Vējonis atlabst • IR.lv

Vējonis atlabst

4
Valsts prezidents Raimonds Vējonis slimnīcā ierakstītās uzrunas laikā.
Ieva Cielava

Raimonds Vējonis otrdien emocionālā video vēstījumā pirmo reizi personiski uzrunāja sabiedrību pēc pārciestās sirds operācijas, pārtraucot divas nedēļas ilgo dozētas informācijas sniegšanu par Valsts prezidenta veselības stāvokli

Pateicies ārstiem un visiem Latvijas cilvēkiem par atbalstu, kas palīdz atveseļošanās procesā, Valsts prezidents, valdot aizkustinājuma asaras, otrdien sacīja: «Paldies jums, es jūs mīlu!» Šis nepilnas divas minūtes garais video, kas otrdienas vidū ierakstīts Stradiņa klīnikas palātā, ir Raimonda Vējoņa pirmā uzruna sabiedrībai kopš 18. janvāra, kad visus pēkšņi pārsteidza ziņa par Valsts prezidenta nonākšanu slimnīcā.

Otrdien tikai pēc neatlaidīgiem žurnālistu lūgumiem beidzot notika arī pirmā preses konference par prezidenta veselības stāvokli, kurā mediju pārstāvjiem bija iespēja uzdot jautājumus Valsts prezidenta kancelejas vadībai un prezidentu ārstējošajiem mediķiem. Atklāta līdz šim nepubliskota informācija, ka prezidenta sirds operācija saistīta ar iedzimtu sirdskaiti. Vīrusa novājinātais prezidenta organisms bija zaudējis imunitātes spējas, un tas radījis priekšnoteikumus infekcijai – tā izplatījās visā organismā un baktērijas ieperinājās vājākajā vietā, sirds vārstulī. Jaunās ziņas daudzko izskaidro, bet vienlaikus liek vaicāt – kāpēc būtiska informācija par valsts galvas veselības stāvokli divas nedēļas tika turēta noslēpumā?

Rūpīgi dozēta informācija

Lai gan likuma par valsts noslēpumu 5. pants aizliedz slēpt informāciju par valsts vadītāju veselības stāvokli, prezidenta nopietnās veselības problēmas pēdējo divu nedēļu laikā bijušas apvītas ar slepenības plīvuru. Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca vairākkārt izplatījusi preses paziņojumus, taču tajos sniegtā informācija rūpīgi dozēta, pamazām raisot aizdomas, ka patiesais stāvoklis netiek atklāts, un liekot uzdot jautājumus, uz kuriem netika sniegtas atbildes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu