Merkele: Uzbrucēji ir piesmējuši valsti, kas viņus uzņēma • IR.lv

Merkele: Uzbrucēji ir piesmējuši valsti, kas viņus uzņēma

24
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto: EPA/LETA

Vācijas kanclere īpašā preses konferencē atklāj deviņu punktu drošības plānu

“Islāma valsts” atbalstītāju uzbrukumi Vācijā tiks rūpīgi izmeklēti, preses konferencē Berlīnē ceturtdien solīja Vācijas kanclere Angela Merkele.

“Bēgļu uzbrukumi Vācijā – tā ir ņirgāšanās par tiem cilvēkiem, kuri viņiem palīdz, par tiem migrantiem, kuriem patiesi ir nepieciešama aizsardzība,” paziņoja Vācijas valdības vadītāja. Turklāt viņa uzsvēra, ka Vācija turpinās sniegt pajumti tiem, kuri bēg no kara šausmām, kā to prasa Bēgļu konvencija, ziņo Dw.de.

Merkele teica, ka Eiropas līmenī ir jāsper soļi pret terorismu. “Tur, kur ir problēmas, mums ir jārīkojas. Mēs izdarīsim visu iespējamo, lai panāktu drošību brīvā un demokrātiskā valstī,” teica kanclere.

Viņa arī iepazīstināja ar plānu, kā uzlabot drošības situāciju. Plānam ir deviņi punkti. Merkele nosauca drošības pasākumus, kas jāīsteno Vācijā un Eiropā, piemēram, par bēgļiem Eiropas Savienībā jāizveido centrāla informācijas sistēma, kā arī agrās brīdināšanas sistēma par iespējamiem radikāļu terora draudiem.

Merkele arī ierosina ļaut valsts iekšējās operācijās iesaistīties Vācijas armijai un rīkot kopīgas policijas un armijas pretterorisma mācības, tāpat viņa ierosina paplašināt preventīvos pasākumus. Merkele ierosina arī pazemināt aizsardzības slieksni patvēruma meklētājiem, lai viņus nepieciešamības gadījumā var ātrāk izsūtīt.

Īpaši kanclere uzsvēra nepieciešamību pieņemt Eiropas Savienības likumu par tirdzniecību ar ieročiem. Viņa arī uzsvēra bēgļu integrācijas nozīmi, cīņu ar lielu migrācijas plūsmu cēloņiem un cīņu ar terorismu.

Kanclere preses konferencē atkārtoja arī saukli “Mēs to varam” (“Wir schaffen das”), kas kļuva par klišeju pērn, kad viņa faktiski atvēra Vācijas robežas nekontrolētai nelegālo imigrantu plūsmai.

Kanclere norādīja, ka islāma ekstrēmisti “vēlējās sagraut mūsu kopienas izjūtu, mūsu atvērtību un mūsu gatavību palīdzēt cilvēkiem, kam tas nepieciešams. Mēs to stingri noraidām”. Viņa uzsvēra, ka Vācija pašreizējo krīzi pārvarēs, “turoties pie saviem principiem”, raksta LETA.

Skaidrojot savu lēmumu neattiecināt uz sīriešiem līdzšinējos ES patvēruma politikas principus jeb tā dēvēto Dublinas kārtību, kas nosaka, ka patvērums jāpieprasa pirmajā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, kuru iespējamais bēglis sasniedzis, Merkele paziņoja, ka rīkojusies “saskaņā ar savām zināšanām un sirdsapziņu”.

“Es joprojām šodien esmu pārliecināta, ka mēs to spējam paveikt. Tas ir mūsu vēsturiskais pienākums, un tas ir vēsturisks izaicinājums globalizācijas laikmetā,” paziņoja kanclere. “Pēdējo 11 mēnešu laikā mēs jau esam sasnieguši ļoti, ļoti daudz.”

Imigrantu, tai skaitā vairāku patvēruma meklētāju, pastrādātie asiņainie noziegumi, kas pagājušajā nedēļā satricināja Vāciju, lika Merkelei pārtraukt savu atvaļinājumu un sarīkot parasti rudenī notiekošo ikgadējo preses konferenci agrāk.

 

Komentāri (24)

west 28.07.2016. 19.42

Lai Merķele paskaidro stulbajiem A-eiropiešiem – priekš kam šeit ir jāvelk visi “Sīrijas kara bēgļi” no Marokas, Afganistānas, Pakistānas un citām “šausmīga kara” piemeklētajām valstīm ? Eiropai vēl piedzīvojumu par maz ? Mums šeit arī vajag daļu, lai nav garlaicīgi ?

Un kāpēc fašistiskā Austrālija nesmeļ no jūras un neved pie sevis visu tuvējo Āziju, lai gan tur valda liela nabadzība ? Varbūt tāpēc ,ka negrib nolaisties līdz šīs Āzijas līmenim un to bezgalīgi barot, paši cītīgi strādājot ?

Un kurš beigu beigās komandē šos junkerus ar merķelēm ? Normāla saprāta un Eiropas interešu robežās viņu darbība neiekļaujas nekā.

+11
-1
Atbildēt

1

    moonlight > west 28.07.2016. 22.01

    west

    Un kurš beigu beigās komandē šos junkerus ar merķelēm ?

    Tiešām, kurš gan varētu komandēt putļerastus?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

dzeris49 28.07.2016. 16.49

Pirmais un galvenais dro’s’ibas pas’akums b’utu Merkeles, Olanda un Junkera atst’adin’a’sana un kaut vai simboliska ties’a’sana un multikulturalisma teorijas, t’apat k’a l’idz absurdam aizg’aju’sas tolerances un politkorektuma teoriju kritiska izv’ert’e’sana., pie kam atkl’ata un publiska.

Un pras’ibas musulma’niem, t’apat, k’a vi’nu ties’ibas, analo’giskas kristie’su ties’ib’am musulma’nu valst’is un atbild’iba par jebkuru p’ark’apumu t’ada pati, k’a viet’ejo iedz’ivot’aju atbild’iba, nevis iztur’e’san’as pret tiem k’a nabadzi’niem un upuriem, kuriem at’lauts viss.

+9
0
Atbildēt

0

vvilums 28.07.2016. 16.54

Tas nekas , būs vēl trakāk.

+8
-2
Atbildēt

1

    Anonīms > vvilums 28.07.2016. 16.56

    nemuldi , vilum!

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu