Dalasas strēlnieks plānojis lielāku uzbrukumu • IR.lv

Dalasas strēlnieks plānojis lielāku uzbrukumu

28
"Dalasas strēlnieks" Mika Ksavjērs Džonsons. Foto: Reuters/LETA

Dalasas policijas vadība atklāj jaunus faktus par policistu slepkavas baisajiem nodomiem

Iespējamais “Dalasas strēlnieks”, kurš pagājušajā nedēļā nogalināja piecus policistus, plānojis vērienīgāku uzbrukumu. Svētdien, 10.jūlijā, par to pastāstīja Dalasas policijas vadītājs Deivids Brauns, ziņo Dw.de.

Pēc viņa teiktā, šos plānus apliecina spridzekļu izgatavošanas sastāvdaļas, kuras tika atrastas 25 gadus vecā Mika Ksavjēra Džonsona dzīvoklī. Pašu snaiperi nogalināja policijas specoperācijā.

Džonsons nolēmis uzbrukt policistiem pēc tam, kad policisti bija nogalinājuši divus afroamerikāņus.

Kā izteicās Brauns, noziedznieks acīmredzami cietis no garīgas slimības. To apliecinot tas, ka viņa dienasgrāmatā atrasti “nesakarīgi” ieraksti, kurus esot ļoti grūti izprast. Turklāt uz savas istabas sienām Džonsons esot ar asinīm uzrakstījis burtu rindu.

Kā zināms, Dalasā piektdienas naktī protesta akcijas laikā, kas tika sarīkota pēc divu tumšādaino amerikāņu nogalināšanas, snaiperis nogalināja piecus policistus, vēl septiņi policisti tika ievainoti. Bez tam tika ievainoti divi garāmgājēji.

Jūlija sākumā 48 stundu laikā Luiziānas un Minesotas štatos no policistu raidītām lodēm gāja bojā divi afroamerikāņi. Trešdien, 6.jūlijā, policijas pārbaudes laikā Minesotā tika nogalināts 32 gadus vecais Filando Kastile, bet Luiziānā policisti tiešā tēmējumā nogalināja 37 gadus veco Altonu Stergingu. Abi šie gadījumi tika uzņemti video un šie video ievietoti internetā.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu