Revolucionārs pavērsiens • IR.lv

Revolucionārs pavērsiens

5
Pēters Putniņš.

Topošais banku uzraugs Pēters Putniņš sola reformu naudas atmazgāšanas kontrolē, kur Latvija līdz šim izcēlusies ar bezzobainību

Tikpat pēkšņi un bez plaša skaidrojuma, kā no amata atkāpās banku regulatora vadītājs Kristaps Zakulis, viņa vietā Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs virza līdzšinējo FKTK vadītāja vietnieku Pēteru Putniņu. Viņš sola nerezidentu banku auditu, pieckāršotu darbinieku skaitu naudas atmazgāšanas apkarošanai, ierobežotu banku sadarbību ar šaubīgām jurisdikcijām.

Vai FKTK darbs pēdējos četros gados ir bijis tik slikts, ka jāmaina vadība?
Es neredzu kādu dramatisku kritumu. Drīzāk pēdējais pusgads ir bijis tāds, kad komisija ir reaģējusi uz aktualitātēm, strādājusi pie būtiskajiem jautājumiem.

Kāpēc pēdējā pusgadā, kas noticis?
Acīmredzot citādi vairs nevarēja. Esam nonākuši situācijā, kad pašiem jāmainās. Attiecībā uz naudas atmazgāšanas lietām, mums [Latvijai] ir dota iespēja saņemties un izdarīt izvēli. Vai nu paliekam otrās, trešās šķiras pasaules valstu pulkā, vai pamatojam savu vietu Eiropā, civilizētā pasaulē. Tā ir lielā skala. Rādītājs ir arī OECD.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu