms bankas likvidācijas, bet diez vai drīz tiks atrisinātas. “Izmeklēšana ir apjomīga, un tā vēl turpinās. Ir daudzi starptautiski dokumenti, kas jāpievieno,” pauž Valsts policijas ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietniece Ilze Sokolovska.

Komentāri (21)

agrunte 29.08.2016. 00.11

Salabojiet: “izmaklēšanas” -> “izmeklēšanas”, “papildus informācija” -> “papildu informācija”.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu