Par Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītāju ievēlē Baldzēnu • IR.lv

Par Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītāju ievēlē Baldzēnu

26
Jaunievēlētais Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns. Foto: Evija Trifanova, LETA

Līdzšinējais LBAS priekšsēdētāja vietnieks piektdien kongresā ievēlēts par jauno organizācijas vadītāju.

Uz šo amatu bija divi kandidāti — Egils Baldzēns un Edgars Niedrītis. Savukārt juriste Ieva Brante, kuru virzīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, pēc kongresa lēmuma kandidātu sarakstā netika iekļauta, ziņo aģentūra LETA. Šī un arī citu iemeslu dēļ LIZDA vadītāja Inga Vanaga šodien žurnālistiem sacīja, ka padomes sēdē tiks izskatīts jautājums par to, vai šī organizācija arī turpmāk paliks LBAS sastāvā, ziņo aģentūra BNS. 

Baldzēns par saviem vietniekiem ieteica Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieku Aleksandru Muhlinkinu un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības prezidenti Irēnu Liepiņu. Par viņu apstiprināšanu kongress vēl lems.

Līdzšinējais LBAS vadītājs Pēteris Krīgers uz šo amatu kongresā nekandidēja.

Baldzēns darbojies vairākās arodbiedrībās, kā arī bijis Rīgas domes un Saeimas deputāts, liecina aģentūras LETA arhīvs. No 1995. līdz 1996. gadam Baldzēns bija Latvijas Autotransporta arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks, bet 1998. gadā viņš kļuva par Latvijas Dzelzceļnieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieku. Kopš 2002. gada viņš ieņēma LBAS vadītāja vietnieka amatu. 1997. gadā viņš tika ievēlēts par Rīgas domes deputātu, bet pēc gada mandātu zaudēja saistībā ar ievēlēšanu 7. Saeimā. Baldzēns 1984. gadā Latvijas Valsts Universitātē ieguva grādu filozofijā.

Kā ziņots, LBAS valde jūnijā rekomendēja dalīborganizācijām izvirzīt kandidātus LBAS priekšsēdētāja amatam. Pēc dalīborganizāciju iesniegtajiem priekšlikumiem un iekšējām diskusijām LBAS valde kongresam kā kandidātu priekšsēdētāja amatam rekomendēs pašreizējo LBAS priekšsēdētāja vietnieku Baldzēnu.

Komentāri (26)

Miervaldis 02.12.2016. 18.31

Vai streikojošie Lufthansas piloti ir komunisti vai nav? Ja nav, kāpēc?

0
0
Atbildēt

0

J.Biotops 02.12.2016. 17.56

Komunisma skolā jauns zavēdujuščij. Ar sarkano, ar svēto krāsu lāpā…

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu