Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Kāds vīrietis mierina sīriešu zēnu pēc Krievijas aviācijas uzlidojuma nemiernieku kontrolētā Alepo pilsētas rajonā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Kamēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlējis pie Ukrainas robežas pārbaudīt Krievijas armijas kaujas gatavību, Lielbritānija gatavojas iespējamam NATO konfliktam ar Krieviju. Mācībās Shamal Storm Jordānijā pie Sīrijas robežas 1600 britu karavīru un 300 tehnikas vienību trenēsies būt gataviem ātrai armijas pārsviešanai uz Austrumeiropu, ja sākas konflikts starp NATO un Krieviju.

ANO Drošības padome izteikusi stingru nosodījumu Ziemeļkorejai, kas palaida tālas darbības rādiusa raķeti. Paziņojumu atbalstījušas visas 15 Drošības padomes dalībvalstis, ieskaitot Ķīnu. Ziemeļkoreja palaida raķeti, apgalvojot, ka tā sekmīgi ievadījusi orbītā mākslīgo Zemes pavadoni, taču ASV un Ziemeļkorejas kaimiņvalstis uzskata, ka Phenjana izmēģinājusi ballistisko raķeti, kas spējīga nest kodolieročus un sasniegt ASV kontinentālo daļu.

Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrs Aivars Abromavičs atkāpies no amata, jo atteicās strādāt sistēmā, kas bloķē jebkuras svarīgas reformas. Ministra amatā viņš stājās 2014. gada decembrī, kļūstot arī par Ukrainas pilsoni. ASV vēstnieks Ukrainā paziņoja, ka Abromavičs ir «viens no Ukrainas valdības lielākajiem reformu čempioniem».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu