ASV brīdina amerikāņus Eiropā uzmanīties no iespējamajiem teroraktiem • IR.lv

ASV brīdina amerikāņus Eiropā uzmanīties no iespējamajiem teroraktiem

25
Francijas policija. Foto: Francois Guillot, AFP/LETA

ASV Valsts departaments norādījis, ka Eiropas varasiestādes turpina izjaukt teroristu plānus, un ASV cieši sadarbojas ar vairākām Eiropas valdībām terorisma apkarošanā. 

ASV Valsts departaments paziņoja, ka saņēmis ticamu informāciju, kas liecina par teroristu organizāciju “Islāma valsts” un “Al Qaeda” un citu grupējumu plāniem sarīkot uzbrukumus Eiropā, ziņo LETA.

Departaments aicināja ASV pilsoņus būt piesardzīgiem svētku pasākumu un Ziemassvētku tirdziņu laikā, kā arī sabiedriskajā transportā, lūgšanu vietās, viesnīcās un restorānos. Brīdinājums būs spēkā līdz 20.februārim. 

ASV Valsts departamenta paziņojumā norādīts, ka teroristi aizvadītā gada laikā sarīkojuši uzbrukumus Beļģijā, Francijā, Vācijā un Turcijā, un paustas bažas par jauniem uzbrukumiem, kas varētu notikt Eiropā. 

Valsts departaments arī norādīja, ka Eiropas varasiestādes turpina izjaukt teroristu plānus, un ASV cieši sadarbojas ar vairākām Eiropas valdībām terorisma apkarošanā. 

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs pirmdien paziņoja, ka Francijas policija nedēļas nogalē izjaukusi terorakta plānu un aizturējusi septiņas personas Strasbūrā un Marseļā. Aizdomās par saistību ar terorismu Francijā šogad aizturēti 418 cilvēki, atklāja Kaznēvs.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu