Sirdij jāpukst rāmi • IR.lv

Sirdij jāpukst rāmi

3
Maiks Koljērs.
Aivars Ozoliņš

Žurnālists un rakstnieks Maiks Koljērs ir nesaudzīgi kritisks pret Latvijas politiķiem, taču vēl neiecietīgāks pret mēģinājumiem pazemot mūsu valsti

Latviešiem tuvāks farss, lietuviešiem – situāciju komēdija, bet igauņiem – ironija, novērojis ziņu aģentūras Agence France-Presse (AFP) korespondents Baltijas valstīs Maiks Koljērs (Mike Collier). Viņš pēdējos astoņus gadus pastāvīgi dzīvo Latvijā, no tiem pusotru gadu vada Latvijas sabiedrisko mediju portāla Lsm.lv angļu valodas redakciju. Līdztekus žurnālista darbam Koljērs ir publicējis romānu, bet šonedēļ veikalos nonāks viņa jaunā īsprozas grāmata Baltic Byline. Kā pats teic, viņš gribētu «iešpricēt latviešu kultūrā mazliet satīras». Un pašlaik strādājot pie lugas, kuras nosaukums būs Mana mīļā tante Smiltene.

Gadumijā uzvirmoja runas, ka samazināsies finansējums Lsm.lv un krasi saruks angļu versijas oriģinālsaturs, bet Koljērs varētu pamest darbu medijā. Tagad nauda esot atrasta. Tomēr joprojām nav īstas skaidrības, kas notiks ar Latvijas vienīgo sabiedrisko mediju angļu valodā.

Satiekamies Robert’s Books grāmatnīcā un dodamies baudīt gulašu, kuru Maiks internetā noskatījis kādā ungāriskā krodziņā turpat netālu. Taču kaut kas nav kārtībā vai nu ar karti viņa mobilajā telefonā, vai ar mūsu topogrāfijas izjūtu, tāpēc, brīdi paklīduši ungāru virtuves meklējumos, nokāpjam Muklājā Baznīcas ielā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu