Norisinās 19.starptautiskais garīgās mūzikas festivāls • IR.lv

Norisinās 19.starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

26
Festivāla publicitātes foto.

Festivāla ietvaros notiks virkne koncertu Rīgā un Liepājā.

Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla ietvaros 26.augustā Liepājā un 27.augustā Rīgā, Svētā Pētera baznīcā, diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms, 25.simfonija. Koncerta atskaņošanā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Liepājas Simfoniskais orķestris, soprāns Margarita Vilsone, mecosoprāns Annika Šlihta no Vācijas, tenors Gula Rabs no Ungārijas un baritons Horhe A. Martiness no Vācijas.

31.augustā Svētā Pētera baznīcā ar īpašu koncertu koris “Latvija” diriģenta Johanesa Princa vadībā izpildīs austriešu garīgo mūziku, bet 3.septembrī Svētā Pētera baznīcā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andresu Mustonenu Latvijas klausītājiem tiks piedāvāta Aleksandra Razkatova “Bizantiešu mesa”. Razkatovs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas mūsdienu komponistiem, kura daiļrade kļūst aizvien nozīmīgāka pasaules koncertzāļu repertuāra daļa.

19.starptautiskais garīgās mūzikas festivāls tiks noslēgts 8.septembrī ar koncertu Rīgas Domā plkst.20, kas būs veltījums komponistam Pēterim Vaskam, godinot viņu 70 gadu jubilejā.

Festivāla piedāvātajā Pētera Vaska autorkoncertā diriģenta Māra Sirmā vadībā koris “Latvija” atskaņos komponista radītos skaņdarbus “Mūsu Tēvs”, “Credo”, “Mesa”, “Gloria”, kas būs otrās redakcijas pirmatskaņojums, bet pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Vaska komponētais “Mein Herr mein Gott”, kura pamatā ir 16.gadsimta šveiciešu mistiķa lūgšanas teksts.

Vasks skaidroja, ka pašlaik mēs dzīvojam laikā, kurā, ja nelūgsimies, turpināsies pasaules garīgo vērtību sabrukšana. “Ja tā notiks, tad nekas labs mūs nesagaida. Tādēļ ir labi, ka ir tādi garīgās mūzikas festivāli. Cilvēcei ir divi spārni – vieni, kas grib mūs iznīcināt, bet otri, kas cīnās par garīgām vērtībām. Kamēr būs tie, kas cīnās par garīgām vērtībām, tikmēr, manuprāt, pasaule tiks noturēta kaut kādā līdzsvarā,” piebilda komponists.

Pēc komponistu domām, lūgšanas ir nepieciešamas, lai nepazaudētu garīgo dimensiju, kas tik strauji zūd.

Biļetes uz festivāla koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu