Runājam, nedarām • IR.lv

Runājam, nedarām

4
Ināra Pētersone.
Indra Sprance

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone atstāj amatu ar skaudru secinājumu – valdības cīņa pret ēnu ekonomiku ir tikai ārēja čaula, jo diskusijām, forumiem un sapulcēm neseko darbi

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone savu 21 gadu ilgo karjeru šajā valsts iestādē šogad nebija plānojusi pārtraukt. Ja nebūtu pēdējo mēnešu notikumu, kas sākās ar atsevišķu, iespējams, negodprātīgu VID darbinieku izgaismošanu, bet noslēdzās ar apjomīgu VID vadības amatpersonu rotāciju. Pēc ilgāka pārdomu brīža Pētersone pagājušajā nedēļā finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniedza atlūgumu. 

Lai arī vārdos abām esot kopīgs redzējums par iestādē darāmo, VID vadītājai neesot pārliecības par iespēju nostrādāt visu pilnvaru termiņu, kas beigsies 2018. gada rudenī. Tāpēc aiziet tagad, jo darba tirgū katrs gads ir no svara. Ir intervē Pētersoni dienu pēc viņas preses konferences, kad «emocijas noskrējušas».

Kāpēc jūs nolēmāt pamest VID?
Stājoties amatā, es rēķinājos – ja man tiks ļauts nostrādāt piecus gadus, kas ir terminētais līgums ģenerāldirektoram, tas būs ļoti daudz, ņemot vērā, kā vēsturiski ir mainījušies priekšgājēji. Ja jūs man jautātu pagājušā gada decembrī, es teiktu, ka ar pilnu sparu turpināšu visu sākto. Daudz esmu darījusi, ir sāktas daudzas lietas un arī jaunas idejas. Gada sākumā, pavasarī notikušais man lika pārdomāt. Arī par savām vērtībām, ģimeni, veselību – ko es gribu kā cilvēks, un vai valsts pārvaldē varu savas vērtības realizēt. Es nebaidos no grūtībām. Bet šobrīd man nav pārliecības, ka, notērējot savu veselību, arī ģimenei nozogot laiku un [izturot] visu šo spriedzi, kas šobrīd notiek, es varētu nostrādāt kaut vai tos piecus gadus, kas man bija atvēlēti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu