Ģimenes ārsti nolemj nākamgad protestēt, bet par konkrētu laiku vēl neizšķiras • IR.lv

Ģimenes ārsti nolemj nākamgad protestēt, bet par konkrētu laiku vēl neizšķiras

27
Foto: Ieva Lūka, LETA

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde šodien nolēma rīkot protesta akciju, tomēr par akciju nepieciešamību, veidu un laiku lems asociācijas biedri.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, valde šodien vienojās, ka kāda veida protesta akcijas ir nepieciešams rīkot, tomēr par to tālāko gaitu tiks veikta biedru aptauja. Plānots, ka protesta akcijas notiks nākamgad.

Iepriekš Veide bija norādījusi, ka ģimenes ārstus satrauc divi jautājumi — e–veselības sistēmas ieviešana un atalgojuma jautājums. Lai gan viens no jautājumiem šodien daļēji atrisināts, atalgojuma pieaugums visiem nozares mediķiem nākamgad nav plānots.

Veide sacīja, ka arī jau iepriekš ir pārcelti e–veselības ieviešanas termiņi, tomēr šajā laikā nekas nav mainījies, tāpēc asociācija arī šoreiz raugās piesardzīgi. Viņa atzīmēja, ka deviņi mēneši ir pats mazākais laiks, kurā iespējams veikt sistēmas pilotprojektu un novērst atklātās kļūdas.

Attiecībā uz atalgojumu Veide atgādināja, ka mediķi cerēja uz papildu aptuveni 20 miljoniem eiro nākamā gada budžetā algu palielināšanai, tomēr tas nav noticis.

Komentāri (27)

Miervaldis 02.12.2016. 15.04

”Ģimenes ārsts” vispār nav ārsts, bet birokrāts. Tas būtu tas pats kas turēt komunālajā dienestā ”ģimemes santehniķi”, kurš tikai izraksta norīkojumus pie santehniķa – speciālista.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu