Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvija pirmo reizi iekļauta pārsvarā brīvo valstu kategorijā,
ieņemot 36. vietu pētniecības institūta Heritage Foundation un The Wall Street Journal ekonomiskās brīvības reitingā. Latvija izkļuvusi no mēreni brīvo valstu kategorijas, taču joprojām krietni atpaliek no Igaunijas un Lietuvas, kuras šogad ieņem attiecīgi devīto un 13. vietu. Visaugstākais ekonomiskās brīvības indekss piešķirts Honkongai.

Aizdomās par iespējamu kukuļņemšanu Saeima kriminālvajāšanai izdevusi Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ivetu Bērziņu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tiesnesi apsūdz par kukuļņemšanu un kukuļa piesavināšanos, savukārt kādu uzņēmēju – par kukuļdošanu. Kriminālprocess sākts 2014. gada oktobrī.

Daļu a/s Latvijas gāze akciju pārdevis vācu uzņēmums Uniper Ruhrgas International GmbH, kas iepriekš zināms kā E.ON Ruhrgas International GmbH. Fonds Marguerite iegādājies 28,97% akciju uzņēmumā. Fonds izveidots ar sešu vadošo Eiropas finanšu institūciju un Eiropas Komisijas atbalstu, lai veiktu kapitālieguldījumus infrastruktūrā 28 Eiropas Savienības dalībvalstu robežās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu