Identificēts viens no Ruānas teroristiem • IR.lv

Identificēts viens no Ruānas teroristiem

10
Piemiņas vainags upuriem pie baznīcas Ruānas apkārtnē, kur teroristi sagrāba ķīlniekus un noslepkavoja vietējo mācītāju. Foto: Reuters/LETA

Kermišs pavadījis desmit mēnešus cietumā

Viens no diviem islāma ekstrēmistiem, kas otrdien Ruānas apkārtnē sagrāba ķīlniekus un noslepkavoja vietējo mācītāju, identificēts kā 19 gadus vecais Adels Kermišs, paziņojis Francijas prokurors Fransuā Molēns.

Kermišs bijis zināms drošības dienestiem. Cenšoties nokļūt Sīrijā, viņš divas reizes ticis aizturēts. Uzbrukuma laikā viņš nēsāja elektroniskās uzraudzības aproci, ziņo LETA/The Local.

Molēns pavēstīja, ka Kermišs un līdz šim neidentificētais viņa līdzgaitnieks otrdien iebruka vienā no Ruānas apkārtnes baznīcām un saņēma gūstā priesteri, trīs mūķenes un divus dievlūdzējus. Vienai mūķenei pēc tam izdevās izbēgt un sacelt trauksmi. Uzbrucēji pārgrieza rīkli priesterim un ievainoja vēl vienu ķīlnieku.

Molēns skaidroja, ka policija pēc ķīlnieku krīzes sākuma nevarēja veikt atbrīvošanas operāciju, jo trīs ķīlnieki esot bijuši novietoti pie baznīcas durvīm.

Pēc tam abi uzbrucēji kopā ar ķīlniekiem atstāja baznīcu. Abi teroristi, no kuriem viens bija bruņots ar šaujamieroci, uzbruka policijai, saucot “Allahu akbar” (Dievs ir dižens). Uzbrucēji bija uzvilkuši neīstas pašnāvnieku vestes. Policija abus uzbrucējus likvidēja.

Vēlāk “Islāma valsts” propagandas atzars “Amaq” paziņoja, ka “uzbrukumu Normandijas baznīcā sarīkoja “Islāma valsts” kareivji, kas veica uzbrukumu atbilstoši aicinājumam vērsties pret krustnešu koalīcijas valstīm”.

Vācijas laikraksts “Bild”, atsaucoties uz Francijas pretterorisma dienestiem, vēsta, ka Kermišs 2015.gada martā tika aizturēts arī Vācijā, kad no Minhenes lidostas caur Turciju centās nokļūt Sīrijā. Viņš esot centies ceļot, izmantojot sava brāļa pasi. Pēc tam viņam izdevies sasniegt Turciju no Ženēvas lidostas, izmantojot cita ģimenes locekļa pasi, raksta Šveices laikraksts “Tribune de Geneve”.

Kermišs pavadījis desmit mēnešus cietumā. Pret viņu tika izvirzītas apsūdzības “teroristiska uzbrukuma gatavošanā”. Pēc atbrīvošanas no cietuma viņš dzīvoja pie vecākiem un nēsāja elektroniskās uzraudzības aproci. Viņam bija atļauts katru dienu no plkst. 8.30 līdz 12.30 atstāt māju. Uzbrukums baznīcai tika sarīkots tieši šajā laikā – 9.45, dievkalpojuma laikā.

Apkārtnē Kermiša ekstrēmistiskie uzskati bija labi zināmi. Viens Kermiša paziņa Francijas laikrakstam “Le Parisien” atzina, ka 19 gadus vecais vīrietis esot bijis kā “bumba ar laika degli” un visu laiku esot runājis par “vēlmi doties uz Sīriju un nogalināt [tās prezidenta] Bašara al Asada karavīrus”.

Francijā jau kopš pagājušā gada novembra teroraktiem Parīzē, kuru laikā islāma ekstrēmisti noslepkavoja 130 cilvēkus, ir spēkā ārkārtas stāvoklis.

Pagājušajā nedēļā pēc kārtējā islāmistu terorakta Nicā, kurš prasīja 84 cilvēku dzīvības, ārkārtas stāvoklis tika pagarināts vēl uz pusgadu.

 

Komentāri (10)

Austras koks 27.07.2016. 13.40

http://m.apollo.tvnet.lv/zinas/orbans-migrantus-nosauc-par-indi/738127

«Ungārijai nav vajadzīgs neviens pats migrants, lai tās ekonomika darbotos vai iedzīvotāji uzturētu sevi, vai, lai valstij būtu nākotne,» viņš paziņoja Budapeštā kopīgā preses konferencē ar Austrijas kancleru Kristinānu Kernu.

«Tādēļ nav vajadzīga kopīga Eiropas migrācijas politika: migrantus var ņemt tie, kuriem tie ir vajadzīgi, bet neuzspiediet tos mums,» aicināja Orbāns.

Viņš uzsvēra, ka «ikviens migrants rada sabiedriskās drošības un terorisma risku».

+7
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > Austras koks 27.07.2016. 14.18

    nevar nepiekrist , svēta patiesība

    +1
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 27.07.2016. 14.00

Eiropā šogad ielaisti 250 000 viltus bēgļu, lielākā daļa no tiem – vīrieši spēka gados un savvaļā klīstoši dižena auguma „bērniņi” bez dokumentiem. Viltus afgāņi no Pakistānas, ārsti un arhitekti no Sīrijas, antracīta krāsas bada cietēji, kam atradusies nauda biļetei…

Pieņemsim, ka tikai viens no tūkstoša, tas ir 250 rumpju, izrādīsies pilnvērtīgi un aktīvi musulmaņi (nedomāju, ka būs tik maz) un tuvākajos 5 gados pierādīs patiesu uzticību islamam ar vidējo atdevi – 6 slepkavības. Tātad jau šogad atnesta nāve vismaz 1500 Eiropas iezemiešiem. Izvarošanas, ievainojumus, transporta dezorganizācijas sekas un citus islama labumus neskaitot.

Sagaidu brēku, ka tā nu gan nedrīkst rēķināt. Bet kā tad?

+6
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > J.Biotops 27.07.2016. 14.19

    visi godīgi cilvēki mērcējas jūrā, nav kam brēkt – man jau kakls aizsmacis , nevaru vairs

    0
    0
    Atbildēt

    0

lno 27.07.2016. 14.45

Islamistus no ES uz Sīriju nelaiž, bet atpakaļ Laipni lūdzam. Tātad augam gudri ne tikai mēs, bet arī ES?:)

+3
-1
Atbildēt

1

    J.Biotops > lno 27.07.2016. 16.23

    Kā gan nelaist atpakaļ?

    Tad taču nebūs iespējams viņus bargi, bet taisnīgi sodīt – ielikt labiekārtotā kamerā, kas komfortablāka par iepriekšējiem midzeņiem, barot ar halal ēdienu un ārstēt atbilstoši nelietīgu īstenticīgo cilvēktiesībām.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu