Virtuālā slēpņošana • IR.lv

Virtuālā slēpņošana

2
Ingress spēles kartē Rīgas centrs gandrīz pilnībā iekrāsots zaļā krāsā. Zaļā jeb Apgaismoto komanda dominē arī vairākās citās pilsētās, piemēram, Daugavpilī un Jelgavā

Paplašinātās realitātes spēles mudina kustēties un iepazīties ar cilvēkiem

Ejot gar Brīvības pieminekli, vairums cilvēku pat nenojauš, ka pieminekli un lielāko daļu Rīgas sagrābuši zaļie. Mobilās spēles Ingress virtuālajā realitātē zaļā jeb Apgaismoto (Enlightened) komanda saskaņā ar spēles stāstu izplata vielu, kas cilvēci pacels jaunā attīstības līmenī. Viņu pretinieki ir zilie – Pretošanās (Resistance) komanda, kura cenšas procesu apturēt, jo uzskata, ka viela tiek izmantota, lai pakļautu prātus. Tā dienu no dienas norisinās spraiga cīņa Latvijas un visas pasaules pilsētu publiskajā telpā.

Ar ko spēle Ingress ir īpaša? Daudzām ir aizraujošs stāsts, tās piešķir spēlētājiem neparastas lomas un liek risināt visdažādākos uzdevumus, taču nozīmīga daļa Ingress darbības norisinās realitātē. Tas nozīmē, ka, sēžot mājās dīvānā, nevienu punktu neiegūsi. Lai iekarotu kādu vietu, kur spēles kartē atrodas tā sauktais portāls, palīdzētu stiprināt tā aizsardzību vai uzbruktu pretinieku portālam, fiziski jāatrodas vietā, kur tas izveidots. Līdzīgi kā slēpņojot, taču portālus var redzēt vienīgi Ingress mobilajā lietotnē, kuru iespējams lejupielādēt Ingress.com. Spēle ir bez maksas. 

Rīgas pamatskolnieks Daniels atzīstas, ka divās nedēļās, kopš sācis spēlēt, paspējis nostaigāt 67 kilometrus. Šā iemesla dēļ spēle likusies saistoša arī Agnesei Klintij (25) un Edgaram Blūmam (27), kas spēlē jau apmēram divus gadus. Abi strādā IT jomā un labprāt izmēģina kaut ko jaunu un interesantu. Ingress likusies tieši tāda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu