Ratass: Krima ir okupēta, Centra partijas un "Vienotās Krievijas" līgums nedarbojas • IR.lv

Ratass: Krima ir okupēta, Centra partijas un “Vienotās Krievijas” līgums nedarbojas

20
Jiri Ratass. Foto: Postimees-LETA

Parakstīta vienošanās par jaunas valdības veidošanu Igaunijā

Krievija ir okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu, un pašreizējā Igaunijas un Krievijas attiecību situācijā Centra partijas un Krievijā valdošās “Vienotās Krievijas” sadarbības līgums nedarbojas, pirmdien parlamenta deputātiem apliecināja Igaunijas premjerministra amata kandidāts un Centra partijas līderis Jiri Ratass, vēsta aģentūras LETA-BNS.

“Krimas jautājums ir svarīgs. Tas būs svarīgs tikmēr, kamēr Krima būs okupēta, un to nedrīkst izslēgt no Rīgikogu darba kārtības. Jā, Krima ir okupēta,” atbildot uz parlamenta deputātu jautājumiem sacīja Ratass. “Es skaidri atbildēju, ka pirms desmit gadiem parakstītais protokols nedarbojas, tas ir izņemts no darba kārtības, iesaldēts līdz brīdim, kamēr starpvalstu attiecības būs tādas, kādas ir pašlaik,” viņš piebilda, komentējot līgumu ar “Vienoto Krieviju”.

Kā vēstīts, Ratass iepriekš paziņoja, ka ārvalstu medijos nonākušās runas par Igaunijas prorietumnieciskās valdības maiņu ar prokremlisku, ir meli. Pēc tam, kad Ratass Centra partijas, kas kopš 2007.gada ir parlamenta opozīcijā, līdera amatā nomainīja ilggadējo vadītāju Edgaru Savisāru, sašūpojās Igaunijas valdība. Igaunijas līdzšinējā valdība Reformu partijas līdera Tāvi Reivasa vadībā demisionēja 9.novembrī pēc tam, kad piecas no sešām parlamentā pārstāvētajām partijām izteica premjeram neuzticību, vainojot viņu par stagnāciju valstī un nespēju pieņemt valstij svarīgus lēmumus.

Pirmdien Centra partija un divas līdzšinējās valdošās koalīcijas partijas – “Tēvzemes” un “Res Publica” savienība un Sociāldemokrātiskā partija – parakstīja jaunās valdības koalīcijas līgumu. Svētdien Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida uzaicināja Ratasu veidot jauno valdību. Parlamentā balso, vai pilnvarot Ratasu veidot jauno valdību.

Igaunijas Centra partija ar “Vienoto Krieviju” 2004.gada nogalē Maskavā parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz attīstīt abu politisko organizāciju sadarbību ekonomikas, izglītības un kultūras jomās. Kā norāda politikas vērotāji, Centra partija tomēr nav līdzīga Latvijas ”Saskaņai”, kam arī ir līgums ar ”Vienoto Krieviju”, jo tā iepriekš piedalījusies valdības darbā.

Komentāri (20)

Austras koks 22.11.2016. 09.54

Interesanti, vai visi ļoti ticētu tagad, ja Ušakovs paziņotu, ka līgums ar Putina partiju Saskaņai ir iealdēts? Diez vai :)

Un igauņu gadījumā neredzu atšķirību. Protams, atklāti krasi prokrieviski lēmumi nebūs, bet pamazām viss tiks drupināts. Nabaga estiņi ir ieberzušies – valdībā galvenie spēlētāji kremļa partija un krieviska oligarha partija.

Izskatās tāpat vai vēl trakāk, nekā ja pie mums būtu Saskaņas un ZZS valdība.

+6
0
Atbildēt

6

    atrium > Austras koks 22.11.2016. 10.46

    Ēriks

    Pirms nākošajām vēlēšanām ZZSam jāuzdod konkrēti jautājumi -vai plānota sadarbība ar SC.

    Konkrēta atbilde jau tika sniegta pirms pēdējām vēlēšanām: “nekad”. ZZS jau nav pašnāvnieki un tik daudz viņu olu čekas lombardā, kā Vienotības padlām, arī nav ielikts

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Austras koks 22.11.2016. 10.38

    Drīzāk tas ir tas pats,ja būtu SC+ZRP+Vienotība.Pirms nākošajām vēlēšanām ZZSam jāuzdod konkrēti jautājumi -vai plānota sadarbība ar SC.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Austras koks 22.11.2016. 17.18

    Nē,nu es vairāk domāju par ZZS vēlētājiem,diez vai to vairākums grib sadarbību ar SC,ka šos nepiemāna kā tas melis Zatlers..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Austras koks 22.11.2016. 11.02

    Redzot,kas notiek Igaunijā,pārprasīšana netraucēs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 22.11.2016. 16.27

    Pirms nākošajām vēlēšanām ZZSam jāuzdod konkrēti jautājumi -vai plānota sadarbība ar SC

    ——————-

    tā ka par lemberga partiju netaisos balsot, tad šis jautājums vienaldzīgs – jo tāpat neko ietekmēt nevaru. Ja tur novākušies tādi krievmīļi, tad neko nevar darīt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > Austras koks 22.11.2016. 10.28

    Austras koks

    Reakcionārie saskaņieši, latviešu grūtnieču dedzinātāja, Kononova, fanāti: Rinkēvičs un Kozlovskis pie visnozīmīgākām silēm, tas ir OK? Prokremliskā Igaunijas Centra partija un ZRP, kā divas ūdens lāses un vai maz zini, kādus līgumus Zatļers intīmā brīdī parakstīja ar Puķinu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

vvilums 21.11.2016. 21.14

“Krievijā valdošās “Vienotās Krievijas” sadarbības līgums nedarbojas”
Vai tad bija parakstīta kāda papildus vienošanās par to, ka nedarbojas? Tātad darbojas,bet ja nodevējs , tad jau līķis.

+3
-1
Atbildēt

1

    atrium > vvilums 22.11.2016. 00.01

    “Bijušie komunisti”. Vai tie “bijušie” iemeta partbiļeti savam sekretāram purnā pirms 1991. gada 21. augusta?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

fretka 22.11.2016. 08.03

Katram Latvijas curikam vajadzētu piešķirt savu “igauni”, kuru mūsu curiks varētu pielūgt rītā un vakarā. Jo viss, ko dara mītiskie “igauņi”, vienmēr ir pareizi un ārpus kritikas :)

+2
-1
Atbildēt

2

    andrejs > fretka 22.11.2016. 08.29

    kā teica dzeris, igauņiem pat komponisti labāki. :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > fretka 22.11.2016. 09.21

    Toties nekur Latvijas “mēdijos” neesmu pamanījis ziņu, ka Sauļus Skvernelis, kuru Lietuvā virza premjerministra amatam, nupat paziņojis:

    nav pieļaujama lauku skolu slēgšana arī tad, ja tur ir mazāk skolēnu, nekā prasa normatīvi.

    Sak, ko nu tie leiši, mēs ar igauņiem esam “Ziemeļeiropa”…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu