Freda mazā muguriņa • IR.lv

Freda mazā muguriņa

3
Evija Gulbe.
Ieva Alberte

Pēc četrpadsmit skolā pavadītiem gadiem Evija Gulbe (37) jeb Juta Jazz mainīja darbu, lai katru darbadienas rītu būtu dzirdama radio SWH Rīta svītā tandēmā ar Andri Freidenfeldu

Desmit gadus Evija sūtīja jokus uz radio SWH melnā humora topu. Tik nešpetna bija Hanzas vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja! Skolā lietot necenzētu valodu nav pieļaujams, tāpēc tops Evijai bija iespēja izdauzīties. Skolēni par to pat nezināja.

Evijas joki Fredim un Ufo tā patika, ka bieži vien tie uzvarēja un tika apbalvoti. Desmit gadu laikā Evija laimēja velosipēdu, vannas spoguli, segu, jaku, dažādas dāvanu kartes, pat istabas palmu. Bet ne jau tāpēc viņa piedalījās. Vienkārši patika jokot. Pagāja vairāk nekā desmit gadu, un nu viņa ir tā, kura no rītiem saņem jokus SWH studijā. To varētu nosaukt par karjeras kāpienu, ja vien tā nebūtu nejaušība.

Izdegšana skolā

Ar Eviju tiekamies darbdienas vidū pēc raidījuma. Uz asprātībām prāts nenesas, dienu iepriekš Briselē notikuši terorakti. «Tādās reizēs mēs pieskaņojamies situācijai. Vēl grūtāk bija Zolitūdes traģēdijas laikā. Bijām pozitīvi, atvērti citiem, bet jutām līdzi un ziņojām par notiekošo,» atceras Evija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu