Publicēts video, kā iespējamais slepkava zem Šeremeta auto paliek spridzekli (papild.) • IR.lv

Publicēts video, kā iespējamais slepkava zem Šeremeta auto paliek spridzekli (papild.)

10
Cilvēki liek ziedus Pāvela Šeremeta piemiņai. Foto: Sputnik/LETA

Izmeklēšana: Uzbrukuma mērķis bija žurnālists Šeremets

Žurnālista Pāvela Šeremeta slepkavības lietā parādījušies jauni pierādījumi, vēsta Ukrainas mediji. Internetā izplatīts video no novērošanas kamerām, kas fiksējušas situāciju dažas stundas pirms Šeremeta slepkavības 20.jūlija rītā.

Video redzams, kā zem automašīnas “Subaru”, ar kuru Šeremets brauca liktenīgajā rītā, tiek palikts spridzeklis. Spridzekli zem auto novietoja sieviete. Kopā ar viņu darbojies arī kāds vīrietis, redzams novērošanas kameru ierakstā.

Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko piektdien Užgorodā teica, ka žurnālista slepkavību organizējusi personu grupa, ziņo “Ukrainskaja pravda”.

Komentējot medijos publiskoto video, Lucenko teica: “Mēs analizējam visus videomateriālus un ne tikai tos, kuri ir jums zināmi no interneta.”

“Vienīgais, ko varu pavēstīt, ka slepkava nebija viens. Tā bija grupa. Un daļu no šīs grupas mēs jau redzam video. Tagad tiek darīts viss, lai iegūtu ekspertu slēdzienu par spridzekļa tipu,” teica Lucenko.

Viņš arī teica, ka “žurnālisti no bēdīgi slavena kanāla, kuri pirmie paspēj uz plašu rezonansi ieguvušām slepkavībām, arī atrodas tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā un tiks nopratināti”.

Jau ziņots, ka pazīstamā žurnālista Pāvela Šeremeta slepkavības izmeklētāji ceturtdienas vakarā Ukrainas medijiem pavēstījuši – 20.jūlijā notikušā auto uzspridzināšanas mērķis bijis tieši Šeremets.

Kā portālam ZN.UA pavēstīja avots tiesībsargājošās iestādēs, par to liecina informācija, kas saņemta no izmeklētājiem, kā arī no pirmreizējā upura un saspridzinātā auto apskate.

Uzbrucēju aprēķini bijuši precīzi un lviss bijis abi aprēķināts, stāstījis avots. Spridzeklis bijis tieši tik spēcīgs, cik nepieciešams autovadītāja nogalināšanai, bet lai netiktu ievainots neviens cits līdzās. Ja sprādziena vilnis virzītos uz leju, to apslāpētu zeme, taču tas gājis uz augšu un pa kreisi, informētā avota teikto atreferē “Ukrainskaja pravda”. “Tās bija slepkavības upura medības,” teicis avots.

Viņš arī apgalvo, ka tad, ja auto atrastos citi pasažieri, visticamāk, viņi šajā uzbrukumā izdzīvotu. “Tas liecina par to, ka uzbrucēju aprēķins bija tāds, lai tiktu saspridzināts autovadītāja sēdeklis, nevis lai iznīcinātu visu mašīnu,” teicis avots.

Arī tiesu medicīnas eksperti ir beiguši savu darbu un apliecina, ka žurnālista Šeremeta nāve iestājās no daudzām ar dzīvību nesavienojamām traumām un asins zaudējumu. Šeremeta nāve iestājās 1 – 2 minūšu laikā no šoka un asins zaudējuma, izdzīvošanas iespēju nebija, teicis informētais avots.

Izmeklētāji pēta arī video no notikuma vietas, ko uzfilmējušas novērošanas kameras. Mediji ziņo, ka viena no šīm kamerām fiksējusi brīdi, kad zem Šeremeta draudzenes un “Ukrainskaja pravda” vadītājas Aļonas Pritulas automašīnas naktī no 19. uz 20.jūliju tiek novietots spridzeklis.

“Belorusskij partizan” ziņo, ka slepkavības izmeklēšanā jau piesaistījušies ASV FIB darbinieki. Viņi ukraiņiem palīdzot ar tehniku un jaunākajiem ķīmiskajiem reaģentiem, ko izmanto eksperti.

Šeremeta slepkavības izmeklētāji izmanto arī īpašas metodes – piemēram, izskaitļo mobilo telefonu numurus, kas “izgaismojās” līdzās uzspridzinātajam Šeremeta vadītajam automobilim.

Atvadīšanās no bojāgājušā žurnālista Šeremeta notiks piektdien Kijevā, Baltkrievijas medijam “Belorusskij partizan” pavēstīja viņa kolēģi. Vakarā Šeremeta mirstīgās atliekas tiks nogādātas viņa dzimtenē Baltkrievijā, bet apbedīšana notiks sestdien.

Kā ziņots, “Ukrainskaja pravda” žurnālists Pāvels Šeremets gāja bojā 20.jūlija rītā Kijevas centrā, kad brauca ar Pritulas auto. Spridzeklis bija novietots zem auto tieši zem šofera sēdekļa.

 

Komentāri (10)

ierados 22.07.2016. 11.43

No uzrakstītā seko, ka ļaundaris ir bijis lietpratējs. Un tādus ražo zināms kantoris saullēkta virzienā. Pateikšu priekšā kremļa troļļdoveikiem, latvijas zīmes zaimotājiem, indraniem u.c. pridurkiem, ka jāskatās gosdepa virzienā un noteikti jāieliek bilde ar brīvības ststujas karikatūru. Kādēļ gan citādi jeņķi palīdzēs pie izmemlēšanas? Lai jauktu pēdas, dzirdējāt, pridurki!

+7
0
Atbildēt

1

    kolpants > ierados 22.07.2016. 16.17

    Да это уже и так давно понятно, что у правильных латышей всегда один виноват)Это общее с правильными украинцами и правильными поляками. Украинские националисты Волынскую резню устроили-а все равно русские виноваты!

    У Порошенко оффшоры-русские виноваты.

    Литовец министр уволился, потому что запредельная коррупция-а все равно русские виноваты!

    Я не удивлюсь, если потом под машиной найдут удостоверение генерала ФСБ и подписанный лично Путиным приказ на убийство.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

traductrice 22.07.2016. 17.14

džekam ļoti īpatnēja gaita. Ja viņš nebija galīgā pālī (bet galīgā pālī uz tik nopietnu lietu neietu), tad gaita ir nodevīgi zīmīga. Tiesa, var gadīties, ka viņš jau guļ kādā grāvī ar carumu galvā.

+6
0
Atbildēt

0

Austras koks 22.07.2016. 11.08

Par to, ka uzbrukuma mērķis bija Šeremets, neviens laikam jau īpaši nešaubījās. Tāpat kā neviens laikam īpaši nešaubās, ka aiz uzbrukuma stāv RU.

Bet labi, ka izmeklētāji konkrēti, izstāstot situāciju un ar argumentiem pamato, kas ir bijis. Labi, ka arī FIB pieslēgušies. Būtu labi, ja pietiekami ātri tiktu atrasti vismaz izpildītāji un starpnieki starp pasūtītāju un izpildītāju. Tas jau pamatotāk norādītu uz pasūtītāja atrašanās virzienu.

Tomēr interesanti būtu uzzināt, vai Šeremetu pasūtīja par viņa darbību “vispār” (viņš bija konkrēti “piegriezies” dažiem), vai arī par kādu konkrētu iepriekš notikušu vai nākotnē plānotu publikāciju (par “deguna bāšanu” kādā konkrētā lietā).

+5
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu