FOTO: Igauņiem un lietuviešiem pirmās medaļas Rio spēlēs • IR.lv

FOTO: Igauņiem un lietuviešiem pirmās medaļas Rio spēlēs

Igaunijas izlases sastāvā startēja Andrejs Jamsa, Allars Raja, Tonu Endreksons un Kaspars Taimso. Viņi šodien saņēma sudraba medaļas. Foto: AP/LETA

Lietuvas dāmu un kungu pārairu divnieki pusstundas laikā izcīna olimpisko spēļu bronzas un sudraba medaļas airēšanā; igauņu vīru pārairu četrinieks izcīnīja bronzas medaļu

Igaunijas vīru pārairu četrinieks ceturtdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, kļūstot par pirmo Baltijas valsti, kas Olimpiādē tikusi pie godalgas, vēsta LETA.

Uzvaru izcīnīja Vācijas kvartets, kas 2000 metru distanci veica sešās minūtēs un 6,81 sekundē, bet 1,15 sekundes zaudēja Austrālijas airētāji, kuri ieguva sudraba medaļas.

Pie bronzas tika igauņi, Vācijai zaudējot 3,84 sekundes, bet ceturtās vietas ieguvēju Poliju apsteidzot par 1,44 sekundēm. Igaunijas izlases sastāvā startēja Andrejs Jamsa, Allars Raja, Tonu Endreksons un Kaspars Taimso.

Vēlāk šodien Lietuvas dāmu un kungu pārairu divnieki olimpisko spēļu akadēmiskās airēšanas sacensībās nepilnas pusstundas laikā izcīnīja attiecīgi bronzas un sudraba medaļas. Tādējādi Latvija palikusi vienīgā no Baltijas valstīm, kas šajā Olimpiādē nav tikusi pie godalgām.

Dāmu pārairu divnieku sacensībās uzvarēja Polijas duets, kuras 2000 metru distanci veica septiņās minūtēs un 40,10 sekundēs, bet 0,95 sekundes polietēm zaudēja sudraba medaļas ieguvējas no Lielbritānijas.

Lietuvietes Donata Vištaraite un Milda Valčukaite uzvarētājām zaudēja 3,66 sekundes, bet ceturtās vietas īpašnieces no Grieķijas apsteidza par nepilnām piecām sekundēm.

Apmēram 12 minūtes pēc dāmu sacensību finiša tika dots starts kungu pārairu divniekiem. Šajās sacensībās uzvarēja horvātu brāļi Martins un Valets Sinkoviči, kuri distanci veica sešās minūtēs un 50,28 sekundēs.

Finišā 1,11 sekundes viņiem zaudēja lietuvieši Mindaugs Griškonis un Sauļus Riters, bet bronzas medaļu ieguva Norvēģijas duets, kas no uzvarētājiem atpalika gandrīz trīs sekundes.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu