Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Foršie džeki



oooo
 Foršie džeki / The Nice Guys.Tikko pirmizrādīta Kannu kinofestivālā, šī melnā komēdija ir lielisks izklaides «našķis». Pamuļķīga, ironiska un asprātīga kriminālkomēdija 70. gadu stilistikā. Galveno varoņu tandēms – caurkritis detektīvs (Raiens Goslings) un nīgrs izsitējs (Rasels Krovs) -, šķetinot pazudušas meičas intrigu, ar humoru izspēlē vienu neveiklu situāciju pēc otras. Atklājums – pūļu dievinātais Goslings spēj spiegt ļoti augstās toņkārtās. Kino no 27. maija.

oooo Gadalaiki / Les Saisons. Oskaram nominētās dokumentālās lentes Ceļojošās ciltis režisoru Žaka Perāna un Žaka Kluzo jaunais projekts ir ambiciozs darbs, kas mazliet didaktiski mudina pārdomāt dabas nākotni un apdraudējumus. Dinamisks operatoru darbs un National Geographic pārtrumpojošie dzīvnieku filmējumi – Gadalaiki ir kā emocionāla kino simfonija. Kino no 27. maija.

ooo Sakari franču gaumē / Un homme à la hauteur. Sentimentāla romantisma caurvīta komēdija, kas apspēlē kāda izskatā atšķirīga pāra tikšanos. Proti, franču pleiboja Žana Dižardēna spēlētais varonis ir tikai 136 cm garš. Lai arī filma pieskaras sociālām tēmām, piemēram, sabiedrības attieksmei pret citādo, stāsts ir izklāstīts vieglā gaisotnē, nevairoties arī no salkanām klišejām un «uzpucēta» Parīzes turīgo ļaužu atainojuma. Tiesa, datorgrafikas sarucināts Dižardēns vietumis izskatās muļķīgi. Kino no 27. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu