Nacionālajā mākslas muzejā apskatāma izstāde"Juris Boiko. Sāls kristāli" • IR.lv

Nacionālajā mākslas muzejā apskatāma izstāde”Juris Boiko. Sāls kristāli”

1
NULL

Mākslinieks plašāk zināms kā Hardija Lediņa domubiedrs un grupas “Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīca” dibinātājs

Piektdien, 2.decembrī plkst.18 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas Kupola zālē atklās Latvijas Laikmetīgās mākslas centra sagatavoto izstādi “Juris Boiko. Sāls kristāli”, raksta aģentūra LETA. Izstāde ir veltīta māksliniekam Jurim Boiko, kurš plašāk zināms kā Hardija Lediņa domubiedrs un grupas “Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīca” dibinātājs. 

Boiko patstāvīgā radošā darbība konceptuālās mākslas jomā skāra dzeju, mākslu un mākslas teoriju. Pateicoties Boiko ģimenes rūpīgi saglabātajiem arhīva materiāliem, kas patlaban nodoti izpētei Latvijas Laikmetīgās mākslas centrā, ekspozīcijā skatītāji ieraudzīs rekonstruētas autora 90.gados īstenotās instalācijas, kurās tika izmantots sāls, stikli, foto un video. Par izstādes pamattēmu izvirzīts sāls kristāls – Boiko instalāciju pamatelements. 

LNMM galvenās ēkas Kupola zālē uz apļveida āderēm izvietoti pieci autordarbi – “Sālspūtējs”, “Sālssērdzība”, “29 pašportreti” un “Stiklu sālsezeri”. Ekspozīciju papildina jaundarbs “Sālspūtējs-2”, kas pēc Boiko atstātajām skicēm realizēts sadarbībā ar skaņu mākslinieku Mārtiņu Roķi. Instalācija veidota ar improvizētu skaņas risinājumu, vienlaikus saglabājot oriģinālo autora ieceri par sāls kristālu klājumu, uz kura tiek projicēta mākoņu kustība reāllaikā. 

Izstādes kuratore ir mākslas zinātniece Māra Žeikare. 

Izstādi organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, tā tapusi sadarbībā ar restauratori Evitu Melbārdi. Ekspozīcijas iekārtojuma autori – arhitektu birojs “SAALS”. 

Izstāde būs apskatāma līdz 5.februārim. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu