Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Eiropas Komisija ļauj Latvijai palielināt budžeta deficītu veselības reformu finansēšanai, tādējādi veselības nozarei nākamgad varētu papildus novirzīt aptuveni 35 miljonus eiro. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iepriekš atzina, ka 2017. gada budžeta deficītu varētu palielināt līdz 1%, lai finansētu reformas veselības nozarē.

Latviešu diriģents Andris Nelsons un mūzikas izdevniecība Deutsche Grammophon veidos ekskluzīvu partnerību. Taps trīs vērienīgi mūzikas ierakstu projekti – Dmitrija Šostakoviča mūzikas ierakstu cikls, kopā ar Vīnes filharmoniķiem līdz 2019. gadam tiks ierakstītas visas Ludviga van Bēthovena simfonijas un ar Leipcigas Gewandhaus orķestri Antona Bruknera simfonijas.

Latvijā skolēnu skaits ir krities daudz krasāk, nekā samazinājies skolotāju skaits. Demogrāfiskās situācijas pasliktināšanās dēļ Latvijai nāksies pārskatīt izglītības sistēmas kapacitāti, arī vidējās un augstākās izglītības iestāžu un to darbinieku skaitu, secina Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ziņojums par Latvijas izglītības politikas un prakses atbilstību OECD standartiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu